Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
Koekenpannen van staal worden al sinds de oudheid gebruikt en zijn nog steeds erg populair bij professionele koks in de horeca. Gerechten uit een stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
Jeroen gebruikt het liefste keramische pannen met een natuurlijke (gezandstraalde) coating.
Alle voor- en nadelen van materialen meegewogen, adviseer ik een roestvrijstalen koekenpan met dikke bodem. Deze bodem bestaat uit twee roestvrijstalen platen met een koperen plaat ertussen, die voor een goede verdeling van de warmte zorgt. Het roestvrij staal bestaat uit een mengsel van staal, chroom en nikkel.
Naast verschillende kookboeken heeft Jamie Oliver dus ook een eigen lijn pannen. Deze pannen zijn van het merk Tefal en zijn van zeer hoge kwaliteit. Probeer nu dus zelf echte sterren gerechten op tafel te zetten en koop een Jamie Oliver pan.
Maar wat is nou zijn favoriete keukenmachine? De Philips Jamie Oliver HR7782/01 keukenmachine is een van de duurste modellen op de markt. Hij heeft 17 verschillende snelheidsstanden die vooraf zijn ingesteld, zodat je elke keer het perfecte resultaat krijgt - of het nu een puree of een grove salsa is.
Voordelen van koken op gas
Een gasvuur haalt een hoger rendement dan een klassiek elektrisch vuur. Daardoor verbruik je minder energie voor dezelfde warmteopwekking. Bovendien is gas momenteel goedkoper dan elektriciteit. Je potten en pannen worden sneller warm op een gasfornuis.
Pannensets van Fissler, Demeyere en Le Creuset zijn de merken die de hoogste kwaliteit pannen maken. Deze pannen gaan met goed onderhoud decennia mee en bieden je qua comfort en kookgemak zeker waar voor het geld. Het overwegen waard als je op zoek bent naar hoogwaardige pannen waar je heerlijk mee kan koken.
De keramische antikleeflaag is gemaakt van natuurlijke materialen, zonder schadelijke stoffen wat garant staat voor perfecte bakresultaten. Haal snel een van deze splinternieuwe pannen bij Cook & Serve. En geniet van een extra koopzondag op 17 december in al onze shops.
Welke pan voor een mooie biefstuk? Wij zijn groot voorstander van gietijzeren koekenpannen. Bijvoorbeeld een demeyere of een du buyer. Prijstechnisch een investering, maar dit soort pannen gaan levenslang mee en bakken echt het mooiste vlees.
De ideale pan om steak in te bakken heeft een dikke bodem zodat de warmte goed verspreid wordt. De pan mag ook niet té groot zijn, anders gaat de boter rondom verbranden. Kruid de biefstuk met flink wat versgemalen zwarte peper en een beetje zout. Op die manier krijgt je steak bij het bakken een mooi en lekker korstje.
Koekenpannen van staal worden nog veel gebruikt in de horeca en ook aanbevolen door koks. Gerechten uit uw stalen koekenpan zijn in smaak, kleur en kwaliteit moeilijk te overtreffen!
De Chef Pan is een verwisselbaar kookoppervlak voor de Carri Chef en de Citi Chef 50, voorzien van CADAC GreenGrill (keramische coating). Deze grote pan is ideaal voor het bereiden van risotto, pasta, eitjes met spek, pannenkoek, etc.
GreenChef is niet het zelfde als GreenPan – maar veel is er over de fabrikant niet te vinden; voor zover ik kan nagaan is GreenChef (sinds 2018) eigendom van HelloFresh (bron), maar of het hier om dezelfde fabrikant gaat weet ik niet zeker.
De makkelijkste oplossing; ga voor een pan met een keramische antiaanbaklaag. Zo'n keramische antiaanbaklaag is goed bestand tegen hoge temperaturen en er komen geen gifstoffen vrij tijdens het bakken.
De Starlyf Jade Pan bereidt het eten sneller en gelijkmatiger dan andere pannen dankzij de sterk geleidende jade kwartsbekleding. De jade pan is geschikt voor alle kookplaten en kan zelfs in de oven dankzij het gesmede aluminium.
Goede pannen bestaan uit materialen die niet kromtrekken en weinig last hebben van aantasting als roest en vlekken. Een goed voorbeeld hiervan is aluminium. Aluminium is laag in gewicht. Het is betrekkelijk goedkoop en makkelijk te vervormen en te gieten.
gietijzeren pannen geen PFAS, en worden de lagen bijvoorbeeld gemaakt van keramiek of emaille. Maar ook HIER is het goed opletten. Een pan die 100% PFAS vrij wordt verklaard is de gietijzeren pan van BK. Je kunt HIER LEZEN over deze specifieke gietijzeren pannen.
Om zeker te zijn dat u geen giftige stoffen binnenkrijgt kunt u het beste een pan kopen zonder de teflonlaag. De alternatieven zijn onder andere ijzeren-, keramische-, gietijzeren- of koperen pannen. Al deze pannen hebben wel wat meer onderhoud nodig en zijn vaak niet geschikt voor de vaatwasser.
Gas daarentegen is een goedkopere vorm van energie wat koken betreft. Het koken op gas kost een huishouden per jaar gemiddeld 37 m3 gas, in verhouding 175 kWh wanneer er op inductie wordt gekookt. Op jaarbasis kost gas zo gemiddeld €25 per huishouden en koken op inductie €36 (Milieu Centraal).
Elektrisch koken is beter voor het milieu dan koken op gas. Een elektrische kookplaat warmt vaak sneller op dan een gasfornuis. Het eten is een stuk sneller klaar dan bij koken op gas, zeker met een inductiekookplaat. U heeft meer keuze uit kookplaten dan bij een gasfornuis.
De Bosch MUM5 werd in juni 2021 uitgeroepen als beste keukenmachine. Volgens de Consumentenbond is dit namelijk de beste koop keukenmachine en krijg je de beste kwaliteit keukenmachine voor de beste prijs.