Er zijn best wat salades van Johma glutenvrij. Met name de Kip Samba is hier in huis favoriet.
De huzarensalade bevat aardappelblokjes, rundvlees en gesneden groenten. Het bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Verder is de salade ook gluten-, lactose- en koemelkeiwitvrij.
Alle soorten onbewerkt vlees, vis, kip en eieren en ongemarineerde tofu is glutenvrij.
De onderstaande producten zijn niet toegestaan: • Producten waarin tarwe, rogge, gerst, haver, kamut en spelt zijn verwerkt als brood, beschuit, koek, gebak; • Bindmiddelen als vermicelli, macaroni, spaghetti, griesmeel, bloem, Brinta, Bambix, havermout; • Puddingpoeders; • Paneermeel; • Soep uit pakjes en blik, ...
Aardappels bevatten geen gluten en friet is daarom in principe van nature glutenvrij. Let wel op met zakken diepvries friet, die zijn niet altijd glutenvrij! Het is daarnaast belangrijk dat de friet apart gebakken wordt van andere producten om te voorkomen dat deze door kruisbestuiving met gluten in aanraking komt.
Frites/patat gemaakt van aardappelen en zonnebloem of palmolie zijn glutenvrij, net als ovenfriet, Rösti zonder toevoegingen of ribbelfriet. Check wel altijd even de ingrediënten op de verpakking. Let extra op bij crunchie of extra knapperige frites of patat. In de laag voor de extra crunch kan gluten zitten.
Ketchup, mayonaise, mosterd, curry, tomatensaus, jus en dressings kunnen allemaal gluten bevatten. LEES OOK: Deze 10 tekenen kunnen erop wijzen dat je intolerant bent voor gluten. Sommige restaurants gebruiken pannenkoekenbeslag of voorverpakte eimengsels met dit beslag, wat de scrambled eggs luchtig houdt.
De slasaus van Remia is bereid met vrije uitloop eieren, lactosevrij en natuurlijk glutenvrij.
Alle verse groenten en fruit zijn van nature glutenvrij! Hoera! Genoeg lekker fruit om te nuttigen zoals banaan, appel, mango, perziken en mandarijntjes.
In de meeste recepturen van Johma zitten geen glutenbevattende granen.
Ten minste houdbaar tot: zie zijkant, mits gekoeld bewaard bij maximaal 7°C. Na openen beperkt houdbaar. De salade is glutenvrij.
Rundergehakt wordt het meest gebruikt voor gehaktballen, maar ander gehakt zoals kipgehakt of varkensgehakt is ook prima om een mooie glutenvrije gehaktbal van te maken. Ook erg belangrijk voor een goed balletje gehakt zijn paneermeel en ei om de gehaktbal bij elkaar te houden.
Sinds 2015 is McDonalds lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij. De frietjes worden apart gefrituurd en er worden geen glutenbevattende toevoegingen aan gedaan. Op de website van McDonalds kan je per item bekijken wat de allergenen zijn; dus ook voor de sausjes.
Ja, gluten blijven achter in de olie, ongeacht de temperatuur. Je kunt dan frites of andere snacks niet glutenvrij aanbieden.
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten. Bekijk de ingrediënten van deze producten op het etiket.
Als je geen gluten meer eet of drinkt, gaan je klachten weg. Meestal voel je je na een paar dagen al wat beter. Sommige klachten kunnen binnen een paar weken helemaal weggaan. Bijvoorbeeld buikpijn, diarree, moe zijn en een opgeblazen gevoel.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.