Belisol. Belisol maakt niet alleen kozijnen, maar ook deuren. De kozijnen en deuren zijn beschikbaar in kunststof, aluminium en hout. Belisol zorgt ervoor dat de kozijnen en deuren esthetisch en technisch zijn en voor goede isolatie zorgen.
De kunststof kozijnen van EA-Kunststoftechniek worden in Enschede op maat gemaakt. Dit gebeurt in de fabriek welke aangesloten is bij VKG keurmerk. De profielen komen daar in lengtes van 6 meter aan, waar ze worden verwerkt tot kozijnen op maat.
Fenestro Gevelbeheer is leverancier van Schüco kozijnen. Ons bedrijf werkt al jaren samen met het bekendste merk van kozijnprofielen. Schüco heeft in zestig jaar een goede reputatie opgebouwd en levert kwalitatief hoogwaardige kozijnen van aluminium.
Bij Belisol heeft u zo de keuze tussen maar liefst 7 kunststof profielen. Stuk voor stuk extra stevig en isolerend. Futura-profielen beschikken bovendien over glasvezelversterking, nog lichter en een betere isolator dan staal, met dezelfde stabiliteit.
Elk soort van kozijn heeft onderhoud nodig. Kunststof en aluminium vergen heel weinig onderhoud. Zij moeten af en toe eens schoongemaakt worden en je controleert regelmatig de scharnieren en de sluitsystemen. Houten kozijnen daarentegen vergen heel wat meer onderhoud.
In de wereld van kozijnen heeft u meerdere keuzes als de uwe aan vervanging toe zijn. Er valt onderscheid te maken in vier soorten: hout, kunststof, aluminium en staal. Allen hebben ze zo hun verschillende eigenschappen ten aanzien van zaken als onderhoud, isolatiewaarde en duurzaamheid.
De kozijndikte is afhankelijk van de dikte van je muur. In principe worden er 3 standaard maten gehanteerd, 70 mm en 90 mm. Voor een muurdikte van 70 mm kies je voor een kozijndikte van 90 mm en voor een muurdikte van 90 mm kies je voor een kozijndikte van 114 mm.
De merken die worden beschouwd als de topmerken op het gebied van kunststof kozijnen zijn: Finstral, Weru, Gayko en Schüco. Het is belangrijk om kunststof kozijnen te kiezen die goede kwaliteit hebben, goed isoleren en je beschermen tegen inbraak. Je kiest Schüco wanneer je heel milieuvriendelijke kozijnen wil.
Aluminium isoleert beter dan hout, maar slechter dan kunststof. Bij aluminium kozijnen bepaald de u-waarde de mate van isolatie: de mate waarin warmte of kou wordt doorgelaten. Hoe lager de u-waarde, hoe beter de isolatie.
Kunststof schuifpuien hebben een zeer goede isolerende werking, zeker als er HR++ glas in geplaatst wordt. Dit komt in de buurt van hout. Aluminium isoleert daarentegen iets minder. Kunststof schuifpuien zijn erg sterk en hebben daardoor een inbraakwerende werking.
Bij toeval rolde Eugène Alen als jonge advocaat 40 jaar geleden in de wereld van kozijnen en deuren. Met Guy Lambin richtte hij in 1977 Belisol op. Stap voor stap bouwden ze het succesvolle Belisol-netwerk uit in België, Nederland en Frankrijk.
Schüco kozijnen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, design, comfort en veiligheid. Daarbij zijn Schuco kozijnen zijn bestendig tegen chemicaliën en hebben een grote krasbestendigheid. En door gebruik van minder weekdelen zijn de kozijnen van Schuco kleurvaster dan concurrerende merken.
Bij Aluplast staat veiligheid hoog in het vaandel, daarom worden de kozijnen uitvoerig getest aan de strengste eisen. Het hoogwaardige kwaliteit maakt het haast onmogelijk voor inbrekers om kozijnen, balkondeuren en schuifpuien van buitenaf te openen. Het draagt bij aan de veiligheid bij u thuis.
De belangrijkste nadelen opgesomd:
Reparatie is lastig. Je mag geen gaten boren in kunststof kozijnen. Minder mooie uitstraling bij karakteristieke huizen (vinden velen) Altijd dezelfde kleur (hout kun je schilderen)
Nadelen aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen zijn erg duur. Als aluminium kozijnen niet geplaatst worden met beschermingslaag, kunnen ze reageren op koper, kalk, hout, staal, cement en lood.
Wanneer u eenmaal een aanbieder heeft gekozen, is het altijd mogelijk om nog over de prijs te onderhandelen. Als u bijvoorbeeld uw hele woning opnieuw laat voorzien van kunststof kozijnen, kunt u onderhandelen over een aantrekkelijke projectprijs. Dit kan al gauw enkele honderden euro's schelen.
Kunststof kozijnen kosten gemiddeld, geplaatst door een vakman en inclusief btw, tussen de €2000,- en €4000,-. Om de vraag wat kost kunststof kozijnen in jouw persoonlijke situatie zo goed mogelijk te berekenen, vertellen we eerst over de factoren die invloed op de prijs hebben.
De kosten voor kunststof kozijnen zitten ongeveer tussen 16.000 –20.000 euro voor een gemiddeld rijtjeshuis met 10 vierkante meter kozijnen. Dit is inclusief BTW, montage, binnen- en buitenzijde afwerking, HR++ glas en het afvoeren van sloopmaterialen.
Het ligt even aan de leeftijd van het kozijn, maar meestal zit er in de buurt van de scharnieren (al dan niet onder dopjes) een schroef. Hiermee wordt een klem aangedraaid die het kozijn op de muur klemt. Draai deze los en je kunt de staanders naar binnen trekken.
Omdat montagekozijnen worden aangebracht in de laatste (afbouw)fase, zijn de voordelen t.o.v. inmetselkozijnen: Kortere opslagtijd onder gunstiger omstandigheden (gebouw glasdicht);
Veel deurkozijnen hebben namelijk een standaard deurmaat voor de breedte: Standaard breedte deur: 63 cm. Standaard breedte deur: 68 cm. Standaard deurbreedte: 73 cm.