Welke prik krijg je met 4 jaar?

De DKTP-vaccinatie beschermt uw kind tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Deze herhalingsvaccinatie wordt aangeboden als uw kind 4 jaar is. Kinderen krijgen voor hun eerste verjaardag al drie vaccinaties tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Kun je ziek worden van DTP prik?

Griepachtige klachten, zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, verminderde eetlust, misselijkheid of buikpijn. Deze klachten duren meestal niet langer dan 1-2 dagen. Een enkele keer duren ze tot 2 weken. Flauwvallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Welke leeftijd DKTP prik?

Voor de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB-serie bestaan twee vaccinatieschema's: het standaardschema bij 3-5-11 mnd na een geldige maternale kinkhoestvaccinatie en het aangepaste schema bij 2-3-5-11 mnd als er redenen zijn om van het standaardschema af te wijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Welke prikken krijg je als kind?

Welke vaccinaties kan mijn kind krijgen

De vaccinaties die je kindje krijgt, zijn de DKTP-Hib-HepB, De Pneumokokken-vaccinatie, de BMR en de Meningokokken-vaccinatie. Met 4 jaar krijgt je kind een DKTP-herhalingsprik. Als je meer wilt weten over deze vaccinaties kun je op de site van het RIVM kijken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdgm.nl

Welke leeftijd pokken vaccinatie?

Indicaties. Personen vanaf 12 maanden met als doel om primaire infectie met waterpokken te voorkomen. Bij kinderen tussen de 9 en 12 maanden kan vaccinatie worden overwogen in bijzondere omstandigheden, zoals bij een uitbraak (zie LCI-richtlijn).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lci.rivm.nl

WAT GEBEURT ER BIJ VACCINEREN? - TOPDOKS EXTRA

43 gerelateerde vragen gevonden

Hoe kun je zien welke vaccinaties je hebt gehad?

Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. In de toekomst kunt u hier ook informatie vinden over de kindervaccinaties die u heeft gehad via het Rijksvaccinatieprogramma.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe vaak DKTP prik?

Voordat een kind een jaar wordt, krijgt het 3 vaccinaties tegen DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-HepB: met 3 maanden, 5 maanden en 11 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Waarom DKTP Booster?

DKTP-vaccin beschermt tegen een infectie met de difterie-, kinkhoest- en tetanusbacterie en met het polio-virus. Deze infecties kunnen zeer ernstig zijn. Om difterie, kinkhoest, tetanus en polio te voorkomen. Het DKTP-vaccin zit in het Rijksvaccinatieprogramma voor jonge kinderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoe lang tetanus geldig kind?

De prik tegen tetanus bij 9 jaar zit samen met de prik tegen difterie en polio in de DTP-prik. Als u als kind alle prikken tegen tetanus volgens het schema gekregen heeft, geeft dit een zeer goede bescherming van zeker 10 jaar. Dat is dus tot de leeftijd van 19 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe lang is een DKTP prik geldig?

Difterie en tetanus: na de laatste vaccinatie op het negende jaar houdt de bescherming tegen deze ziektes 10 jaar aan. Na die tijd is een nieuwe vaccinatie nodig, als het kind extra kans loopt op een van deze ziekten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Welke vaccinaties zijn levenslang?

Na het volledig afronden van de DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-hib-hepB, DKTP- en DTP-vaccinatie schema zijn kinderen voor lange tijd beschermd. Voor hepatitisB zelfs levenslang.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoeveel prikken DTP?

Dan adviseren wij een serie van drie prikken. Voor de reis kun je er doorgaans nog wel twee halen met een tussen tijd van twee tot vier weken. De laatste haal je bij een volgende reis. DTP vaccinatie is tien jaar geldig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdreisvaccinaties.nl

Hoe bereid je je kind voor op een prik?

Afleiding kan helpen. Leg uit dat het helpt als je kind net vóór en tijdens de prik ergens anders naar kijkt dan de naald en de arm. Vraag je kind om tijdens het prikken de tenen te bewegen of bedenk vooraf samen met je kind iets wat kan helpen als afleiding. Je aanwezigheid tijdens de vaccinatie is belangrijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdnog.nl

Hoe ver van te voren DTP prik?

U kunt de DTP-vaccinatie het beste minimaal twee weken voor de dag van vertrek laten toedienen. Dan heeft u bij aankomst op uw reisbestemming voldoende bescherming opgebouwd tegen difterie, tetanus en polio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisvaccinatie.nl

Welke vaccinaties moet je herhalen?

Een eerste vaccinatie rond de leeftijd van 6 weken beschermt je pup tegen hondenziekte, hepatitis en parvovirose. Komt je pup van bij een fokker, dan heeft hij die eerste injectie vaak daar al gekregen. Drie weken later, op 9 weken, krijgt de pup een herhalingsinenting (hondenziekte, hepatitis en parvovirose).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wellopet.be

Hoeveel DKTP prikken krijgt een kind?

Met vier jaar krijgt je kind één vaccinatie: de DKTP-prik. De DKTP-prik beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Vóór dit moment heeft je kind al vier DKTP-vaccinaties gehad. De bescherming van deze inentingen neemt in de loop van de tijd iets af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Wat zit er in de DKTP prik?

Aluminiumverbindingen zoals aluminiumfosfaat en aluminiumhydroxide zitten in de vaccins DKTP Difterie, kinkhoest, tetanus, polio (Difterie, kinkhoest, tetanus, polio)-Hib-hepB, DKTP, DTP Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis), Pneu, HPV en HepB.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoeveel prikken krijgt een kind in elke fase?

Met 2, 3, 4, en 11 maanden krijgt je kind 2 inentingen: de eerste is de DKTP-Hib-HepB prik die je kind beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio, Hib-ziekten en hepatitis B. De tweede vaccinatie is de Pneu prik die je kind beschermt tegen de pneumokokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oeiikgroei.nl

Welke leeftijd pneumokokken vaccinatie?

Vooral kinderen jonger dan 2 jaar, ouderen boven de 65 jaar, en mensen met een minder goed werkend immuunsysteem lopen het meeste risico ziek te worden van een besmetting met pneumokokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Wat is de afkorting van DTP?

DTP is een afkorting van: Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (polio). Er is een vaccin beschikbaar dat tegen de drie ziekten beschermt, het zogenaamde DTP-vaccin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klmhealthservices.com

Wat meenemen naar 9 jaars prik?

Neem naar de afspraak mee: de oproepkaarten. het vaccinatiebewijs van je kind (dit zit meestal in het 'groene' of 'blauwe' boekje van het consultatiebureau) de door de ouder ondertekende antwoordstrook op de achterkant van de uitnodigingsbrief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jggv.nl

Hoe kom je aan polio?

Polio wordt veroorzaakt door drie typen poliovirussen. Het virus wordt van mens op mens overgedragen door besmet voedsel, besmette ontlasting of besmet water of door kleine druppeltjes in de lucht. De infectie kan leiden tot verlammingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Populaire vragen