Drontal pup: breedspectrum ontwormingsmiddel tegen spoelwormen, haakwormen en zweepwormen. Drontal pup kan makkelijk met een doseerspuitje gegeven worden aan jonge pups en is ook ideaal als je een nestje pups hebt. Flubenol pasta: smakelijke ontwormingspasta die werkzaam is tegen rondwormen en lintwormen.
Het ontwormingsmiddel van Beaphar Milquestra is volgens onze beste ontwormingsmiddelen test als beste uit de test gekomen. Zo is dit ontwormingsmiddel geschikt voor alle katten ouder dan 6 weken en zwaarder dan een halve kilo. Daarnaast werkt dit ontwormingsmiddel tegen spoel-, haak-, lintworm en hartwormziekte.
Je ontwormt je pup voor het eerst als hij twee weken oud is, waarna je dit elke twee weken herhaald. Als je een pup koopt van een fokker, controleer dan of de fokker de pup elke twee weken heeft ontwormd. Bij een jonge hond is het verstandig om elke maand te ontwormen.
Advies ontwormen
Het advies is om pups vanaf 2 weken leeftijd iedere 2 weken te ontwormen tot 2 weken nadat ze voor het laatst melk hebben gedronken bij de moeder. Daarna wordt geadviseerd maandelijks te ontwormen tot 6 maanden leeftijd.
Door dierenartsen geadviseerd
Denk aan Milbemax, Milpro, Drontal, Dolthene en Panacur.
Reken maar zo rond de 20/30 euro.
Je hond ontwormen en ontvlooien tegelijk
De meeste baasjes kiezen ervoor om hun hond tegelijk te ontwormen en te ontvlooien. Zo hoeven ze hun viervoeter niet nodeloos 'lastig te vallen' met pilletjes of pasta's, en is de kans kleiner dat ze de behandeling vergeten. Vraag gerust advies aan je dierenarts!
Het is dus zeer belangrijk een deugdelijk ontwormschema te volgen. Ontworm uw pup daarom tot de leeftijd van 3 maanden iedere 2 weken. Vervolgens tot de leeftijd van 6 maanden iedere maand. Daarna dient uw (volwassen) hond zijn verdere leven 4 maal per jaar ontwormd te worden.
Handig ontwormen met Milbemax voor de grote hond.
Worminfecties kunnen gevaarlijk zijn voor pups en verlagen de weerstand van volwassen dieren. Bovendien worden sommige soorten overgedragen op mensen. Wij adviseren daarom uw volwassen hond 4x per jaar te ontwormen.
Ja, wij raden zelfs aan om uw kat tegelijk te ontvlooien en te ontwormen. Larven van een vlo eten namelijk lintwormeitjes op. Als de larve een volwassen vlo is geworden en uw kat deze binnenkrijgt, kan hij of zij ook besmet worden met lintworm.
Let daarnaast goed op de dosering. Overdosering kan ervoor zorgen dat je hond ziek wordt en onderdosering zorgt ervoor dat de kuur zijn werk niet doet. Het is bij het ontwormen van zowel puppy's als volwassen honden dus heel belangrijk dat je niet te veel, maar ook zeker niet te weinig van het middel geeft.
Bij PharmaMarket vind je de juiste behandeling, zodat het er snel weer vanaf is. Gebruik ontwormingsmiddelen altijd alleen in samenspraak met je dierenarts. Twijfel je of heb je een vraag?
Klachten kunnen zijn: braken, diarree, verminderde eetlust, een dikke buik en groeiachterstand. Volwassen honden hebben meestal geen klinische symptomen, maar kunnen wel andere dieren of mensen besmetten.
Dit betekent dat uw hond of kat na ongeveer 24 uur geen wormen meer in de darm heeft en, na ongeveer 3 dagen, geen infectieuze wormeieren meer uitscheidt. Dieren kunnen zich na de werkingsduur van het toegediende product direct opnieuw besmetten door opname van nieuwe wormeieren of larven.
Als pups vanuit het nest een vlooieninfectie mee krijgen kunnen ze met een spray behandeld worden tegen de vlooien. Vanaf 8 weken leeftijd kunnen ze ook met een druppel in de nek behandeld worden (mits ze zwaarder zijn dan 1 kg). Vlooiendruppels werken over het algemeen 4 weken en moeten dus elke maand herhaald worden.
Met een wormmiddel worden de op dat moment aanwezige wormen, eitjes en/of larven gedood. Enkele dagen na de behandeling kan je hond of kat dus opnieuw besmet raken. Door dieren te ontwormen volgens het behandeladvies wordt voorkomen dat een besmetting problematisch wordt.
Een hond met vlooien heeft jeuk. De oorzaak van deze jeuk is het speeksel wat een vlo achterlaat tijdens de beet. Wanneer jouw hond veel krabt en op zijn vacht gaat bijten is het daarom raadzaam om te checken of je hond vlooien heeft. Met een vlooienkam kun je de vacht controleren op vlooien.
Drontal Cat
Dit is een handig middel om uw kat te ontwormen. Ontwormen is minstens één keer per vier maanden nodig. De tabletten bevatten de stoffen pyrantelembonaat en praziquantel. Hiervan kunt u er een per vier kilo lichaamsgewicht geven.
Gemiddeld wordt uitgegaan van 4x per jaar, maar heb je bijvoorbeeld kleine kinderen of krijgt jouw hond rauw vlees dan wordt geadviseerd om vaker te ontwormen. Kijk in het ontwormingsschema hoe vaak ontwormen het beste bij jouw leefsituatie past.
Hoe vaak katten ontvlooien? Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel, maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt.
Hoe vaak je je pup eten geeft, is afhankelijk van hoe oud hij is. Een puppy tot 10 weken oud geef je 4 tot 5 kleine maaltijden per dag. Van 10 weken tot 5 maanden geef je 3 maaltijden per dag en na de 5e/6e maand geef je 2 maaltijden per dag.
Dat een pup iets makkelijker diarree krijgt dan een volwassen hond, is niet erg. Zolang uw pup blij en vrolijk is en blijft eten en drinken (en niet braakt) is dit geen reden om u zorgen te maken. Diarree gaat meestal binnen twee weken vanzelf weg. Als dat niet het geval is, raden wij aan uw dierenarts te raadplegen.
Voor de verzorging, voeding en dierenartskosten voor inentingen van je hond moet je rekenen op zo'n €1000,- per jaar, wat neerkomt op zo'n €85,- aan kosten per maand. Daar kunnen ook nog andere kosten bijkomen, bijvoorbeeld kosten voor chippen of extra kosten bij ziekte.