Pas de kleur van uw mascara aan uw huidskleur en aan haar
de laatste regel voor het kiezen van de kleur van uw mascara is om deze aan te passen aan uw huidskleur en haarkleur. op deze manier zijn lichte teint mogelijk niet bereid te veel oogmake-up te ontvangen.
Zwarte mascara staat sowieso het mooist als je van nature (bijna) zwart haar hebt. Verder staat mascara goed bij vrijwel alle koele kleurtypes, namelijk de wintertypes en zomertypes. Bruine mascara staat juist het mooist bij warme kleurtypes, namelijk de herfsttypes en lentetypes.
Optisch frisser
Aan het tijdschrift &C vertelt Leco van Zadelhoff dat blauwe mascara dé oplossing is voor die zo gehate vermoeide look en donkere kringen onder je ogen.
Deze volume mascara in de kleur donker aubergine zorgt voor zichtbaar vollere wimpers.
Bruine mascara geeft je wimpers net zo'n boost, maar dan op een uiterst naturelle manier. Waarom? Bruin sluit bij de meesten beter aan bij de natuurlijke kleur van de wimpers.
Dat betekent dat rode kleuren je groene ogen extra zullen accentueren. Kleuren zoals paars, rood en verschillende tinten oranje complementeren jouw ogen. En kleuren als peach, bruin, koper en pruimkleuren passen ook mooi. Tip 2: Dezelfde rode, paarse en bronzen kleurregels werken ook voor eyeliner en mascara.
Wees royaal met mascara
Als je bruine ogen hebt, zijn je wimpers ook donker van kleur. Zwarte mascara is daarom ideaal voor jou.
Kies eerder voor warme tinten zoals oranje, bruin, beige en alles wat daartussen zit, maar ook voor koele kleuren zoals roze, paars of koraal. Al deze kleurnuances laten je blauwe ogen spreken en perfectioneren het make-upresultaat.
Heb je echt een blekere huid, kies dan voor warm roze, perzik roze en magenta. verbleken de natuurlijke warmte uit de huid niet. Bij een donkere huidskleur staan felle, diepe en heldere kleuren mooi. Donker roze en fuchsia zijn een mooie combi.
Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Grijze ogen
Grijs is een van de meest zeldzame oogkleuren, want naar schatting heeft slechts 3 procent van de mensen deze oogkleur. Mensen met deze oogkleur hebben weinig pigment in het oog, waardoor de iris een grijze tint krijgt. Deze oogkleur is vooral te vinden op het noordelijk halfrond.
Vergeet al te felle kleuren, vergeet metallic en andere glanzende oogschaduw. Felle kleuren steken te veel af bij een ouder wordende huid, metallic legt extra de aandacht op rimpeltjes en oneffenheden. Crème-achtige oogschaduw hoopt zich vaak na wat tijd op in de lijntjes van de ogen.
Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan.
Ga voor felle lippenstift
Hoe donkerder de kleur van je lippenstift, hoe smaller je lippen lijken. Een donkere kleur lippenstift kan je hierdoor een strenge en oudere blik geven. Kies in plaats daarvan een fel kleurtje, zoals knalrood of -roze.
Blauwe of grijze ogen
Houd je van koelere kleuren, dan kies je best voor een tint die net iets donkerder is dan de kleur van je ogen. Met blauwe of grijze ogen combineer je best taupe, grijs, violet, paars of donkerblauw.
Een hydraterende, vloeibare foundation met verzorgende componenten past het beste bij een rijpere of oudere huid. Licht reflecterende pigmenten geven de huid een jeugdige uitstraling. Het werkt teint corrigerend en het egaliseert en benadrukt de natuurlijke glans van je huid.
Grijze ogen komen extra goed tot hun recht bij donkerblauwe en paarse eyeliner. Een andere mogelijkheid is zilveren eyeliner die donkerder van kleur is dan de kleur van de ogen. Wil je eens iets speciaals uitproberen? Kies dan voor turquoise of fuchsiapaars.
Je kan je groene ogen nog meer in de verf zetten met je blusher en lippenstift. Kies voor tinten zoals perzik, abrikoos en koraal, maar overdrijf niet. Als je dat wel doet, kan de aandacht weggetrokken worden van je mysterieuze, groene ogen. Andere opties zijn de klassieke rode lippen en bruine en oranje tinten.
Mensen met groene ogen zijn vaak gedreven en erg gepassioneerd, maar zij zijn ook vaker jaloers. Hierdoor kunnen zij zich vaak vijandig of agressief opstellen. Ook worden mensen met groene ogen vaak omschreven als charmant en aantrekkelijk. Ook mensen met grijze ogen zijn vaak lastig om af te lezen.
Kijk in de spiegel met een spierwit papier naast je gezicht. Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.