Over het algemeen vind je de meeste beenruimte op de eerste rij van de cabine en bij de nooduitgangen. Om zeker te zijn van een plekje bij de nooduitgang (waar je vaak niet extra voor hoeft te betalen), check je zo vroeg mogelijk in.
Welke stoelen hebben de meeste beenruimte? Vaak zijn dat de rijen aan de nooduitgangen, meestal ongeveer halverwege het toestel. Hou er wel rekening mee dat je op deze plekken verondersteld wordt in geval van nood hulp te bieden. Personen die met kinderen reizen mogen deze rij niet kiezen.
Voor de meeste beenruimte kunt u het beste voor de stoelen op rij 16 en rij 32 kiezen. Wilt u voorkomen dat de maaltijd van uw voorkeur op is? Kies dan voor de stoelen A16 en L16, dan krijgt u als allereerste eten en drinken.
Extra beenruimte
Bij de Boeing 737-800 hebben de rijen 15 en 16 de meeste beenruimte: ongeveer 100 centimeter (tegenover 74 tot 76 centimeter in een normale rij). Deze twee rijen bevinden zich bij de nooduitgang. Niet iedereen mag bij een nooduitgang zitten.
Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je vooraf stoelen reserveren. Niet alleen de standaard stoelen, maar in veel gevallen ook stoelen met extra beenruimte. Je betaalt hier een beetje extra voor, maar op een lange vlucht (minimaal zes uur) is dit het geld meer dan waard. Zeker als je in het bezit bent van lange benen.
Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12.
Een zitje reserveren: hoeveel kost het? Voor de meeste vluchten hanteert Ryanair de volgende tarieven: Rijen 1, 2 (zetels D, E en F), 16 en 17, met extra beenruimte en voorrang bij het inchecken: 11 euro. Rijen 2 (zetels A, B en C) tot 5, met voorrang bij het inchecken: 7 euro.
Stoel met extra beenruimte
Wilt u tijdens de vlucht uw benen strekken? Kies dan een van de stoelen bij de nooduitgang. Kenmerken zijn: Gemiddeld 15 cm meer beenruimte dan een standaardstoel.
De beste stoelen in dit toestel van Transavia zijn: 1A, 1B, 1C – je hebt hier iets meer beenruimte. 2D, 2E, 2F – je hebt hier iets meer beenruimte. 15A, 15B, 15C, 15D, 15E, 15F – deze stoelen kunnen minder ver achteruit maar hebben wel extra beenruimte door de nooduitgang.
De beste plaats in economyclass: zo ver mogelijk vooraan, maar idealiter niét bij de (lawaaierige) keuken/toiletten. Hou er ook rekening mee dat je vooraan in economy aan of bovenop de vleugel kunt zitten. Dat wil zeggen dat het zicht naar buiten belemmerd wordt, gesteld dat je aan het raam zit.
Vroeger op de basis of middelbare school en nu misschien nog steeds wilde je altijd achterin zitten. Maar in het vliegtuig moet je dit echt niet willen. Nu vraag je jezelf misschien af waarom? Het is namelijk zo dat de stoelen achterin het vliegtuig een ingreep zijn op jouw privacy.
De verschillen tussen de reguliere vliegtuigmaatschappijen onderling zijn groot en varieert tussen de 76 en 90 centimeter. Onderaan de lijst staat Delta gevolgd door KLM, Lufthansa en British Airways in de middenmoot. De meest genereuze op het gebied van beenruimte is Etihad, met 90 centimeter.
De beste stoel in het vliegtuig om gezond te blijven
Als u zich tegen ziekte wilt beschermen, is het verstandig om een stoel bij het raam te reserveren. In feite gaat dit terug op een Amerikaans onderzoek dat aantoonde dat luchtreizigers met een stoel aan het raam de meeste kans hebben om gezond te blijven.
Stoelen nooduitgang
Stoelen aan de nooduitgang hebben extra beenruimte. Om veiligheidsredenen mogen niet alle passagiers aan de nooduitgang zitten. Bekijk de voorwaarden voor een stoelreservering aan de nooduitgang. NB: Grijze stoelen zijn reeds gereserveerd of niet beschikbaar om te boeken.
Premium Comfort Class seats
De voordelen van uw stoel zijn: Tot 17 cm meer beenruimte dan een standaard Economy Class-stoel. Tot 20 cm naar achter verstelbaar. 48 tot 50 cm ruimte tussen armleuningen.
Arke heeft net als KLM geen rij 13 in hun Boeings. Transavia daarentegen, 100% dochter van KLM, heeft wel rij 13 in haar Boeing 737's en ook Corendon blijkt een rij 13 te hebben. In elk geval in de Nederlandse Boeings van Corendon.
De meeste vliegtuigmotoren bevinden zich onder de vleugels van het toestel. Als je voor de vleugels zit, heb je hetzelfde effect als wanneer je achter een luidspreker staat op een feestje. Het geluid van de motor wordt weg geprojecteerd naar achteren, dus jij zal er weinig last van ondervinden.
1 stuk handbagage van max 55x35x25 cm (zoals een rugzak of trolley). Deze plaats je in de bagagebakken aan boord. We hebben plek voor 70 stuks, dus zodra dit vol is, nemen we de bagage in bij het instappen en plaatsen we dit in het ruim.
XL-stoelen bieden meer beenruimte dan een standaardstoel en vind je in de Only Adult zone én in de rest van het vliegtuig. De XL-stoelen in de Only Adult bevinden zich ter hoogte van de nooduitgangen, de minimum leeftijd voor deze steoelen is 16 jaar.
De kosten voor de stoelen zijn: - Stoel eerste rij tussen de 16,- en 25,- euro per persoon per enkele reis. - Stoel voorin (rij 2 t/m 5) tussen de 9,- en 14,- euro per persoon per enkele reis. - Stoel met extra beenruimte tussen de 13,- en 20,- euro per persoon per enkele reis.
Economy Comfort Class houdt in dat de reiziger over meer beenruimte beschikt, maar verder van de service van de Economy Class gebruik maakt. Premium Economy Class houdt in dat de reiziger over meer beenruimte beschikt en daarnaast van bijkomende services, zoals een welkomstdrankje, aangepast menu en extra miles.
Beenruimte. Deze maatschappijen hebben de minste beenruimte: 1) Iberia Airlines (gemiddeld 28 inch = 71,12 cm)2) EasyJet, Air Berlin, Air France, TAM, Finnair, Jet Airways en Turkish Airlines (gemiddeld 29 inch = 73,66 cm)
De meeste (en minste) beenruimte
Hier heb je, in de meeste toestellen, 81 centimeter beenruimte in economy class. Mensen met lange benen kunnen daarentegen het beste de Boeing 737 en 757-toestellen van Thomson en de Airbus-vliegtuigen van Spirit vermijden. Bij beide airlines is 71 centimeter beenruimte de standaard.
Vliegen binnen Europa
Als u in onze Business Class vliegt binnen Europa, geniet u onder andere van deze kenmerken: Meer dan 7,5 cm extra beenruimte dan een standaard Economy Class-stoel. Standaard naar achter verstelbaar (12,5 cm) Altijd een stoel aan het raam of aan het gangpad.