Omdat een buggy weinig ondersteuning biedt, mag je baby er pas in als hij zelfstandig kan zitten. Hierbij is het belangrijk dat hij zonder hulp vanuit een liggende positie in zithouding komt. Meestal leert je kleine dit tussen de 6 en 9 maanden. De buggy kan je gebruiken tot je kindje ongeveer 4 jaar is.
Een kinderwagen is stevig en robuust, heeft grote banden en een stevige vering voor- en/of achteraan. Het grote voordeel van een plooibuggy, of simpelweg buggy, is zijn grote manoeuvreerbaarheid. Buggy's wegen tussen 5 en 9,5 kg en zijn over het algemeen veel lichter dan wandelwagens.
De GB Pockit Plus is geschikt vanaf ongeveer 6 maanden totdat je kindje 17kg weegt. De buggy heeft een zonnekapje en een boodschappenmand voor lichte spullen. Er zit een voetensteun op de GB Pockit en de rugleuning van de buggy kan versteld worden.
Je kunt een buggy gebruiken totdat je kind ongeveer vier jaar is. In sommige gevallen is een baby al uit de kinderwagen gegroeid terwijl hij nog niet goed zelfstandig kan zitten. In dat geval kun je een kinderwagen gebruiken met zit.
Gebruik de Maxi-Cosi niet als stoeltje thuis of als je op visite bent. Een baby is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud).
Je kindje ligt over het algemeen de eerste zes maanden in de reiswieg, oftewel wagenbak. Als je baby kan zitten, stap je over naar een wandelwagen of buggy. Tussen wandelwagen en buggy zit echter wel verschil.
Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak, wordt er gevraagd de buggy kosteloos bij de gate in te checken. Grotere buggy's moeten altijd ingecheckt worden.
Omdat een buggy weinig ondersteuning biedt, mag je baby er pas in als hij zelfstandig kan zitten. Hierbij is het belangrijk dat hij zonder hulp vanuit een liggende positie in zithouding komt. Meestal leert je kleine dit tussen de 6 en 9 maanden. De buggy kan je gebruiken tot je kindje ongeveer 4 jaar is.
Het belangrijkste verschil tussen de begrippen zit in de leeftijd wanneer er gebruik van de wagen wordt gemaakt. De kinderwagen is voor baby's, de allerjongsten, die liggend vervoerd dienen te worden. Er is bij deze wagen geen mogelijk om de zittend te vervoeren.
Een buggy biedt weinig steun voor baby's, daarom is het beter om pas een buggy te gebruiken als je kind zelfstandig en veilig kan zitten: ergens tussen de zes en negen maanden. Je kunt een buggy gebruiken tot je kind ongeveer vier jaar is.
Tussen de 7 en 13 maanden leren de meeste baby's om zelfstandig te kunnen zitten. De rug- en nekspieren zijn dan sterk genoeg om zijn lijfje omhoog te houden. Je baby kan zich op dat moment vanaf de buikhouding opdrukken tot zit.
Een paraplu buggy is een kleine, lichte en compacte buggy uit één stuk. Je kunt de buggy, net als een paraplu, gemakkelijk in een handomdraai dichtklappen. Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag je enkel paraplu buggy's meenemen tot aan de gate.
Op lange vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen kun je vaak gebruikmaken van een bassinet (Engels voor wieg). Dat is een klein bedje voor je baby dat uit de muur voor je eigen zitplaats klapt. Daarin kan je baby tijdens de vlucht heerlijk slapen. Bovendien is het erg handig bij het verschonen.
Als je baby een eigen (geboekte) stoel heeft, dan mag hij/zij dezelfde hoeveelheid handbagage meenemen als een volwassene. Dit betekent dat je 1 stuk handbagage + 1 accessoire (totaal max. 10 kg) mag meenemen: 1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm.
In een cocoon en in een autostoeltje zit de baby vast in een tuigje. Je baby kan zich daardoor niet vrij bewegen. Daarom is het beter om de eerste 6 maanden een reiswieg te gebruiken.
In een reiswieg vervoer je je kindje platliggend in de auto. Je kindje heeft zo meer bewegingsruimte en dat is beter is voor de motorische ontwikkeling. Wel biedt een reiswieg veel minder bescherming bij een botsing dan een gewoon autostoeltje.
Je baby zal gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden in de wieg kunnen liggen, daarna is ze te groot en moet ze verhuizen naar het ledikant. Wiegen zijn er in alle soorten en maten.
Voor baby's tot ongeveer 1 jaar: i-Size tot zo'n 75-85 cm of groep 0+ (tot 13 kg). Deze autostoeltjes plaats je omgekeerd. Je kind zit dus met de rug naar de rijrichting. Dit geeft meer steun aan het hoofd en de nek van je kind bij een frontale botsing.
Waarom gaan baby's eigenlijk slapen in de auto? "Bewegingen maken mensen moe," vertelt Hoogleraar biofysica Raymond van Ee. "Niet alleen baby's, maar ook volwassenen vallen in slaap van beweging en ritme. En dat is in een auto vooral aanwezig."
Een wipstoeltje kun je gebruiken vanaf dat je baby een paar weken oud is tot zo'n 6 tot 9 maanden, op het stoeltje staat tot welk gewicht je hem kunt gebruiken.
Kinderwagen 3 in 1. Een kinderwagen 3 in 1 is ideaal voor als je vaak met de auto op pad gaat met je kindje. De kinderwagen wordt geleverd met een reiswiegje, een zitje en een autostoel. De kinderwagen kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot een leeftijd van 3 jaar.