Horloge voor kinderen vanaf 6 jaar oud
De meeste kinderen leren klokkijken als zij de leeftijd van 6 jaar hebben bereikt. Omdat het klokkijken nog nieuw voor hen is, raden we aan om een kinderhorloge te kiezen met duidelijke cijfers en een heldere wijzerplaat.
Een Apple Watch kan al geschikt zijn voor kinderen vanaf 10 jaar. Niet alleen kan het een gezondere levensstijl stimuleren, maar met de Family Setup functie kunnen ouders daarnaast hun iPhone koppelen aan de Apple Watch van hun kinderen.
De Apple Watch is in principe bedoeld als persoonlijk apparaat, maar het is via een omweg mogelijk om de smartwatch aan meerdere iPhones te koppelen.
Met Gezinsconfiguratie kan een gezinslid dat zelf geen iPhone heeft, de Apple Watch gebruiken om bijvoorbeeld te bellen, berichten te versturen en zijn of haar locatie met u te delen. Wanneer u een Watch hebt geconfigureerd voor een gezinslid, kunt u met uw iPhone een aantal mogelijkheden van die Watch beheren.
Een GPS kinderhorloge is geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar. En dit heeft dan met name te maken met de omvang van de pols. Deze kinderhorloges zijn namelijk in smalle maten verkrijgbaar waardoor het al past om de kleine kinderpols.
Klokkijken is niet iets wat je kind van de ene op de andere dag leert. Het is een proces dat op de basisschool maar liefst vijf jaren beslaat. Het begint in groep 1 - hoewel daar de klok nog buiten beeld blijft - met het ontwikkelen van een globaal tijdsbesef. Eind groep 5 moet je kind kunnen klokkijken.
De collectie is geschikt voor verschillende leeftijden maar de Story Time-collectie, voor kindjes vanaf 3 jaar, heeft Flik en Flak centraal staan. In ieder doosje vind je een kartonnen oefenklok waar ook Flik en Flak de wijzers zijn.
Je meet op de plek waar je horloge normaal zit. Heb je een polsomtrek tussen de 15 – 18 cm, dan is een horloge met een diameter tussen de 34 en 40 mm geschikt voor je pols. Is de polsomtrek 19 cm of meer dan zit een model met een diameter van 42 – 46 mm mooi om je pols.
Kan ik met de Vtech Kidizoom smartwatch bellen? Nee, het is geen smartwatch om mee te bellen of aan je telefoon te koppelen, het is een kinderhorloge met extra functionaliteit zoals spelletjes en camera.
Een smartwatch maakt verbinding met je smartphone. Dat betekent dat alle meldingen die jouw smartphone ontvangt, jij ook op jouw smartwatch kan ontvangen. Denk aan meldingen voor berichten, inkomende telefoon gesprekken, mails en alle andere meldingen die jij graag wilt ontvangen van jouw smartphone.
De belangrijkste vraag die je vóór het kopen van een smartwatch moet beantwoorden is: wat wil je er mee doen? Bijna alle smartwatches werken goed als activiteitentracker, maar als dat het enige is wat je er mee wilt, is het misschien niet slim om voor een dure Android smartwatch of WatchOS-model te gaan.
Compatibiliteit. Het belangrijkste bij het kiezen van een smartwatch als verlengstuk van je smartphone is dat die goed samenwerkt met je telefoon. Anders werken niet alle functies en dat is zonde. Kies een smartwatch waarvan het besturingssysteem goed samenwerkt met het besturingssysteem van je smartphone.
Gebruik de maat van de pols om jouw perfecte maat binnen het bereik te vinden. Als jouw pols tussen 14cm-18cm is, kies dan voor een klein of middelgroot horloge met een diameter van 38mm, 40mm of 42mm. Als jouw pols 18cm of meer is, kies dan voor een grotere kast, bijvoorbeeld een kast van 44-46mm.
Je weet waar je kind is
Voortaan een gerust gevoel als je kind gaat buitenspelen. Via je smartphone kan je namelijk zien waar je kind is. Het horloge werkt door middel van GPS waarmee een locatie kan worden bepaald. Ook is het GPS horloge voorzien van een simkaart waardoor gegevens uitgestuurd kunnen worden.
Via satellieten (GPS) bepaalt het GPS horloge de locatie van het kind. Deze gegevens worden vervolgens via de simkaart in het GPS horloge verstuurt via het mobiele netwerk (GPRS) naar een beveiligde online software van waarop u als ouder de locatie kunt bekijken.
Het enige wat je hoeft te doen is een app voor ouderlijk toezicht te downloaden, zoals Find My Kids (voor Android en iOS), en deze te verbinden met het horloge van je kind. Dankzij de snelle en betrouwbare positiebepaling hoef je je nooit meer af te vragen waar je kind is. Sommige apps maken zelfs geofencing mogelijk.
Kijken hoever je bent
Je kunt de Activiteit-app op je Apple Watch op elk gewenst moment openen om te zien hoe je ervoor staat. De Activiteit-app geeft drie ringen weer. De rode bewegingsring laat zien hoeveel actieve calorieën je hebt verbrand.
Een Bluetooth-verbinding vereist meestal dat je iPhone maximaal 30 meter is verwijderd is van de Apple Watch. Een theoretische maximumafstand waarbij muren ook voor problemen kunnen zorgen. Laat je de iPhone liggen en loop je met de Apple Watch naar een andere kamer? Dan zou de verbinding verbreken.
U kunt uw voortgang van de dag op uw Apple Watch bekijken of uw hele geschiedenis bekijken via de Conditie-app op uw iPhone.