Meestal wordt voor de bedbodem in hotels gekozen voor een boxspring bedbodem en qua matrassen worden vaak pocketmatrassen gekozen. Qua bed bodem is een boxspring zeer waarschijnlijk ook wel de meest ideale bedbodem maar qua matrassen zijn pocket matrassen zeker niet de meest ideale hotelmatrassen.
Hotelbedding is Marktleider in het leveren van hotelbedden aan hotels en andere logies verstrekkers in Nederland. Naast het leveren van boxsprings, matrassen, bed- en badgoed en andere slaapoplossingen aan hotels, bungalowparken, bed & breakfast etc. verkopen wij ook hotel boxsprings aan particulieren.
Hotelbedden zijn vaak niet per se betere bedden. De ervaring van een hotelkamer en het frisse, zachte beddengoed speelt vaak een hele grote rol. Wel hebben hotelbedden vaak een aantal kenmerken die ze dat heerlijke, luxe gevoel geven. Zo hebben hotelbedden vaak een hoge instap, wat voor veel mensen prettig is.
De beste geteste boxspring 2021 is de Ninety van het merk Avek. Een comfortabele en complete boxspring met een extra royale topmatras, voorzien van zonering. De Ninety ligt beter dan de andere boxsprings uit de test. Daarnaast scoort hij heel erg hoog op levensduur.
Beste uit de Test: Emma O2 (Hard)
De hardere variant is de beste uit de test. Er is ook een medium variant, maar die scoort minder goed. De Emma O2 (hard) doet het goed op bijna alle onderdelen. De kracht ligt vooral bij de ligeigenschappen, zoals drukverdeling, veerkracht en dikte.
Wij raden aan om een matras gemaakt van traagschuim te kopen bij rugklachten. Traagschuim matrassen, zeker als ze beschikken over verschillende comfort-zones, vormen zich namelijk naar jouw lichaam en verlichten drukpunten. Traagschuim is dus erg geschikt voor mensen met rugklachten.
Een hotelmatras gaat maximaal acht jaar mee. In de praktijk komt het voor dat hotelgasten op het bed springen, het matras intensiever gebruikt wordt dan thuis en het matras bovendien vervangen moet worden in verband met hygiëne.
Een hotelbed is standaard uitgerust met twee tot vier donzen kussens en twee kussens met microvezels, aangevuld met twee lichaams- of leeskussens. Maar daar stopt het niet. Hotelkussens zijn breder, standaard 90cm of zelfs 100 cm.
Het unieke Van der Valk hoofdkussen zoals je vindt in onze hotels. Het hoofdkussen is heerlijk veerkrachtig en geeft een uitstekende ondersteuning voor nek en hoofd. Het hoofdkussen heeft een 1200 grams 100% Ecodown synthetische vulling die voelt als dons en is anti-allergisch en anti-bacterieel.
Bastion: synthetisch. NH Hotels: synthetisch. Van der Valk: synthetische donsvezel + dons.
Wat kost een goed M line matras? De prijs van het matras is afhankelijk van het type M line matras. De goedkoopste M line Wave Light begint rond de € 200,-. De duurdere M line matrassen (Cool Motion) begint rond de € 650,-.
Hotellinnen bestaat uit diverse soorten textiel speciaal geschikt voor hotels, bed and breakfasts en (luxe) overnachtingslocaties.
Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper. Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.
Hotels gebruiken meestal speciale lakens gemaakt van een lange-stapel katoen, zoals Egyptisch katoen. Dit soort lakens verzachten na verloop van tijd en geven een echt klassiek gevoel. Perkaal lakens voelen lichter en ademend aan, perfect voor de zomermaanden.
Visco-elastische kussen of traagschuimkussens vormen zich naar je hoofd en nek en werken drukverlagend. Deze hoofdkussens hebben een vaste vorm en zijn ook bij chronische nekpijn of blessures, zoals een whiplash, zeker aan te raden.
Onderzoek toont aan dat latex kussens de slaapkwaliteit en het comfort het meest verhogen. Het kussen biedt zowel een goede ondersteuning als een hoog comfort. Het dons zorgt voor een uitstekende vochtopname. Een natuurlatex kussen behoud de oorspronkelijke vorm veel langer dan bijvoorbeeld een veren kussen.
Maar als je last hebt van nek- en rugpijn, dan is het nóg veel belangrijker dat een kussen je goed ondersteund. Daarom adviseren bij deze klachten een neksteunkussen. Een neksteun hoofdkussen wordt vaak gemaakt van vormvast materiaal, vaak is dit latex. Dit materiaal geeft extra ondersteuning bij hoofd en nek.
Het algemene advies is om uw lakens minstens één keer per week te verschonen. Zorg ervoor dat het wordt gewassen op hoge temperaturen – 60 graden of hoger wordt aanbevolen. Laat tussen we wasbeurten door het dekbed zelf open op bed liggen met de ramen open om het te laten luchten.
Na acht jaar wordt het tijd om je dekbed te vervangen. Bij tien jaar ben je eigenlijk al te laat. Je dekbed is over de datum en je ligt midden in een broeinest van beestjes die van vochtige warme plekken houden.
Laat het dekbed zo de hele dag liggen totdat je weer naar bed gaat. Donzen dekbedden trekken vocht aan, lucht een donzen dekbed daarom alleen buiten als de lucht niet vochtig is. Door uitdroging van de veertjes te voorkomen niet in de volle zon laten luchten.
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Koudschuim matrassen hebben meestal geen comfortzones en zijn daarom minder geschikt voor mensen met rugklachten. Wel gaan ze lang mee en passen zich goed aan het lichaam aan. Traagschuim matrassen zijn niet geschikt voor mensen met rugklachten.
Gebaseerd op de resultaten van het onderzoek verzorgde een medium-hard matras patiënten een betere balans tussen ondersteuning van de rug en comfort voor de lage rugpijn dan een hard matras. Slapen op een te hard matras geeft een additionele druk op de rug, dat voor sommige patiënten tot meer rugpijn resulteerd.
Koudschuim ventileert echter nog beter dan traagschuim omdat het niet vervormt onder invloed van lichaamswarmte. De cellen blijven hierdoor open. Traagschuim vervormt wel, waardoor de cellen enigszins dichtgedrukt worden en het ventilerend vermogen hierdoor afneemt.