Schuimrollers zorgen voor een gelijkmatige verdeling en zijn prima te gebruiken voor het schilderen van grote oppervlakken. Vaak hebben dit soort rollers twee rechte zijden. Dit maakt ze geschikt voor het aanbrengen van grondverf.
Voor een gladde ondergrond kun je het beste een roller met korte haren (of pool) gebruiken en voor een ruwere ondergrond een roller met langere haren (of pool). En gladde vachtroller zorgt voor een goede verf opname en gelijkmatige verdeling van de verf, dit zorgt voor een mooi strak eindresultaat.
Watergedragen lak breng je aan met een kortharige lakrol (5-8 mm). Voor solventgedragen lakken gebruik je een zeer kortharige rol (3 mm). Een schuimrol kan je enkel gebruiken voor watergedragen lakken. Je neemt best een rol met fijn schuim, zonder al te grote poriën.
Voor glad geschilderde deuren kun je het beste een lakroller voor watergedragen lak gebruiken. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De 'zachte kern' zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect, zonder de vorming van luchtbelletjes.
Voor lakken op terpentine basis adviseren wij vaak de Anza vilt roller. Voor lakken op water basis adviseren wij vaak de Friess Blue felt roller. Daarnaast kan het zijn dat de verf iets te stroperig is, een klein beetje verdunnen is hierbij vaak de oplossing. Ook is het belangrijk dat het voorwerk goed is uitgevoerd.
Vanuit onze expertise adviseren wij veelal de lakviltrollers voor het schilderen van houten ondergronden zoals deuren en kozijnen. De reden hiervoor is dat een schuimroller kan leiden tot een 'sinaasappel huidje/ effect'.
Een viltroller is het meest geschikt voor deze taak en wordt ook wel een lakroller genoemd. Een schuimroller wordt ook wel een lakroller genoemd. Het is de beste lakroller voor watergedragen verf.
Een schuimroller wordt gemaakt van een polyesterschuim. De meeste schuimrollers zijn het beste geschikt om te gebruiken voor verfsoorten met alkydhars. Deze harssoort zit meestal in oplosmiddelhoudende lakken en wordt gebruikt voor buitenschilderwerk (denk bijvoorbeeld aan het aflakken van kozijnen).
Met een roller kun je grotere banen schilderen en ben je sneller klaar. Maar heb je een oppervlakte met veel lastige plekken en randen? Dan is het gemakkelijker om gebruik te maken van een kwast. Ook voor het schilderen van kasten, deuren, kozijnen, stoelen en tafels kun je het beste gebruik maken van een kwast.
Verfroller Nylon is geschikt voor het verwerken van oplosmiddelhoudende, agressieve verven zoals 2 component (epoxy) verven, antifouling en roestwerende verven. Ook voor vloercoatings die met roller opgebracht kunnen worden. Speciaal geschikt voor het verwerken van polyester en epoxyhars.
Wil je een deur verven met roller zonder strepen? Met een schuimrollertje heb je bijvoorbeeld altijd wel een beetje een sinaasappelschil-structuur in de verflaag. Wanneer je kiest voor een viltroller, zal het resultaat veel strakker zal zijn. Breng voldoende verf aan, verdeel goed en laat drogen.
Een viltroller is een verfgereedschap waarvan de roller een zachte, pluizige vacht heeft. De viltroller wordt ingezet tijdens het schilderen, met beitsen, lakken en verven. Kortom, een viltroller kan voor veel klussen gebruikt worden.
Het ligt eraan welk resultaat je wilt bereiken op je muur. Als je graag een glad en strak resultaat wilt, dan adviseren we een vachtroller met een zogenaamde korte pool. Onze schilders nemen bij het aanbrengen van muurverf voor een glad resultaat altijd de ProGold Ultra Finsh muurverf roller.
Roller voorbereiden op juiste verflaagdikte
Op een muurverfroller mag verhoudingsgewijs meer verf zitten dan op een lakroller. In beide gevallen zoveel dat het genoeg is om een gedeelte van het oppervlak dekkend te krijgen, maar niet zoveel dat de roller gaat druipen.
Extra tips bij het verven van MDF
Gebruik aangepaste verfborstels en verfrollen om MDF met watergedragen lak te schilderen. Een viltrol met kleine haartjes is geschikt om grote oppervlakken te schilderen, terwijl verfborstels met synthetische haren ideaal zijn voor het fijnere schilderwerk.
Structuurroller: in combinatie met structuurverf dé roller voor het creëren van mooie structuren. Ideaal voor het aanbrengen van structuur op bijvoorbeeld je muren. Ook voor gangen en trappen kan een structuurroller uitkomst bieden.
Hoeveel lagen grondverf je exact nodig zal hebben, zal afhangen van zowel de ondergrond als de lak die je wilt gaan gebruiken. Soms is grondverf aanbrengen in één laag voldoende, andere keren zul je minimaal twee lagen aan moeten brengen. Grondverf 1 of 2 keer aanbrengen kan ook afhangen van het product zelf.
Gewoonweg de beste lakroller – Anza Viltrol Mini 10 of 15 cm breed. Ben je op zoek naar een lakroller om deurkozijnen, deuren, meubelen en plinten te schilderen in jouw favoriete kleur? Dan zit je goed met deze roller van Anza.
Ook voor het aanbrengen van voorstrijk, impregneer, grote vlakken carbeauleum of douglas-olie is de blokwitter een veel gebruikte kwast. Als je je afvraagt welke kwast voor grondverf bruikbaar is, kies je met een blokkwast ook het juiste materiaal.
Antwoord: Bij naar buiten draaiende deuren of ramen is het beste om eerst het kozijn te schilderen. Bij het schilderen moet de deur of het raam open staan en neem je de sponning ook mee. Wanneer het kozijn droog is kun je de deur of het raam aan de buitenkant vervolgens schilderen.
Werk hierbij nat in nat. Nat in nat schilderen houdt in dat je een nieuwe verflaag aanbrengt aan de voorgaande nog natte verf. Hierdoor krijg je geen baanvorming en krijg je een mooi en egaal eindresultaat.
Een glad resultaat krijg je meestal als je de verf aanbrengt en uitsmeert met een kwast. Rol – als de verf nog nat is – alles in iedere richting na met een vochtige verfroller. Zo breng je met de kwast én de verfroller voldoende verf aan en werk je 'nat in nat'.