Hoewel je bij de naam Klein Zwitserland meteen aan Zwitserland denkt, ligt dit gebied in het oosten van Luxemburg vlak bij de Duitse grens. Een andere naam voor Klein Zwitserland is Mullerthal ofwel petit Suisse.
Klein Zwitserland, de naam staat voor een merkwaardig laaggelegen groen gebiedje in de wijk Duttendel. Het is een afgegraven overblijfsel van de Oostduinen, ingesloten tussen het hoge Hubertusduin, de Van Alkemadelaan en de Maurits de Brauwweg in de wijk Duttendel.
Je kunt er mooie hikes maken langs sprookjesachtige watervallen of het indrukwekkende Mullerthal met de auto ontdekken. ... Deze plekken wil je in ieder geval niet missen als je in Luxemburg op vakantie bent en deze regio gaat ontdekken.
Het gebied heeft een gemiddelde hoogte tussen de 450 en 500 meter en bestaat uit beboste bergen, heuvels en rivierdalen. De Kneiff vormt het hoogste punt van het land met 560,94 meter. Bekender is de Burgplatz, deze berg is met 558,35 meter iets lager.
Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen hun hart ophalen in het Mullerthal, fietsen in Guttland, wandelen in de Éislek regio en kanoën over beken en rivieren. Cultuurliefhebbers genieten van de rijke historie bij de kastelen en in de hoofdstad.
Suisse Normande is een heuvelachtig natuurgebied in Normandië, ten zuiden van de stad Caen. Door de bergen, rotsen, bossen en valleien lijkt deze regio op de Zwitserse Alpen en zo komt het gebied dan ook aan haar naam.
Op pinksterzondag 28 mei 1939 springt burgemeester Felix Marie Casper Pesch goed uit de band. Hij zweeft aan de kabelbaan en glijdt van 'de groote rutschbaan, luid toegejuicht door het jonge volk' en opent daarmee op feestelijke wijze Klein Zwitserland.
De bijna 112 km lange Mullerthal Trail bestaat uit 3 lussen (route 1, route 2 en route 3). Route 2 van de Mullerthal Trail kan ook in Echternach gestart worden – gestart kan net als bij alle routes ook in de dorpen die aan de route liggen bv. Berdorf, Scheidgen, Consdorf of Müllerthal.
Is Luxemburg een duur land? De gemiddelde prijzen in Luxemburg zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Luxemburg moet je er 1.06 keer meer voor betalen dan in Nederland. De gemiddelde accommodatie kost in Luxemburg bereik van: 37 EUR in Hostel tot 95 EUR in 3 sterren hotel.
Luxemburg is het kleinste land van Europa, maar zeker niet het armste land. Het land kan zich letterlijk en figuurlijk rijk noemen. Zo behoort Luxemburg letterlijk tot de landen die financieel hun zaken goed op orde hebben. Daarnaast is het land figuurlijk rijk door haar unieke (eet)cultuur en mooie natuur.
De winkels in Luxemburg-stad zijn officieel zes dagen in de week geopend, met uitzondering op zondagen. Op maandagen zijn de winkels om 14.00 uur geopend en ze sluiten om 18.00 uur. De korte winkeltijden maken maandag niet erg geschikt als winkeldag.
Luxemburg is voor alle productcategorieën goedkoper en is in het algemeen liefst 12procent voordeliger dan de twee Waalse steden. 'De Luxemburgse winkels zijn overigens door de band genomen bijzonder interessant', zegt Ivo Mechels.