Het Emma Kussen heeft de afmeting 70x40 en past in alle gangbare kussenslopen.
Kussenslopen. Veruit de meeste Nederlanders slapen op een kussen van 60×70 cm. Wanneer u een dekbedovertrek aanschaft, krijgt u er dan ook altijd kussenslopen in deze maat bij geleverd.
Kies dan voor de comfortzijde (visco-elastisch schuim): De comfortzijde van het Emma Kussen zorgt ervoor dat je wat dieper in het kussen wegzakt. Dit voelt aangenaam en heerlijk zacht aan. Het is het beste om beide kanten uit te proberen.
De onderste laag van het Emma kussen bestaat uit visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Dit materiaal zorgt voor een goede verdeling van de drukpunten en past zich bovendien aan de vorm van je hoofd aan. Dit deel van het kussen zorgt voor een aangenaam en zacht gevoel.
Het gemiddelde gewicht van de vulling ligt op ongeveer 20 kilo per kub. 0.025x20 =0.5 kilo. Een kussen van 50x50x10 cm heeft (afhankelijk hoe stevig je het wilt vullen) circa 0.5 kilo nodig.
Visco-elastische kussen of traagschuimkussens vormen zich naar je hoofd en nek en werken drukverlagend. Deze hoofdkussens hebben een vaste vorm en zijn ook bij chronische nekpijn of blessures, zoals een whiplash, zeker aan te raden.
De levensduur van een hoofdkussen
Over het algemeen heeft jouw hoofdkussen een levensduur van 2 à 3 jaar. De levensduur van een hoofdkussen is veel korter dan dat van een dekbed bijvoorbeeld, omdat je elke avond met jouw hoofd op het kussen ligt en deze dus meer gewicht - gemiddeld zo'n 7 kg - moet dragen.
De beste slaappositie is waarbij je nek in een neutrale positie ligt. Als je hoofd en nek in een rechte lijn liggen met de ruggenwervels ervaar je de minste klachten. De makkelijkste manier om erachter te komen hoe goed het kussen jouw nek ondersteunt is door je partner of een vriend mee te nemen naar de winkel.
Het Emma kussen bestaat uit hypergel traagschuim en traagschuim. In de opbouw met drie lagen is traagschuim het meest gekende materiaal. Traagschuim, ook wel visco-elastisch of memory-foam schuim genoemd, vormt zich onder druk en temperatuur. Traagschuim heeft een goede drukverlagende werking.
Je kan jouw Emma producten zelf retour melden via de retourenservice. De Emma Matras terugsturen: Je kan je matras zelf retour aanmelden via de retourenservice. Zodra jouw retourverzoek is verwerkt zal een medewerker contact met je opnemen. Hij/zij maakt dan een afhaalafspraak op een datum naar voorkeur.
Het beste hoofdkussen voor een buikslaper is een anti-allergisch, goed ventilerend kussen, dat de druk op nek en schouders vermindert, zoals een Tempur kussen, een Silvana kussen of een Cinderella kussen.
Vrijwel alle sierkussens hebben een grootte van 40 bij 40 centimeter of 50 bij 50 centimeter. Sierkussens in deze formaten passen goed op een normale tot grote bank of stoel. Voor een wat kleinere bank of stoel, kun je het best voor kleinere kussens kiezen.
Hou bij de keuze van je hoofdkussen rekening met de hardheid van je matras. Als je lekker wegzakt in je matras heb je ook een minder stevig hoofdkussen nodig. Bij een harder matras dus ook een steviger hoofdkussen. Bij een matras met een schouderzone, zakken je schouders iets verder in het matras.
Het ZaZa Bamboe Kussen is als best getest eruit gekomen. Dit komt omdat het voor een hele goede nachtrust zorgt. Het heeft een druk verlagende traagschuim vulling. Hierdoor vormt het kussen zich automatisch naar de vorm van je lichaam!
Het beste is om je kussensloop twee tot drie keer per week te verschonen. Zo voorkom je dat je kussen vol komt te zitten met viezigheid waar je vervolgens natuurlijk met je gezicht tegen aan ligt. Slaap je in eentje en was je je haar elke dag? Dan kan je het ook uitstellen tot één keer per week.
Het wordt aangeraden om je kussens zo'n één keer per twee maanden mee te wassen. Waarom? Omdat je tijdens het slapen best veel zweet, dit heet nachtzweten, en omdat er huidschilfers en dode huidcellen achterblijven op je kussen. De combinatie van vocht en warmte zorgt voor een ideale broedplek voor allerlei bacteriën.
Een goed veren kussen moet ongeveer vijf tot zes jaar mee kunnen gaan en een latex of een donzen kussen meestal vier tot vijf jaar. Een synthetisch kussen gaat twee tot vier jaar mee en een kussen gevuld met kapok ongeveer anderhalf jaar.
Is het kussen te dik bij het achterhoofd, dan buigt het hoofd te ver naar voren. Met een te dun kussen buigt je hoofd te ver naar achteren. Zijslaper: mensen met brede schouders hebben een dikker kussen nodig. Voor zijslapers is het extra belangrijk dat hun schouders niet op het kussen liggen, maar er tegenaan.
Een hoofdkussen met een neksteun wordt vaak geadviseerd. Het biedt steun aan het hoofd en ontlast de nekwervels. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten tegengaan.
Neem de tijd om aan een nieuw kussen te wennen. Je hoofd stelt zich in op het gebruik van een kussen. Het duurt gemiddeld 7 tot 14 nachten om aan een hoofdkussen te wennen. geef het de tijd.
Veren zijn goedkoper vergeleken met dons. Ze zorgen voor verkoeling en geven stevigheid aan een kussen. Het dons zorgt juist dat het kussen ook zacht en luxe aanvoelt. Door de verhouding dons/veren is dit kussen zeer scherp geprijsd.
Koudschuim is een goede kwaliteit polyurethaanschuim met een onregelmatige en open celstructuur voor een langdurig goed zitcomfort. De juiste benaming is echter HR schuim ( high resilience ) wat betekent, schuim met een hoge veerkracht.
De zitvlakken opvullen
Begin met het bepalen waar de bank precies is ingezakt en haal daar de hoes van de zitkussens. Vaak zie je dan een laag schuimrubber en tussenvulling. Vervang het schuimrubber of breng een nieuw laagje aan over het bestaande kussen. Zorg dat de boel goed vastgeplakt wordt, ook de randen.