Bij het Vara-programma Kassa (naar de test) komt Villa Massa als beste uit de test en bungelen merken als Fiorito en Pallini in de middenmoot of zelfs ergens onderaan. Datzelfde Fiorito komt vervolgens bij Ciao Tutti (test) als beste uit de bus en wordt Villa Massa afgeschreven.
De Koreman's Limoncello, gemaakt van biologische met de hand geplukte citroenen, van broers Frank en Thom bevindt zich al langere tijd onder de top-Limoncello's ter wereld. Bekroond met 96 punten wist de citroendrank dit jaar de gouden medaille te behalen en zich daarmee te classificeren als 's werelds beste.
Limoncello is een likeur die in Italië door particulieren zelf wordt gemaakt. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en (pure) alcohol van 96% gebruikt. De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd.
Kenmerken van een goede Limoncello
De citroensmaak en de alcoholsmaak mogen elkaar niet overheersen. Ze moeten perfect in balans zijn. De smaak van een echte Limoncello is stroperig en onderscheidend. Troebelheid is ook een kenmerk van goede Limoncello.
Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar 'm dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
Tip: Ongeopende limoncello is wel 4 tot 6 maanden houdbaar. Je kan deze op een donkere koele plek bewaren of in de vriezer.
Limoncello Di Capri Likeur 70cl PRIJS 12,35 | Kopen Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrankslijterij.nl.
Dan zit je goed bij DrankDozijn! Je vindt hier verschillende merken terug in alle prijsklassen, waardoor de kans groot is dat je een fles vindt die bij jou past. Denk aan bekende merken zoals Villa Massa limoncello en Isolabella limoncello, maar ook aan limoncello soorten van kleine, ambachtelijke producenten.
De citroengaard (in het Italiaans Limonaia) La Malora staat in Gargnano, een dorpje aan de westkant van het Gardameer. De opzet van de gaard gaat terug tot de zestiende eeuw en is gericht op het telen van citroenen.
Kater-gevoelig
Het drankje bevat al zo'n 30 procent alcohol, alleen de zoetzure smaak verbergt dat. Mede het kleine glaasje waarin de limoncello wordt geschonken, bedriegt je vaak. Het is vaak 1 slok en weg, binnen no time op dus.
Limoncello vs Limoncino
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt is citroen, en van elke citroen kan je Limoncello maken. Limoncello kan dus ook wereldwijd worden gemaakt.
Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen. Limoncello werd in Italië oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, al is de likeur tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.
Pak een shotglaasje en vul hem voor de helft met de limoncello. Schenk vervolgens via een barlepel de Flügel erbij. Proost!
Likeur met een mengsel van alcohol, suiker, water en citroenen wordt een heerlijke likeur gecreëerd. Een heerlijk verfrissend drankje! Limoncello drink je goed koud, op een graad of vier. Natuurlijk is limoncello zoet, maar goede limoncello is daarnaast ook fris, zuur, bitter en spannend.
Het is lekker om limoncello te mixen met prosecco, maar je kunt limoncello ook mixen met andere drankjes. Denk dan bijvoorbeeld aan limoncello met tonic, met 7up of maak een limoncello scroppino (limoncello + prosecco + 2 scheppen vanille-ijs in de blender).
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Tip. Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Voor een standaardrecept combineer je ongeveer 30 ml van je favoriete gin met 25 ml limoncello. Giet ze direct in het mengglas met de kruiden (als je die gebruikt). Voeg dan 10 ml verse citroensap toe om de drank een beetje zuurder te maken, zoals citroenlimonade.
Algemene bewaaradviezen: Koel, droog en donker, maar dit hoeft niet in de koelkast te zijn. Schommeling van temperatuur en direct zonlicht zijn de grootste boosdoeners voor alle drank. Bewaar de drank dus in de originele koker/verpakking als deze (zon)licht tegengaat.
Dat betekent dat als het alcohol% iets lager wordt, en de temperatuur van je vriezer net wat lager wordt, dan kan je kristallisatie krijgen, niet van de alcohol, maar van het water. In feite, het gedeelte van je drank dat nog niet bevroren is, bestaat uit geconcentreerde ethanol.
Een digestief is een drankje dat na de maaltijd gedronken wordt en dat de spijsvertering bevordert. Het tegenovergestelde is een aperitief, een (meestal alcoholische) drank die men nuttigt voor het eten.
Limoncello, de beroemde Italiaanse citroenlikeur uit Campanië