Een onderzoek van Stanford University uit 2015 wees uit dat mannen die overdag boxer dragen en 's nachts in adamskostuum slapen, 25 procent minder beschadigde DNA in hun sperma hadden dan degenen die dag en nacht ondergoed zonder Cup technologie droegen.
Het materiaal van goede onderbroeken is comfortabel, ademend en duurzaam. Belangrijk is dat het materiaal niet schuurt en fijn op de huid zit. Het materiaal moet duurzaam zijn omdat je je ondergoed vaak wast. Het meeste herenondergoed wordt gemaakt van katoen.
Allemansvriend katoen
Katoen ademt en ventileert. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van je vagina minder snel verstoord raakt dan bij het dragen van de meeste andere stoffen. Bovendien is katoen goedkoop, je bent dus geen fortuin kwijt als je een hele rits nieuw ondergoed aanschaft.
De voordelen van een ballenknijper. Ballenknijpers of slips zijn al veel ouder dan boxershorts en hebben natuurlijk ook hun voordelen. Ten eerste is dit het perfecte soort ondergoed voor mannen die het liefst zo weinig mogelijk aan hebben. Een slip bevat immers heel wat minder stof dan een boxer.
Het is beter voor je huid
Wanneer je zonder onderbroek of pyjama slaapt, krijgt je huid de kans om te ademen. Daarom is het ook goed om af en toe op blote voeten te lopen. Als je naakt slaapt, krijgt je huid de hele nacht de tijd om te ademen.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Zakje in de onderbroek
Door dit extra stukje stof heeft het daar beneden meer de ruimte om te 'ademen'. Daarnaast geeft deze stof een extra bescherming tegen dikke naden van kleding, zoals de dikke naden van een spijkerbroek.
Ondergoed van katoen is het meest gangbaar, al járen. Katoen groeit uit de zaden van de katoenplant. Het komt natuurlijk niet als draden uit een plant groeien, maar wordt door mensen tot draden gesponnen. Katoen is sterk, zit lekker, slijt niet snel en het is warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend.
Lief voor je lijf en het milieu
“Bamboe absorbeert vocht drie keer beter dan katoen. Er zitten ook kleine gaatjes in de microvezels, waardoor de stof beter ademt en de temperatuur beter reguleert. Hierdoor voelt je intieme zone frisser aan in de zomer en warmer bij koud weer.
Polyester. Polyester wordt veel gebruikt in de ondergoed industrie dankzij haar verbluffende eigenschappen. Polyester is flexibel, kreukvrij, vormvast en duurzaam. Het is vergelijkbaar met katoenen ondergoed dankzij de goede ondersteuning, maar is in werkelijkheid veel dunner!
Draag ondergoed van het juiste materiaal. Polyester en polypropyleen zijn goede materialen. Ook wol, zoals merinowol, is geschikt. Katoen is dit niet, want dit houdt het vocht juist vast.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Het opkruipen van de pijpjes kan verschillende oorzaken hebben. Draag jij boxershorts die niet goed aansluiten aan je been dan kan dat zorgen voor omhoogkruipende pijpjes. Ook de verkeerde maatkeuze kan ertoe leiden dat de boxershorts niet optimaal zitten waardoor je boxershort omhoogkruipt.
Herenstrings (of g-strings)
In tegenstelling tot de tangslip bedekt de G-strings voor mannen nog minder aan de achterkant. Het verschil zit 'm vooral in de bilspleet, waar de tanga deze bedekt toont de g-string de billen in volle glorie.
Het extra lapje stof in de onderbroek zorgt ervoor dat je vagina beter kan 'ademen'. Met deze extra ventilatie krijgen bacteriën die voor irritaties of schimmelinfecties kunnen zorgen minder kans.
Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki. De Nederlandse Stringtest wijst echter uit dat maar 5% van de Hollandse mannen wel eens een string zou willen dragen.
Kan dat kwaad? Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
De microbioloog zegt dat 2 keer dragen ook nog geen probleem moet zijn, maar wie ondergoed langer dan 2 dagen draagt en daarna pas in de wasmand gooit, kan mogelijk wel te maken krijgen met de negatieve gevolgen van het eigen gedrag en zal ondergoed dan ook eerder van de hand moeten doen.
Hoe vaak moet je nou je ondergoed verschonen, wat is het best en wat doen de meeste mensen. De meerderheid van de mannen en vrouwen verschonen dit 1 of 2x per dag.
Volgens dokter Nini Mai kunnen slipjes 'overtollig vocht en microben vasthouden'. En dat kan een vochtige omgeving creëren waar Candida, een schimmel die schimmelinfecties veroorzaakt, het meest gedijt.
Corrigerend ondergoed blijkt helemaal niet zo goed voor je gezondheid. Het kan leiden tot onder meer reflux en zenuwpijn. Zo'n corrigerende onderbroek is een redder in nood als die jurk toch strakker uitvalt dan je dacht. Het maakt de boel net wat gestroomlijnder en je smokkelt er optisch zo een paar pondjes vanaf.