In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Monstera
Ook een Monstera verdient een plekje in je badkamer. De hoge luchtvochtigheid doet haar zeker goed. De plant heeft veel licht nodig dus daarom is ze enkel geschikt voor badkamers met een raam.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee. Kamerplanten kunnen niet overleven op een plek zonder licht. De ene kamerplant zal het langer uithouden dan de ander, maar als je echt een ruimte zonder ramen hebt (denk aan de badkamer of het toilet), dan zijn kunstplanten toch écht the way to go.
Een plant in de woonkamer of de keuken, daar kijkt niemand raar van op. In de slaapkamer vind je ze minder vaak. Toch is het een goed idee om planten in de slaapkamer te zetten. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, ze zuiveren ook de lucht en dat kan leiden tot een betere slaaprust.
Er zijn verschillende soorten badkamerplanten waar u uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan varens, deze planten houden van een hoge luchtvochtigheid. Maar ook de lepelplant is een geschikte keuze voor in uw badkamer. Deze plant komt oorspronkelijk uit het regenwoud en houdt daarom ook van een vochtige ruimte.
Orchideeën komen uit de tropen, wat betekent dat ze graag in een vochtige omgeving staan. De badkamer is hier dus ideaal voor! De orchidee heeft alleen wel licht nodig, dus als je geen ramen in je badkamer hebt moet je haar af en toe even in indirect zonlicht zetten.
Je herkent de pannenkoekplant aan zijn ronde, leerachtige blaadjes die zo plat zijn als een pannenkoek: de pannenkoekplant. Als bordjes op stokjes lijken ze te balanceren op dunne stengels. En dat maakt deze Pilea peperomioides ook zo decoratief. De plant groeit snel en wordt zo'n 40 cm hoog.
De Dracaena staat ook wel bekend als Drakenbloedboom en Drakenplant. Deze kamerplant komt van nature voor in Afrika, Azië en Midden-Amerika waar hij groeit in de onderlaag van het woud en heeft daarom weinig behoefte aan daglicht.
De Yucca komt van nature voor op zonnige, droge plaatsen. Plaats deze kamerplant daarom op een zonnige standplaats. Plaats een Yucca (Palmlelie) op een plaats waar die ongeveer 5 uur zonlicht krijgt. Over het algemeen doet de Yucca het ook goed op een plek met lichte schaduw.
Een belangrijk onderdeel bij het verzorgen van vetplantjes is standplaats. Zet je een vetplant in de volle zon of juist niet? Door te weinig licht gaan vetplantjes dood, door teveel licht verkleuren of verbranden de bladeren. De truc is om een goede balans te vinden.
1. Spathiphyllum. Met stip op nummer 1 staat onze prachtige Lilly de Spathiphyllum.
Aloë vera staat vooral bekend als geneeskrachtige plant en wordt veel gebruikt in verzorgings- en geneesproducten. Dit is een echte topplant, want hij is ook luchtzuiverend en heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft de plant maar eens in de twee weken een klein beetje water te geven.
Als je plant al wat langer te veel water krijgt kan je dat zien aan de bladeren. Ze zullen lichtgroen of geel worden en uiteindelijk van de stam afvallen. Heeft je plant al wortelrot door een overschot aan water, dan is de kans groot dat de bladeren juist verdorren en van de plant afvallen.
Door de dikke stam kan de Yucca wel tegen een stootje en zal deze lang mooi blijven. Dit geldt ook voor de Cycas, de Beaucarnea en de andere sterke kamerplanten uit ons assortiment. Ook de cactus valt onder de sterke kamerplanten en deze zijn dan ook terug te vinden in onze webshop.
In de winter is het belangrijk dat de grond enkele dagen droog staat. Geef dus pas water wanneer de grond 3 dagen droog is. De laatste categorie krijgt pas water wanneer de grond in de zomer 3 dagen droog staat en in de winter 3 weken. Sansevieria's kunnen zelfs nog langer zonder water.
Musa Basjoo (Bananenplant)
De Musa Basjoo is eigenlijk een buitenplant, maar kan ook in het klein in een mooie pot in de badkamer worden gezet! De bananenplant is gewend aan een tropische omgeving, een echte tropische kamerplant dus! De badkamer vindt hij daarom heerlijk.
De Strelitzia vraagt veel water en heeft dan ook minimaal één keer per week water nodig. De grond mag er een week over doen om weer op te drogen om vervolgens weer opnieuw water te krijgen. In de zomer heeft de Strelitzia meer water nodig dan in de winter, houdt hier dus rekening mee.
Het is een vrij dorstige plant, dus let er goed op dat je 'm vaak genoeg water geeft. Hoeveel water hij nodig heeft, zal je snel genoeg aan zijn bladeren zien. Mochten de bladeren bruine randen of vlekken krijgen, dan is dit 9 van de 10 keer een teken van te veel water.