Welke rode wijn bij zuurkool?

Kiest u voor rode wijn dan is het belangrijk dat u gaat voor een wijn die niet onderdoet voor de krachtige smaak van zuurkool. Goede rode wijnen voor zuurkool zijn een fruitige en krachtige Spätburgunder of Pinot Noir.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Welke wijn bij stamppot?

Bijna alle stamppotten hebben gemeenschappelijk een romig mondgevoel. Over het algemeen sluiten fijn aromatische witte wijnen - zoals chardonnay, pinot blanc of pinot gris - met niet te hoge zuren en een licht romig mondgevoel hier goed bij aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op chefsculinar.nl

Welke rode wijn bij boerenkool?

Boerenkool is machtig en aards van smaak. Daar past een rode wijn uit de Languedoc heel goed bij. Lekker zwoel en kruidig, met voldoende frisheid om lekker tegenwicht te geven aan de stamppot. Ook een Côtes du Rhône is een uitstekende keus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn bij hartige pannenkoeken?

Kies je voor een hartige pannenkoek, met bijvoorbeeld spek en kaas, dan is het belangrijk om voor een volle, elegante, boterige witte wijn te gaan. Schenk bijvoorbeeld een frisse chardonnay. Ook rode wijn past bij een hartige pannenkoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke wijn drink je bij hutspot?

Bij de smeuïge aardappelstamppot met zijn zoetige smaak van gestoofde ui en winterwortel smaakt een geurige witte wijn met milde, opwekkende zuren perfect. Viognier, zonder of met weinig houtrijping, Furmint, droge Pinot Gris, Weissburgunder en Grüner Veltliner zijn aanraders bij de traditionele versie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

De Beste Wijn Bij een Zuurkool Schotel

34 gerelateerde vragen gevonden

Welke wijn bij zuurkool met worst?

Bij de originele frisse en zure smaak van zuurkool, veelal gecombineerd met zoutige smaken van spek en rookworst, kunt u het beste kiezen voor een eveneens frisse, aromatische witte wijn, zonder houtrijping, maar wel met mooie zuren en een volle body.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Wat voor wijn bij spruitjes?

Bij een bitter gerecht bijvoorbeeld met witlof of spruitjes, kun je beter een frisse of milde wijn kiezen zoals witte wijnen of een pinot noir. Hartig eten doet de wijn voller en romiger lijken en vermindert de wrangheid en zuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yanflorijn.nl

Welke wijn bij okonomiyaki?

Deze gastronomische alleskunner van wijnboer Gunter Geiger uit de Duitse Franken lijkt in veel opzichten op zijn collegadruif Riesling en versterkt alle Japanse aroma's in dit gerecht! Itadakimasu & guten Appetit (eetsmakelijk in zowel het Japans als in het Duits).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.grapedistrict.nl

Welke wijn past bij rode kool?

Rode kool is een buitenbeentje in de koolfamilie door de vrij zoete smaak. Daar past dan ook een rode wijn bij die tegen deze zoetheid op kan. Suggesties: Amarone uit Italië, primitivo uit Zuid-Italië, shiraz uit Australië, zinfandel uit Californië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij worst?

Medium rode wijn

Hoe robuuster het eten, des te robuuster de wijn. Een medium rode wijn past goed in de Italiaanse en Spaanse keuken. Gerechten met vlees zoals varken, eend, lam, gedroogde ham en worst smaken goed met een medium rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uw-slijter.nl

Welke wijn bij piccalilly?

Een Hollandse klassieker: zuurkoolstamppot

Met frisse appel, zoute spekkies of scherpe piccalilly kun je met het zure van de kool nog alle kanten op. Serveer hierbij een subtiel zure wijn, die zacht uitvalt naast het gerecht. Een riesling zal goed bij de zuurkool passen en kan je altijd serveren bij deze stamppot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Welke wijn bij spruitjes stamppot?

Een middelzware, zachte Chardonnay, met een beetje houtrijping, maakt dit feel-good-gerecht helemaal af. Denk aan een Mâcon Villages, Chardonnay uit de Languedoc of één uit de nieuwe wereld. Ook spruitjes zijn heel geschikt om een Hollandse ovenschotel mee te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oostendorpwijnen.nl

Welke wijn bij spitskool?

