Als je een printer hebt die je gebruikt voor normale prints, kan je deze niet gebruiken voor eetbare inkt. De normale printer inkt is namelijk schadelijk voor je gezondheid en zelfs als je de printer grondig reinigt kan het zijn dat er nog restjes in de printer blijven zitten.
Foodprinters zijn speciale printers, gemaakt voor gebruik met eetbare inkt. Eetbare inkt is een speciale vloeistof waar we in deze blog wat meer over uitleggen. Deze vloeistof moet uiteraard niet in aanraking komen met normale inkt, normale inkt is immers giftig.
Eetbaar papier kun je gewoon in de printer gebruiken. Dit speciale papier wordt ook wel Icing paper of Frosty papier genoemd. Deze vellen zijn vaak extra verstevigd waardoor de printer ze kan gebruiken. De inkt hecht goed aan het papier door de speciale samenstelling van het papier.
Ouwel plak je het fijnst met eetbare lijm op bijv. Cupcakes, Taart, Fondant, Marsepein, Icing en koekjes. Plak ouwel NOOIT met alleen water.
Hoelang kan ik een eetbare print bewaren? Een sheet (ouwel/icing) kunnen tot wel 2-3 maanden in gesloten verpakking op een droge/donkere plek bewaard worden, het liefst In de door ons meegestuurde verpakking. Let erop dat je de prints niet in de koeling of diepvries bewaart.
Bevestigen op botercrème/crème au beurre
Knip de print uit indien nodig en leg de print op de taart. Wrijf zachtjes van het midden naar buiten toe om luchtbellen te vermijden. Zorg ervoor dat de randjes van de print mooi tegen de botercrème zitten. Werk eventueel af met een randje in gespoten botercrème of slagroom.
Ouwelvellen zijn steviger dan frosting sheets en niet vouw- of buigbaar. Hierdoor zijn ze onder meer geschikt voor het maken van eetbare flyers, visitekaartjes en menukaarten. Ouwel is hittebestendig en daardoor kan het ook worden toegepast op bijvoorbeeld brood of pannenkoeken.
Ouwel, ook wel eetpapier of snoeppapier genoemd, is een dun, wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel of aardappelzetmeel. Dit wordt gebruikt als ondergrond voor verschillende soorten koekjes, bijvoorbeeld kokosmakronen maar ook voor noga. Vroeger werd het ook vaak op krentenbrood gebruikt.
Wat is ouwel
Ouwel is het oudste medium, gebruikt om met eetbare inkt plaatjes te maken. Het is een aardappelmeelproduct wat gemixt wordt met water en vegetarische olie. De ouwel bestaat uit de volgende ingredienten en is glutenvrij: Ingrediënten : Aardappelzetmeel, water, aroma (vanille), zoetstof: sucralose E955.
Hoogwaardige foodprinters koop je bij Trend Decor
Bij Trend Decor bestel je foodprinters, cartridges en eetbaar papier uit onze eigen voorraad.
Waar kan ik eetpapier bestellen? Om jouw zelfgemaakte taart een professioneel en persoonlijk uiterlijk te geven kan je bij ons eetpapier bestellen. Bij Cakeprint kun je terecht voor zowel ouwel als frosting sheet.
Eetbare lijm - 63 gram | Xenos.
Wat is eetpapier of ouwel eigenlijk? Eetpapier is gemaakt van aardappelzetmeel, water en plantaardige olie. De smaak is neutraal en dat komt mede omdat er géén suiker in verwerkt is. Het eetbare papier is door de droge omstandigheden tot wel 2 jaar houdbaar en je kunt het gewoon op kamertemperatuur bewaren.
Naast aardappelzetmeel bestaat ouwel uit water en plantaardige olie. Ouwel wordt ook gebruikt voor religieuze doeleinden: als hostie (offerbrood). Je kunt bedrukt eetbaar papier in vellen kopen bij de gespecialiseerde zaak, maar de onbedrukte vellen liggen soms ook bij het snoep in de supermarkt.
Het gebak waar op het gebruikt gaat worden moet de smaakmaker zijn. Bewaaradvies: Bewaar de ouwel op een droge, donkere plaats van max 20 graden. Niet in de koelkast bewaren!
Omdat kokoskoekenbeslag heel zacht is en zelfs na het bakken flexibel en breekbaar is. Ze spuiten de koeken op eetbaar papier en het papiertje zorgt voor de stevigheid.
Ouwel papier bestel je op Bouwhuis.com
In combinatie met een foodprinter, eveneens verkrijgbaar bij Baktotaal Bouwhuis, kun je eenvoudig een afbeelding op een ouwel sheet zetten.
Het hoofdbestanddeel van papier is cellulose, een ingewikkelde molecule opgebouwd uit glucose die we niet kunnen verteren. Bovendien wordt papier behandeld met scheikundige stoffen, en soms bedrukt met inkt. Zulke stoffen zijn niet bedoeld voor consumptie.
Snoep kan worden gelijmd met een heel geconcentreerde, bijna stroperige oplossing van suiker en water, dus suikerwater. Maar de alleslijm voor eetbare waar is glazuur! Neem 100 gr poedersuiker op 1 eiwit en roer alles goed door elkaar. Het mengsel moet glad en glimmend zijn en vrij stijf.
Ouwel is zeer gevoelig voor vochtigheid dus bewaren op een droge plaats en in de verpakking. In ieder geval niet bewaren in gewone open luchtcondities of in het zonlicht. De houdbaarheid is minimaal 12 maanden mits bewaard onder 20 ºC en een luchtvochtigheid tussen 60 en 75%.
Je kunt icing best lang bewaren, zeker twee weken. Dat kan gewoon op een koele plek buiten de koelkast. Zorg dat de icing luchtdicht is afgesloten, dan zal het niet uitdrogen.
Icing sheets (ook wel fondantpapier of suikerpapier genoemd)
Het is zeer geschikt voor logo-schildjes en tekst-stripjes. De vellen van icing zijn voorzien van een plastic beschermlaag, waarmee ze gemakkelijk in de printer gebruikt kunnen worden. De afdruk op de icing sheets is mooi en helder en de smaak is licht zoet.
Ook een gewone cake kan dienen als basisvorm, maar dit is iets minder stevig dan piep-of steekschuim. Schik de snoepjes op de basisvorm. Je werkt rij per rij af tot wanneer de hele basisvorm is bedekt. De snoepjes zet je vast met wat snoeplijm of een druppel gesmolten chocolade.