Het kruid vogelmuur (stellara media) wordt graag door kippen gegeten. Daarnaast zijn kippen dol op lavendel, munt, peterselie, oregano en salie. Ook is het raadzaam om planten en bomen neer te zetten die de gehele winter groen blijven, zoals de den, spar en hulst.
Alleen diepgewortelde planten zullen dit natuurlijke gedrag van de kippen overleven. Geschikte beplanting is bijvoorbeeld: vogelmuur, brandnetel, duizendblad, groot kaasjeskruid, knoopkruid, herderstasje, melganzenvoet, klein hoefblad, melkdistel, paardenbloem, smeerwortel, varkensgras. wikke, zevenblad en weegbree.
Je kan er vanuit gaan dat planten waar slakken ook graag van eten veilig zijn voor een kip. Bij voorbeeld: Hosta, Dahlia, tuinkruiden, (on-)kruiden als paardenbloem, weegbree, enz. En uiteraard de groententuin (sla, snijbiet enz.)
En net zoals teveel suiker slecht is voor mensen, kan het ook bij kippen zorgen voor overgewicht en een daling van de eierproductie. Zout voedsel - Kippen kunnen een zoutvergiftiging krijgen omdat ze van nature niet veel zout binnenkrijgen. Beschimmeld voedsel - Voor uw kippen nooit beschimmeld voedsel.
Wat je zeker mag geven zijn: fruit, gekookte noedels, rijst en aardappelen. Aardappelschillen mogen ook, tenzij ze groene plekken hebben. Voedingsresten die je niet mag geven zijn: Yoghurt, want dit werkt laxerend bij kippen.
Wist je dat lavendel niet alleen veilig is voor kippen maar ook voor honden en katten! Heb je slakken in de tuin dan kun je deze plant ook gewoon plaatsen. Slakken eten hier namelijk niet van.
Strooi op de grond tussen je planten kaneel, paprika, knoflook, kerrie, zwarte peper, cayennepeper en/of zout. Strooi de specerijen ook in je tuin. De meeste kippen houden niet van de scherpe geur van sterke specerijen en vermijden de plekken die er naar ruiken.
Hedera, vlinderstruik en conifeer leveren geen problemen voor kippen op. Ze zullen er hooguit lekkere beestjes uit pikken.
het voeren van komkommers aan kippen. gevaar brengen. Hoewel komkommers veilig zijn om met mate te eten, verstoort een teveel aan waterig voedsel de balans van voedingsstoffen.
Wanneer moet je kippen eten geven? Geef je kippen eenmaal per dag, bijvoorbeeld 's morgens, het standaard kippenvoer. Dit kan bestaan uit meel of een geperste korrel. Op een zanderige ondergrond is meel minder ideaal, omdat de dieren vaak de helft uit hun voederbakje gooien.
Reacties. klimop is licht giftig. Mijn ervaring is dat kippen heel goed in staat zijn om giftige planten en bessen te vermijden. Als ze dat niet konden dan waren er al lang geen kippen meer geweest.
Vooral frambozen, bramen en druiven komen in aanmerking. Voor jouw kippen heeft groen meer dan één voordeel. Bomen en vooral struiken bieden schaduw en een heerlijk luierplekje op warme zomerdagen. Ook bij zachte regen kunnen de kippen onder de struiken schuilen.
De kippen blijven binnen als het hard regent en hebben een betonnen plaat waar ze droge voeten kunnen houden. Omspitten van de grond helpt niet altijd, zeker niet als je op vette kleigrond zit en de grond volledig verzadigt is. Wat je structureel kan doen is een poel graven in de ren, als deze groot genoeg is.
Je kan het beste gewoon een golfplaat over de ren leggen, ik dacht dat het er al op zat, dat is niet zo kostbaar. Als je dan het zand erin legt dan blijft het wel droog. Houtzaagsel zou ik niet doen. Wij hebben dat ook in ons kippenhok, ze bodderen er ook lekker in, maar voor buiten lijkt het me niet geschikt.
Laat de kippen vaak naar buiten
Lekker op zoek naar insecten, gras en groenten. Dat vinden ze heerlijk en het ziet er ook heel gezellig uit. Een kip die beweegt is blij. Zo kunnen ze ook gelijk op zoek naar kleine steentjes en zandkorrels die essentieel zijn voor een goede spijsvertering.
Een kip houdt van een koele temperatuur: zo rond de 12 tot 14 graden vindt ze prima. Is het kouder, dan kruipen je kippen lekker tegen elkaar aan. Hoewel kippen het liever niet te warm of te koud hebben, zijn ze vrij sterk. Ze doen het goed in vrijwel alle temperaturen.
Het kippenhok moet elke week worden uitgemest. Je hoeft het natuurlijk niet iedere keer even grondig te doen, maar zorg er in ieder geval wekelijks voor dat de mest verwijderd wordt. Eens in de zes maanden is een zeer grondige schoonmaakbeurt nodig.
Ik pers altijd een paar teentjes uit in een 10 liter emmer water. Als ik het er neerzet, pikken ze direct naar de sliertjes knoflook. Wij houden daar, volgens ons idee, de bloedluis-populatie aardig mee beperkt. anne schreef: Daar doen ze twee of drie dagen mee.
Meestal vormt het zelfs een gevarieerde aanvulling op hun normale voer. Wel bevatten veel voedselresten vaak zout en veel vet en dat is niet goed voor een kip. Zo kan brood bijvoorbeeld gaan gisten in het darmkanaal. Een enkel korstje kan wel, maar niet teveel dus.
Kippen hebben behoefte aan water en vast kippenvoer. Dat voer kan bestaan uit groenvoer, zaden en granen, wormen en insecten. Ook is er speciaal legvoer voor kippen of onderhoudsvoer. Dit voer kun je het beste onbeperkt aanbieden in een trapbak.
Dit mag je de kippen voeren
Onze kippen eten vrijwel alles, het is dus prima als jullie overgebleven etensresten aan de kippen geven. Keukenafval, zoals resten gekookte pasta of rijst, groente- en fruitafval vinden ze erg lekker. Brood mag ook, maar niet te veel.
Reacties. Kippen mogen absoluut geen kaas!
Re: Waar is yoghurt goed voor bij kipjes? Youghurt met musli is héél gezond voor kippen,bevat veel calcium en vitamienen.