Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
Jeroen gebruikt het liefste keramische pannen met een natuurlijke (gezandstraalde) coating.
Alle voor- en nadelen van materialen meegewogen, adviseer ik een roestvrijstalen koekenpan met dikke bodem. Deze bodem bestaat uit twee roestvrijstalen platen met een koperen plaat ertussen, die voor een goede verdeling van de warmte zorgt. Het roestvrij staal bestaat uit een mengsel van staal, chroom en nikkel.
Naast verschillende kookboeken heeft Jamie Oliver dus ook een eigen lijn pannen. Deze pannen zijn van het merk Tefal en zijn van zeer hoge kwaliteit. Probeer nu dus zelf echte sterren gerechten op tafel te zetten en koop een Jamie Oliver pan.
gietijzeren pannen geen PFAS, en worden de lagen bijvoorbeeld gemaakt van keramiek of emaille. Maar ook HIER is het goed opletten. Een pan die 100% PFAS vrij wordt verklaard is de gietijzeren pan van BK. Je kunt HIER LEZEN over deze specifieke gietijzeren pannen.
Pannensets van Fissler, Demeyere en Le Creuset zijn de merken die de hoogste kwaliteit pannen maken. Deze pannen gaan met goed onderhoud decennia mee en bieden je qua comfort en kookgemak zeker waar voor het geld. Het overwegen waard als je op zoek bent naar hoogwaardige pannen waar je heerlijk mee kan koken.
Voordelen van koken op gas
Een gasvuur haalt een hoger rendement dan een klassiek elektrisch vuur. Daardoor verbruik je minder energie voor dezelfde warmteopwekking. Bovendien is gas momenteel goedkoper dan elektriciteit. Je potten en pannen worden sneller warm op een gasfornuis.
De keramische antikleeflaag is gemaakt van natuurlijke materialen, zonder schadelijke stoffen wat garant staat voor perfecte bakresultaten. Haal snel een van deze splinternieuwe pannen bij Cook & Serve. En geniet van een extra koopzondag op 17 december in al onze shops.
Daaruit kwamen de Le Creuset Signature, de BK Bourgogne Braadpan en de Lodge Enamel Gietijzeren braadpan als beste keuzes. Ondanks het hoge prijskaartje komt de Le Creuset Signature nipt als beste uit de test, omdat deze ook wel een leven lang mee gaat, dus dan is het wél een goede prijs kwaliteit verhouding.
De braadpan is het ultieme hulpmiddel voor het maken voor een stoofpotje. Braadpannen kenmerken zich door een zware, dikke bodem waardoor eten langzaam gaart. Ideaal voor stoofvlees of hachee. Een stoofpan is meestal gemaakt van gietijzer en gaat jarenlang mee.
GreenChef is niet het zelfde als GreenPan – maar veel is er over de fabrikant niet te vinden; voor zover ik kan nagaan is GreenChef (sinds 2018) eigendom van HelloFresh (bron), maar of het hier om dezelfde fabrikant gaat weet ik niet zeker.
De Starlyf Jade Pan bereidt het eten sneller en gelijkmatiger dan andere pannen dankzij de sterk geleidende jade kwartsbekleding. De jade pan is geschikt voor alle kookplaten en kan zelfs in de oven dankzij het gesmede aluminium.
De makkelijkste oplossing; ga voor een pan met een keramische antiaanbaklaag. Zo'n keramische antiaanbaklaag is goed bestand tegen hoge temperaturen en er komen geen gifstoffen vrij tijdens het bakken.
Gas daarentegen is een goedkopere vorm van energie wat koken betreft. Het koken op gas kost een huishouden per jaar gemiddeld 37 m3 gas, in verhouding 175 kWh wanneer er op inductie wordt gekookt. Op jaarbasis kost gas zo gemiddeld €25 per huishouden en koken op inductie €36 (Milieu Centraal).
Elektrisch koken is beter voor het milieu dan koken op gas. Een elektrische kookplaat warmt vaak sneller op dan een gasfornuis. Het eten is een stuk sneller klaar dan bij koken op gas, zeker met een inductiekookplaat. U heeft meer keuze uit kookplaten dan bij een gasfornuis.
Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
De Demeyere Alu Pro Dura Glide is wat je noemt een stevige, robuuste pan die doet wat je van een pan mag verwachten. Ook voor de Consumentenbond is hij favoriet, het is namelijk de best geteste koekenpan. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, of het nu om inductie, hallogeen, keramisch of gas gaat.
De koekenpannen van IKEA zijn vrij van het giftige PFOA, dús goed voor de natuur. Dat de pannen wel een andere zeer giftige stof bevatten, stond niet vermeld op de site.
De keramische pan is de uitkomst voor mensen die gezonder willen en van koken houden. De keramische pan heeft erg veel voordelen ten opzichte van de teflon pan. Los van het feit dat deze geen schadelijke stoffen bevat welke in het lichaam of het milieu komen, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt.
Emaille pannen
En dan als laatste nog een veilig alternatief: de emaille pan. Er zijn pannen van puur emaille, maar ook pannen met een emaille laag, zoals ik bovenstaand al uitlegde. Beide pannen zijn veilig en goed om te gebruiken.
Een pan van plaatstaal is een superkrachtige pan die erg geschikt is voor hoge temperaturen. Deze gezonde pannen doen het erg goed op inductie. De duurzame plaatstaal koekenpan bijvoorbeeld bevat géén giftige en schadelijke stoffen.