September is de beste maand om narcissenbollen te planten. Dan is de grond nog vrij warm van de zomer die net voorbij is. Narcissen kun je planten tot december zolang de grond maar niet bevroren of drassig is.
Krokussen - februari, maart. Blauwe druifjes - maart, april. Narcissen - maart, april, mei.
Kun je narcissen in de grond laten zitten? Je kunt narcissen na hun bloei prima in de grond laten zitten. Om het volgende voorjaar weer te kunnen bloeien, heeft de narcis voldoende reservevoedsel nodig. Dit haalt de bol uit de bladeren.
Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december. Hoe eerder ze in je tuin staan, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen. Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten; ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten.
In het voorjaar kun je zomerbloeiende bollen gaan planten. Als je het goed aanpakt kun je zo maandenlang genieten van bloembollen in je tuin.
Bloembollen zijn levende planten, geen zaad, waardoor ze uitdrogen als je te lang wacht.
Als je de narcissenbollen te vroeg in de herfst plant - wanneer het nog veel regent - is het mogelijk dat de regen ervoor zorgt dat de bollen gaan rotten. Gewoonlijk is de perfecte tijd om te planten van september tot december of zelfs januari als er nog geen vorst is.
In februari is het vaak nog te koud om de bollen, die in het najaar in de tuin geplant zijn, vanuit de grond omhoog te zien groeien en bloeien. Maar daar is een oplossing voor: Voorjaarsbollen op pot. Hiermee vervroegt u het voorjaar in de tuin en in de huiskamer.
Je kunt ze planten tussen het najaar en het voorjaar. Kies een zonnige plek met voedingsrijke en goed afwaterende grond. Plant de bollen op een diepte van 15-20 cm.
Graaf een gat voor een groep bloembollen of meerdere individuele gaten voor het planten van enkele bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine (2,5 - 5 cm) 7 tot 10 cm diep. Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven.
Wat moet ik doen als mijn narcissen zijn uitgebloeid? Als narcissen zijn uitgebloeid laat je ze lekker staan.Laat het loof volledig afsterven tot het een geel of bruine kleur heeft.
Uitgebloeide bloemen gelijk verwijderen
De uitgebloeide bloemen (de zaaddozen) moeten wél (liefst regelmatig) gelijk worden verwijderd, omdat de plant anders al zijn energie gaat steken in zaadvorming. Door de bloem weg te knippen steekt de plant alle energie in de bol en heb je het volgend jaar weer prachtige bloemen.
Graaf een geul van een aantal centimeter diep en houd een afstand van ongeveer 5 tot 10 centimeter tussen de twee bloembollen aan. Zo voorkom je dat de narcissen te dicht op elkaar zullen gaan groeien. Plant de narcissenbollen met de punt omhoog en zet ze stevig vast in de grond.
Afhankelijk van de soort bloeit de narcis van februari t/m mei. Na de bloei kun je de bol gerust in de grond laten. Ze zullen zich verwilderen en vermeerder, waardoor je volgend jaar opnieuw én van nog meer bloemen kunt genieten.
Blauwe druifjes, narcissen en tulpen. De voorjaarsbollen hebben afgelopen weken menig huiskamer versierd. Nu het seizoen op zijn eind loopt, zijn de bloemen ook uitgebloeid. De meeste mensen gooien de bollen dan meteen in de prullenbak, maar dat hoeft niet: je kunt ze prima bewaren voor volgend jaar.
Februari - maart: krokus, lenteklokje. Maart - april: narcis, sterhyacint. April: hyacint, blauwe druif. April - mei: kievitsei, tulp, zomerklokje.
Februari. De voorgetrokken narcissen, krokussen en druifhyacinten die het binnenshuis hebben opgefleurd, zijn uitgebloeid. Plant ze uit in de tuin. Geef de bollen die gaan bloeien wat extra voeding (bv.
Verwilderingsbollen zoals lenteklokjes, krokussen, narcissen, sneeuwklokjes en sterhyacinten, lijken een beetje op meerjarige bollen. Je hoeft ze ook maar een enkele keer te planten en dan komen ze ieder jaar terug. Daarbovenop vermeerderen deze bollen zich ook, zonder dat je er iets aan hoeft te doen.
Bijna alle voorjaarsbloeiende bloembollen kunnen in de grond blijven zitten, maar de tulp niet, omdat die gevoelig is voor ziekten. De meeste zomerbloeiende bloembollen kunnen niet in de grond blijven zitten, omdat ze niet winterhard zijn.
Plant narcissen op een plek waar ze ten minste zes uur direct zonlicht zullen ontvangen, zelfs nadat ze zijn uitgebloeid en de bomen in de buurt in blad komen. Narcissen hebben ook na de bloei veel licht nodig om volgend jaar weer voor bloemen te kunnen zorgen.
Al die mooie tulpen, narcissen en andere lentebloeiers, daar wordt iedereen blij van. Vaak denken mensen dat je de bollen in de lente of iets daarvoor moet planten. Maar dat is niet zo. Bloembollen plant je in het najaar van september tot en met december.
Tulpenbollen en narcissenbollen plant je in het najaar, vanaf september tot en met december, vóór de eerste nachtvorst. Als de grond nog te warm is in september, dan zijn de schimmels nog te actief en kun je beter nog even wachten met planten.
Narcissen. Diepte: 15 cm of drie keer hun diepte. Grond: vochtig, goed afwaterend. Standplaats: Narcissen staan liefst in de zon of lichte schaduw.
De bloembollen kun je het beste planten tussen oktober en december. Maak de grond een beetje los en zorg ervoor dat alle onkruiden weg zijn. Vervolgens moet je goed opletten en kijken wat de onderkant van de tulpenbol is. De bollen plant je ongeveer op een diepte van 5 centimeter in de grond.
Zomerbloeiers zoals dahlia's en lelies plant je juist weer in het voorjaar zodat ze in de zomer bloeien. Bloembollen planten is helemaal niet ingewikkeld. In de basis gelden steeds dezelfde principes: plant de bol niet al te diep in de grond (meestal tussen de 8 en de 18 centimeter)