Bovenaan de lijst van medische klompen staan de kunststof clogs van het merk Suecos. De Suecos klompen zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en podotherapeuten. Het gepatenteerde XCell materiaal van Suecos absorbeert de schokken zo goed dat het je knieën en rug enorm ontlasten.
Waarom medische klompen belangrijk zijn
Door de vorm en het materiaal van medische klompen worden de voeten én de rug op de juiste manier ondersteunt. Zo is het voor artsen en verpleegkundigen geen probleem om zoveel te lopen. Je redt de levens van anderen, maar ook aan je eigen veiligheid moet gedacht worden.
Alle klompen uit het assortiment van Sanita hebben een universele pasvorm. De maten variëren per type klomp van 35 t/m 48 en 35 t/m 42. In de praktijk is gebleken dat de klompen over het algemeen iets kleiner vallen dan nette schoenen. Je kunt hier rekening mee houden, door net ietsje grotere klompen te bestellen.
De werkschoenen van Sanita Klompen zijn namelijk ontworpen voor mensen die veel lopen en staan. Veel van onze modellen hebben een flexibele zool, waarmee je je voeten gemakkelijk afwikkelt. Dit zorgt voor urenlang loopplezier. Pijnlijke voeten en lichamelijke klachten door slecht schoeisel zijn hiermee verleden tijd.
Het dragen van klompen is gezond voor je voeten, zeker als de verhouding en de maat goed is gekozen. Het stevige houten frame van de klompen zorgt ook voor extra veiligheid. Het beschermt de voeten bij zwaar werk. Het hout zorgt ook voor aangenaam warme voeten.
Een oude benaming is holleblok of holsblok. Het lopen op klompen vereist een speciale techniek. Iemand die nog nooit op klompen heeft gelopen, kan er veel moeite mee hebben en al snel zijn of haar klompen verliezen. Door bij het optillen van de voet de tenen te krommen wordt de klomp vastgehouden.
De Sanita klompen kunnen bijvoorbeeld niet handmatig of machinaal gewassen worden en zijn niet geschikt voor de autoclaaf. Kijk voor ons assortiment wasbare klompen op www.vanzorg.nl of neem contact met ons op.
De medische schoenen van Suecos zijn de oplossing voor iedereen die voor haar/zijn werk veel kilometers moet lopen en aan het einde van de dag vermoeide en pijnlijke voeten heeft? De sneakers van Suecos zijn super licht en zeer schokdempend waardoor pijn aan gewrichten (enkels, knieën en rug) tot het verleden behoren.
Schoenen voor in de zorg moeten voldoen aan een aantal eisen. Ze moeten beschikken over een orthopedisch design met de optimale pasvorm. Daarnaast moeten de schoenen makkelijk te steriliseren zijn. Tot slot heeft de schoen een handige anti-slip zool.
De hakhoogte mag niet meer zijn dan 2,5 centimeter. De hielcontour moet altijd stevig zijn. De schoenen mogen in het midden niet plooien. Ter hoogte van voorvoet moeten schoenen wel kunnen plooien.
Wat zijn de kosten van houten klompen? Je vind bij Hollandsklompenhuis al klompen vanaf 10,95 per paar. Houten klompen worden duurder/goedkoper als de maat groter/kleiner wordt. Gekleurde klompen zijn verkrijgbaar vanaf 15,95 per paar.
Volgens de traditie wordt populierenhout of wilgenhout beschouwd als het beste hout voor klompen. Volgens deze traditie zijn de Weltevree Populieren gemaakt van onbehandeld Nederlands populierenhout, vandaar de naam. Dit hout is relatief hard en licht van gewicht.
SEH-verpleegkundige Rebecca ontwikkelde comfortabele, hippe sneaker voor zorgmedewerkers. Heb jij last van voet-, knie-, of hielklachten tijdens je werk in de zorg? Dan ben je niet de enige. SEH-verpleegkundige Rebecca ontwikkelde daarom een comfortabele, hippe sneaker voor zorgmedewerkers.
Een verpleegkundige draagt klompen. Die zitten lekker en zijn makkelijk schoon te houden en je mag ze absoluut niet buiten dragen. Verpleegkundigen dragen (ook vrouwen) altijd een witte broek. Een witte broek straalt hygiëne en schoonheid uit.
Wat hygiëne betreft; dichte schoenen van wat voor materiaal ook vertonen toch vaak poreuze plekken waar vocht en vuiligheid in kan gaan zitten. Als er iets op mijn voeten valt was en desinfecteer ik mijn voeten.
De klomp geeft bescherming van de tenen tegen impact van 100 J en druk van 7500 N. De klomp geeft bescherming van de wreef tegen druk van 2000 N. De klomp geeft bescherming van de voorvoet tegen druk vanaf zijkant van 2000 N. De klomp biedt een bepaalde bescherming tegen vocht , warmte en koude .
In Nederland kennen we twee typen klompen, de “hoge” en de “lage” klomp. De “hoge” klomp, de z.g. kapklomp, is helemaal van hout met een kap die doorloopt tot boven de wreef van de voet. De “lage” klomp de z.g. tripklomp , heeft een grotere opening met over de wreef van de voet een leren riem.
De kleuren van een klomp zijn ook erg leuk en fris, de meest voorkomende is toch wel de kleur geel, misschien heeft dat wat met de Hollandse kaas te maken of is deze kleur gewoon opvallend wat de veiligheid ook weer bevorderd.
Klompen worden sinds de oudheid al gedragen door arbeiders en boeren. Dit komt omdat leren schoenen in de Middeleeuwen onbetaalbaar waren. In Nederland waren de klompen perfect schoeisel voor de modderige grond. In Amsterdam is zelfs de oudst bekende klomp ter wereld gevonden, die afgestamd uit 1230.
Nog steeds geschikte werkschoenen
De houten schoenen zijn nog steeds stevig en uiterst geschikt voor ons modderige landschap. Op het platteland dragen boeren nog steeds klompen voor werk op de akker. Daarnaast komt de vraag naar houten schoenen ook uit een andere hoek.
De klomp is geen Nederlandse uitvinding
Hoewel we in Nederland dol zijn op onze klompen, hebben we ze niet uitgevonden. Klompenkenners denken dat hij oorspronkelijk uit Noord-Frankrijk komt. Daar werd en wordt de klomp net zo veel gedragen als hier en in België.
Waarom kiezen voor houten klompen
Deze zijn namelijk geschikt om te dragen op zowel de warme als koude dagen maar ook op wat regenachtige dagen zijn ze prima te dragen. Houten klompen zijn haast niet kapot te krijgen en maken daardoor het perfecte en meest betrouwbare schoeisel voor wanneer u even weggaat van huis.