Kamerplanten die goed tegen kou en tocht kunnen
Kamerplanten die goed tegen lage temperatuur kunnen zijn de Sansevieria en de ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia). Dit zijn sterke planten die alles wel prima vinden. Maar denk ook aan een Yucca of Dracaena.
Andere planten die prima in een koude ruimte kunnen staan zijn de Sansevieria, Dracaena, Yucca en ZZ-plant. Zolang ze niet bevriezen, vinden ze het wel prima. Verschillende orchideeën vinden een lage temperatuur geen probleem, zoek vooral op of de soort die jij thuis hebt dat aankan.
Monstera heeft graag een lichte standplaats, maar geen volle zon. De plant kan niet goed tegen kou, laat hem niet koeler staan dan 13° of meer.
Planten in de slaapkamer zorgen voor een gezellige sfeer en fleuren je interieur op. Maar dat niet alleen, planten op de slaapkamer zorgen ook voor een goede nachtrust en zuiveren de lucht. Planten in de slaapkamer zijn dus gezond.
Aloë Vera zuivert de lucht en geeft 's nachts zuurstof af waardoor je rustiger slaapt. Aloë Vera heeft veel voordelen voor je gezondheid en is makkelijk in leven te houden. Het wordt zelfs de 'onsterfelijke plant' genoemd!
Kamerplanten die goed tegen lage temperatuur kunnen zijn de Sansevieria en de ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia). Dit zijn sterke planten die alles wel prima vinden. Maar denk ook aan een Yucca of Dracaena. Maar voor deze planten geldt wel dat de temperatuur niet onder het vriespunt moet komen.
Plant inpakken: net als bij tuinplanten in pot kun je vorstgevoelige planten die in de volle grond staan beschermen door ze in te pakken met bijvoorbeeld noppenfolie, jute, vliesdoek of oude lakens. Verder gelden hierbij dezelfde regels als bij de vorstgevoelige plant in pot (zie hierboven).
Als je ook wil profiteren van gezonde planten, dan heb je er meestal aan één niet genoeg. Hoeveel planten je nodig hebt om de lucht fris te krijgen hangt af van de ruimte, ventilatie, apparatuur en het aantal mensen binnen de ruimte. Denk eraan dat je ongeveer 3 planten nodig hebt per 30 m2.
Planten die het goed doen in een koude kas zijn onder andere; tomaten, paprika's, komkommers, pepers en aubergines.
De Ficus kan in de natuur wel wind verdragen, maar binnenshuis heeft de Ficus moeite met tocht. Sterker nog, hij kan er absoluut niet tegen. Koude, maar ook warme luchtstromen veroorzaken bladval en zwakken jonge blaadjes af.
Tijdens het slapen adem je voortdurend zuurstof in waardoor het zuurstofpijl in je slaapkamer daalt. En hoe kleiner de kamer en hoe meer mensen er liggen, hoe sneller dit gebeurt. Zorg dus steeds voor schone en frisse lucht door je slaapkamer overdag voldoende te verluchten en/of zet je raam 's nachts op een kier.
Denk bijvoorbeeld aan de immer populaire Monstera. Een exotische kamerplant bekend om zijn bijzondere bladeren met gaten. Ook in de halfschaduw doet deze plant het goed. Perfect voor in de slaapkamer dus.
Leuke kamerplant: pannenkoekenplant (Pilea peperomioides) In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Hoe krijg ik weer een mooie volle plant? Één optie is zoals ik hierboven vertelde; de lelijke bladeren weghalen als je je eraan ergert en door middel van stekken, of eventueel een jonge plant die je koopt, de kale plekken weer op vullen. Een andere optie is om je plant een heel eind terug te snoeien.
Je Monstera vindt het heerlijk op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Zorg er daarom voor dat de Monstera niet in direct zonlicht staat, maar wel op een lichte plek. Twee meter van een raam op het oosten, westen of noorden is perfect.