Een natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen en is aluminiumvrij. Er zitten natuurlijke antibacteriële stoffen in die ervoor zorgen dat de zweetgeur gemaskeerd wordt en dat bacteriën gedood worden. Zweet krijgt namelijk pas geur zodra dit in aanraking komt met bacteriën op het huidoppervlak.
Een erg toegankelijk en veelgebruikt product is een zeepje als deodorant. Er bestaan verschillende alternatieven die bij de meeste drogisterijen en apotheken al te koop zijn. De zeepjes zijn meestal in neutrale geur te verkrijgen, maar bevatten ook vaak een extra fris geurtje zoals lavendel, grapefruit of groene thee.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Verder is het ook een hele fijne deodorant die de oksels lang fris houdt. De beste deodorant zonder aluminium: Ddze schattige kleine tube is gevuld met een volledige natuurlijke deodorant. Het is een vegan deodorant die geen alcohol en chemicaliën bevat. Een deodorant zonder aluminium dus.
Zeer tevreden. Heel fijne geur en werkt prima! Ik ben iemand die snel zweet en heb daar met deze deodorant minder last van. Voordien testte ik telkens een nieuwe deodorant uit, dit is de eerste die ik meermaals blijf kopen.
In anti-transpiranten en in een aantal deodoranten zit de stof aluminiumchloride, ook wel aluminiumzout genoemd. Volgens Nuud zou gebruik van deze stof op de huid kunnen zorgen voor ziekten als Alzheimer en borstkanker. "Volsverlakkerij", volgens toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht.
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. Je kunt zuiveringszout ook gewoon kopen bij de drogist of de toko en het poeder als deo gebruiken.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Go fresh set Dove
Deze frisse deo uit de Go Fresh lijn van dove biedt wel tot 48 uur bescherming, dat betekent 2 dagen lang geen of minder geurtjes en zweet. Daarom hoort deze deo zeker tot de beste deodorant voor vrouwen.
INTOLERANTIE DOOR ANDERE GEVOELIGHEDEN
Mensen met atopisch eczeem, ook wel atopische dermatitis genoemd, kunnen vatbaarder zijn voor een reactie op deodoranten, vooral op die met parfum of alcohol. Gebruik van deodoranten of anti-perspiranten zonder geurstoffen en alcohol zal de kans op reacties aanzienlijk verkleinen.
Baxter of California Deodorant Stick. Baxter of California Deodorant Stick is bij mannen in 2021 een van de populairste deodorant sticks. De huidvriendelijke formule bevat geen alcohol of aluminium en geeft geen vlekken of verkleuring.
De beste sweatproof deodorants voor man en vrouw op een rij.
Aanrader! De Homme Day Control deodorant roller van Biotherm is een anti-transpirant en reguleert transpiratie. Daarnaast bevat het een anti-geur werking die onaangename geuren maskeert.
Borotalco poeder is een natuurlijk, veilig en kwalitatief product, 100% afkomstig van de Italiaanse mijn van Turijn Val Chisone, na verschillende processen van winning, selectie, drogen, ontstoffen en ontsmetting.
Met een natuurlijke deodorant zonder aluminium chloorhydraat en parabenen blokkeer je niet de oksels, maar schakel je juist de bacterie uit die zorgt voor een vervelende lichaamsgeur. Dit houdt de normale flora onder de oksels in topconditie én is het absoluut niet schadelijk of verstoppend.
De NIVEA Invisible for Black & White-producten kunnen interessant zijn voor iedereen die witte strepen op kleding wil vermijden. Ook voorkomt deze deodorant vlekken in het textiel, zoals de welbekende gele vlekken in witte kleding.
Deo gebruiken op een natte huid
Anti-perspirants en deo's werken het beste op een droge huid. Dus als je net uit de douche komt of al zweterig bent, werkt het minder goed.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.