De frisse zuren in de spitskool maken de combinatie met de wijn hartig en spannend. De wijn heeft fruit als zwarte bes en gedroogde pruim, verfrissende zuren en een kruidigheid van laurier en munt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op neleman.org

Welke wijn bij raapstelen?

De raapstelen zijn heel subtiel van smaak en hebben een elegante wijn nodig. Geen krachtpatser met veel tannine maar juist een wijn met veel fruit en een soepele afdronk. Net als de gehaktbal moet de wijn sappig zijn. In de nieuwe wijnwereld worden veel van dit soort wijnen gemaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arivawijnbeleving.nl

Welke groenten bij rode wijn?

  • Paprika. Pittig fruitige rode wijn, zoals Rioja, Rhône of Zinfandel.
  • Prei. Kruidig en soepele rode wijn, zoals Syrah, Merlot of Grenache, of vol wit, zoals Chardonnay.
  • Pompoen. Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Viognier, of romig rode wijn, zoals Sangiovese of Tempranillo.
  • Sperziebonen. ...
  • Spinazie. ...
  • Spruitjes. ...
  • Tomaat. ...
  • Witlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Welke wijn bij ovenschotel?

Een paar aanraders bij dit soort gerechten zijn een Cru uit de Beaujolais of een rode Spaanse crianza (een wijn met een tikje houtrijping). Met een ronde Pomerol van voornamelijk merlot druiven uit de Franse Bordeauxstreek ga je op sjiek. Wil je liever wit, kies dan voor een Chardonnay met houtrijping.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkertafelen.nl

Welke wijn bij komkommer?

Kies een wijn met een niet al te hoog smaakgehalte, niet te complex en met frisse tonen. Bijvoorbeeld een wijn van Muscadet, Sauvignon Blanc uit de Loire, Muscat, Pinot Blanc o.i.d. Wanneer u naast de komkommer in uw gerecht meer smaakvolle ingrediënten gebruikt mag de wijn ook wat rijker worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op henribloem.nl

Wat is Okonomi saus?

Okonomi is een zoete, rokerige Japanse saus die typisch op gegrilde gerechten (okonomiyaki) wordt gebruikt, maar op heel veel gerechten goed past—pizza, vlees, dipsaus voor groenten, als marinade, in wokgerechten… Deze saus van Otafuku is een van de populairste in Japan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pimenton.be

Welke wijn hoort er bij erwtensoep?

Erwtensoep is een zware soep. Hierbij past het beste een frisse witte wijn met pit. De wijn moet namelijk genoeg tegenwicht geven. Denk aan een Sauvignon Blanc, Weisser Burgunder of Grüner Veltliner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke wijn drink je bij bloemkool?

Met bloemkool kun je dus veel kanten op. De smaak is zachtzoet, rond met een klein bittertje. Hier passen volle witte wijnen het beste bij. Denk aan Pinot Gris uit de Elzas, Colombard uit Frankrijk of Vermentino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn drink je bij spinazie?

Kies je voor rood, neem er dan een met fruitige zuren en zo min mogelijk tannine. De tannine versterkt namelijk met het stroeve van de spinazie, waardoor de combinatie bitter wordt. Met rijpe Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland, Chili en Languedoc voorkom je dat probleem. Ook passend en leuk: een volfruitige rosé.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn past bij broccoli?

Broccoli: schenk fris wit

Welke bereidingswijze je ook kiest – koken, bakken, stomen of pureren-, bij broccoli past het best een frisse witte wijn. Denk aan Sauvignon Blanc, Verdejo, Pinot Blanc, Gaillac, Vermentino, Pinot Grigio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn bij paprika?

Rauwe paprika en gestoofde paprika vragen om een ander type van wijn. Bij rauwe paprika lijkt een witte wijn eerder aangewezen, van hetzelfde lichte, frisse type als de groente zelf, zoals sauvignon blanc uit Oostenrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika of Rueda uit Spanje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij geroosterde bloemkool?

Met een Chardonnay uit Bourgogne of Noord-Italië blijft het geheel licht, met een iets vollere wijn uit Zuid-Afrika, Chili of Californië wordt de smaak rijker. In plaats van Chardonnay zijn wijnen van grenache blanc, marsanne en/of roussanne ook goede keuzes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Populaire vragen