Aperol is een oranje-rode likeur die in 1919 in Italië is uitgevonden. Het recept zelf is geheim, maar er zitten smaken in van bittere sinaasappels, rabarber en gentiaanwortel.
De naam Aperol komt uit het Frans: de heer Barbieri was in Frankrijk geweest, waar het aperitief aperò werd genoemd. Voeg een "l" toe en we krijgen Aperol. Aperol is een aperitief likeur met een rood-oranje kleur en een bitterzoete smaak, verkregen door het infuseren van sinaasappel en kruiden in alcohol.
De ingrediënten zijn onder andere bittere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina. Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Aperol bevat slechts 11 procent alcohol en bewaar je dus ook in de koelkast. Voor een kwaliteitsvolle aperol spritz gebruik je best geen fles die langer dan een maand open is.
Aperol Aperitivo 1 Liter PRIJS 12,45 | Kopen Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrank.nl.
Aperol is een alcoholische drank geboren in 1919 in Veneto, en is gemaakt met een infusie van sinaasappel en kruiden. Het recept is geheim en is nog steeds het originele recept. Aperol Spritz smaakt ook bitter, maar het smaakt zoeter dan Campari Spritz.
Hoewel het ruikt, smaakt en eruitziet als Campari heeft Aperol een alcoholpercentage van slechts 11%.
De spritz is altijd een verrassing, net als zijn geboorteplaats. De spritz kent veel namen zoals Spriz Aperol, Spritz Veneziano, Aperol Spritzer, Spritz Campari, enz en geen enkele spritz smaakt altijd hetzelfde.
Voor 4,50 euro heb je een glas met het populaire oranje goedje in handen. Bij Il Bacaro worden er per week bijna 500 glazen van verkocht.
Het recept voor Aperol Spritz
Het recept is namelijk heel simpel: je vult een glas met ijsblokjes, voegt gelijke delen Aperol en prosecco toe en schenkt er tot slot een scheut bruiswater bij. Serveer met een schijfje sinaasappel en pronto is je Spritz!
Frisse citrusgeur met een zoete toon. Een smaakvol evenwicht tussen verschillende citrusschillen en anijs. Heeft een middellange afdronk. Heerlijk om puur van te genieten en om mee te proosten tijdens Koningsdag.
Zowel Aperol en Campari worden gekenmerkt door rijke, oranje zoetheid en bittere kruidenondertonen.
Everclear – 95%
Het Amerikaanse Everclear is eigenlijk de legale variant van “Moonshine”( zelfgestookte drank). Everclear bevat 95% alcohol. Het is dan ook verboden in 13 Staten. Everclear heeft geen smaak en geur, het kan dus overal mee gemixt worden.
Een flugelflesje is 10% en 20ml een bierflesje 3.5% en 300ml dan stelt een flugel toch helemaal niet voor dan is dat toch heeeel weinig alcohol?
Uit een fles aperol kun je wel 17 spritzjes maken, dus ook met de kosten van de prosecco en spa erbij altijd nog stukken goedkoper!
Wat is Aperol Spritz? Aperol is een oranje-rode likeur die in 1919 in Italië is uitgevonden. Het recept zelf is geheim, maar er zitten smaken in van bittere sinaasappels, rabarber en gentiaanwortel.
Want waar de Aperol na een heel glas bij de laatste slokken nog wel eens bitter kan uitvallen, blijft de limoncello lekker fris. De limoncello spritz maak je ook net zo makkelijk als zijn bekende broertje. Doe drie ijsblokjes in een glas, voeg het bruiswater en prosecco toe en giet daarna de limoncello erbij.
De Aperol Spritz of Veneziano Spritz is de ultieme Italiaanse cocktail voor op het terras. Lekkere combinatie van bitter, zoet en bruisend.
Hier heb je een prosecco zoals de Italianen hem zelf graag drinken: fris, fruitig en vrolijk, maar niet zoet. Daardoor nog lekkerder bij borrelhapjes en de lunch.
De prijs begint rond de 20 euro, maar kan oplopen tot duizenden euro's. Wil je een mousserende wijn voor rond de 10 euro? Kies dan voor een cava. Deze is een stuk goedkoper dan champagne, maar heeft wel een goede prijs-kwaliteitverhouding.