Het eerste nummer, dus het nummer links van de punt, geeft de kleurhoogte aan. Dus hoe licht of hoe donker de haarkleur is. De haarkleurhoogtes lopen uiteen van 1 (zwart), tot en met 11 (zeer lichtblond). Het tweede haarkleurnummer staat voor de kleurtoon of kleurnuance in die haarkleur.
Wat is een natuurlijke kleurhoogte? Het haarkleurnummeringssysteem bestaat uit 10 cijfers die helpen bij het bepalen van de natuurkleur van je haar. 1 is zwart, 5 is lichtbruin, 6 is donkerblond, 7 is blond en 10 is super licht blond, het lichtste blond.
Kleurhoogte, karakter en nuance
De kleurhoogte geeft aan hoe licht of donker de natuurkleur is. De lichtste kleur is wit (10), de donkerste is zwart (1). Alle kleuren liggen hiertussen of zijn er gelijk aan.
Kleurhoogte donkerblond
Als we het hebben over donkerblonde kleuren, bedoelen wij bij WECOLOUR de kleuren in kleurhoogte 7. Het eerste cijfer van de donkerblonde haarkleuren begint altijd met een 7. Lichtbruin bijvoorbeeld is een 6 en blond is kleurhoogte 8.
Je moet namelijk eerst bepalen of je huidskleur, ogen en natuurlijke haarkleur een warme of een koele toon hebben. Daarna kun je eenvoudig een nieuwe haarkleur uitkiezen van dezelfde toonsoort. Hebben de warme tonen bij jou de overhand dan kies je dus voor een warme nieuwe haarkleur.
Bij het ouder worden kan de huid een gelere tint krijgen, als je dan ook nog eens je haar blond verft, wordt dit effect versterkt. Om jonger te lijken kun je soms juist beter een haarkleur kiezen die contrasteert met je huidskleur. Contrasten maken jonger!
Of het nu met een warme of een assige ondertoon is, met blond zit je meestal goed. Koper- en roodtinten komen van nature het vaakst voor bij lichtere types en zullen je dus ook zonder twijfel goed staan. Ben je bleek en heb je blauwe ogen? Dan zit de kans erin dat je ook een donkerder bruin wel aankan.
Je haarzakjes produceren minder pigment naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Pigmentloos haar is altijd wit (kleurloos). Grijs haar bestaat dus eigenlijk niet!
Naarmate we ouder worden, verslijten de melanocyten en maken ze geen melanine meer aan. Zonder die regelmatige toevoer van melanine verliest het haar zijn kleur en wordt het grijs, zilver of wit. Dit vergrijzingsproces begint met hier en daar een paar grijze haren, waardoor er een peper-en-zout look ontstaat.
In Nederland is bruin de meest voorkomende haarkleur; zo'n 45 procent van de vrouwen heeft natuurlijk bruin haar. Wereldwijd is een zwarte haarkleur het meest vertegenwoordigd.
Voor optimaal resultaat kun je je haar maar beter 1 of 2 dagen niet wassen voordat je het gaat verven. Op die manier pakt de verf beter en bevat je haar meer natuurlijke oliën die je hoofdhuid beschermen tijdens het verfproces. Kam je haar ook niet te veel voordat je begint met verven.
Uitgroei laten bijwerken
Uitgroei werk je namelijk elke twee of drie maanden bij, zoals hierboven al eerder gezegd is. Hiernaast laat je het om de zes maanden helemaal verven voor optimaal kleurbehoud. Wanneer ook de onderkant van je haar snel terugloopt, is het verstandiger dit elke drie maanden helemaal te verven.
hoogblond wordt ook wel goudblond genoemd. kleurhoogte = Relatieve kleurtoon van het haar. Zwart is gedefinieerd als 1; hoogblond als 10. Wordt gebruikt als uitgangspunt bij kleuringen.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
Over het algemeen blijft een demi-permanente haarverf zo'n 30 wasbeurten in je haar, en een semi-permanente haarverf 5 wasbeurten. Houd er wel rekening mee dat je dan níét van donker naar licht kunt gaan. Om je haren te blonderen, heb je altijd iets van ammonia of waterstofperoxide nodig.
Hoe vaak verf je grijs haar? Daarop is geen simpel antwoord te geven. Dat ligt namelijk compleet aan hoe snel jouw haar groeit en wanneer jij je uitgroei niet meer mooi vindt. De één verft de grijze uitgroei om de zes weken, de ander laat er wellicht veel meer tijd tussen zitten.
Maar vroeg of laat moet iedereen er toch aan geloven! De gemiddelde leeftijd waarop mensen grijs worden verschilt echter wel behoorlijk. Er zijn mensen die rond hun 20ste levensjaar al de eerste grijze haren krijgen, terwijl andere mensen pas rond hun 50ste wat grijs beginnen te worden.
'Grijs haar kan heel mooi zijn, mits je het blendt met een andere kleur', voegt Peggy eraan toe. Wel is het belangrijk om dit altijd te laten doen door een kapper, zij zijn immers de professionals. Weet je nog niet wat je precies wil?
Hoe lang duurt het voordat je volledig grijs bent? Het kan na het vinden van je eerste grijze haar nog wel 10 jaar duren, voordat je echt volledig grijs bent. Bij de een gaat dit wel wat sneller dan bij de ander.
Grijs haar is een natuurlijk onderdeel van het gevanceerde verouderingsproces van het lichaam, en als een haarzakje eenmaal zijn kleur kwijt is, is er geen weg terug.
Voeding. Een gebrek of beperkte hoeveelheid aan mineralen en vitaminen kan er voor zorgen dat er pigmentverlies ontstaat in het haar. Zorg voor een gevarieerd dieet met veel eiwitten, Vitamine B12 en D3 en ijzer. Producten die deze voedingsstoffen bevatten zijn onder andere eieren, vis en melk.
Eerste grijze haren
Vaak begint het grijzen bij je slapen. Daarna verspreidt het zich over de rest van het hoofdhaar en ook het lichaamshaar. Bij mannen komen de eerste grijze haren vaak voor in hun baard. Wat is grijs haar eigenlijk?
2022 is alweer een tijdje onderweg en we willen jullie graag meenemen naar de trends die we dit jaar vaker zullen gaan zien. Van prachtige zomerse kleuren als perzik en honing blond, naar extreme kleuren zoals zwart en roze tot aan mooie najaarskleuren als kastanjebruin en koperrood.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Als we het hebben over een warme haarkleur, dan zijn dit haarkleuren waaraan een goud-, koper-, rood- of chocoladenuance is toegevoegd. Meestal worden haarkleuren ingedeeld in zwart, bruin, rood en blond.