Wanneer je Aldi hoort, weet je dat het betaalbaar is. De lekkerste rosé van de wereld is de 'Exquisite Collection Côtes De Provence 2016. ' Deze rosé kost je nog geen 7 euro per fles en daar heb je op een gemiddeld terras nog geen 3 glazen wijn voor.
Wijnen bij ALDI zijn van de hoogste kwaliteit. Niet alleen onze Magister Vini Dirk denkt hier zo over, maar ook wijnschrijvers en jury's bestempelen ALDI-wijnen keer op keer als topwijnen. Zo zijn er zijn meer dan 40 prijswinnende wijnen onder de vijf euro in het assortiment te vinden.
De Provence is de geboorteplek van de beste, droge rose ter wereld. Drink deze frisse, fruitige wijn bij de borrel of bij een zomerse lunch.
Elle Eten zette de Zinfandel Rosé van de Lidl in het zonnetje: “… zoete, spotgoedkope maar fruitige rosé!” Deze rosé is door de druif Zinfandel een zoete, frisse wijn. Voor de liefhebbers van een zoet Rosétje is deze wijn van 2,99 euro echt een aanrader.
Bij een zoete rosé wijn komen vaak fruitige smaken naar boven, denk hierbij vooral aan zoete fruitstukken zoals aardbeien en perziken. Een rosé wijn heeft zijn kleur te danken aan de schil van een blauwe druif.
Donkere Rosé is zoet(er)
Een grote misvatting is de gedachte dat donkere rosé zoet is en de lichte rosé droog. De kleur van de wijn heeft echter niets te maken met de zoetheid. Het enige wat de kleur over de rosé zegt, is hoe lang de druivenschillen zijn ingeweekt bij het maken van de wijn.
Als we naar het aantal calorieën kijken, bevat droge witte wijn de minste calorieën. In een glas droge witte wijn (100 ml) zitten 67 kcal. In rosé is dat 71 en in rode wijn 82 kcal. Bier bevat daarentegen 110 calorieën per glas (250 ml).
Heel bekend zijn de roséwijnen uit de Provence, met hun lichtbleke zalmtint. Ook de meeste rosés uit Anjou (Loirestreek) zijn lichte, frisse wijnen. Donkere, volle en iets rijpere rosé wijnen, zoals de appellation Tavel uit de Rhône en de clairet uit de Franse wijnregio Bordeaux.
Ben jij een beginnende rode wijndrinker? Dan is tempranillo waarschijnlijk jouw perfecte match. Deze zachte, soepele wijn is namelijk meestal niet heel uitgesproken. Tempranillo heeft redelijk weinig tannines, en wordt dan ook wel eens aangevuld met cabernet sauvignon voor wat extra pit.
Op dit moment wordt de beste rosé ter wereld gemaakt in de Provence. De wijnen zijn te herkennen aan hun lichte zalmroze kleur. In de smaak zijn ze licht, maar gestructureerd met kruiden en body. De Mirabeau Rosé is een klassieke blend van de lokale druiven syrah, grenache en cinsault.
Neem een Franse rosé Een Fransman/vrouw is bijna altijd goed. Zeker wanneer deze afkomstig is uit de Provence, de Rhônevallei en de Loire-vallei. De Provence ( Zuid-Frankrijk) kent verschillende uitstekende appellations zoals Côtes de Provence, Coteaux d'Aix-en-Provence, Bandol, Cassis en Coteaux Varois.
Rosé bevat magnesium en kalium. Deze twee mineralen hebben een positieve invloed op de vochtbalans en hierdoor dus ook op je bloeddruk. Over het algemeen is rode wijn dus de meest gezonde keuze, maar rosé wijn heeft ook voordelen. Zo bevat rosé,en dan vooral een lichtere rosé, weinig calorieën.
De belangrijkste reden waarom droge wijn beter is dan zoete wijn, is omdat het een lager caloriegehalte heeft en gezonder voor je is! Zoete wijnen bevatten meer calorieën door alle restsuikers die na de fermentatie achterblijven. Droge wijn heeft ook hogere niveaus van antioxidanten, die goed zijn voor je gezondheid.
Serveertemperatuur: Rosé serveer je gekoeld op 8-10 graden. Bewaar je rosé drank 3 uur in de koelkast voor de juiste temperatuur.
Roséwijn is wijn die wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt zijn kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Eventueel wordt nog kooldioxide toegevoegd tijdens het afvullen van de flessen.
De Prädikatsweine worden onderverdeeld in verschillende, verplichte categorieën: Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Eiswein en Trockenbeerenauslese. De druiven van Kabinett hebben de minste suikers bij de oogst en Trockenbeerenauslese de meeste. Je zou dus denken dat Spätlese altijd zoeter is dan Kabinett.
Kleur. Voor rosé geldt vaak: hoe lichter de rosé, hoe droger hij smaakt.