Gemakkelijke kleding voor in het vliegtuig begint bij een comfortabele broek! Een comfortabele broek is waar het allemaal mee begint! Wij raden je aan om een broek aan te trekken die veel stretch bevat en lekker zit. Tegelijkertijd wil je liever niet in een legging op het vliegveld verschijnen.
Een comfortabele broek
Kies een broek waar je je altijd comfortabel in voelt. Een lange broek is vaak het beste. Met een korte broek loop je de kans om koude onderbenen te krijgen tijdens het vliegen.
De temperatuur in het vliegtuig kan sterk verschillen. Buiten het vliegtuig kan het namelijk -27 graden zijn, maar ook wel -15 graden. Het heeft effect op de warmte binnenin het vliegtuig. Lange vluchten zijn nooit erg ideaal, maar je kunt je het beste er maar goed op voorbereiden.
Sowieso altijd handig om een strip paracetamol in je tas te hebben. Als vrouw zijnde zijn tampons ook erg handig om altijd in je tas te hebben. In het vliegtuig kan het wel eens heel koud worden. Je krijgt meestal een dekentje maar meestal is dit niet genoeg en dan is het fijn om wat warms aan te trekken.
Je riem, je horloge, je telefoon, sieraden, muntgeld: alles met metalen of aluminium moet in een bak, al kan de scanner daar tegenwoordig wel tegen, maar een riem met een grote gesp wordt toch afgeraden door de check te dragen. Maakt trouwens ook dat het (eventuele) fouilleren een stuk sneller gepiept is.
Draag platte en comfortabele schoenen als je gaat vliegen, zoals sneakers. Hiermee kun je die flinke afstanden afleggen op een luchthaven. Je veert soepel op als je na uren stilzitten weer moet lopen. Vermijd teenslippers en sandalen, ook vind je dit misschien makkelijk voor de beveiligingscontrole.
Door het dragen van vliegtuigsokken met compressie tijdens een lange vlucht of autoreis, krijg je minder last van dikke voeten en enkels en het gevoel van onrustige benen wat veel mensen ervaren tijdens een lange reis.
Zowel in de cockpit als in de cabine heeft de temperatuur een bereik tussen de 18 en 29 graden. Over het algemeen staan de knoppen op '12 uur'. Dat komt overeenkomt met zo'n 24 graden Celsius', vertelt Roderick. 'De cabin crew kan de temperatuur in de cabine plus en minus 6 graden bijstellen.
Dit komt door een zuurstoftekort (dat heet hypoxie). Een medische aandoening die optreedt als iemand te weinig frisse lucht binnenkrijgt. Iets wat hypoxie kan veroorzaken is een overhitte cabine. Dat is dus de reden dat vliegtuigen onder gemiddeld temperatuur worden gehouden.
30 graden of warmer: katoenen kleding met print
Je zult bij dit soort warmte temperaturen ongetwijfeld iets zweten. Kies daarom voor kleding met printjes, zweetplekken vallen dan veel minder op! Aanraders zijn: zomerjurkjes, mini rokjes, tuniekjes en shorts.
Je kunt de trui 'normaal' dragen, maar ook over een jurkje of blouse. Knoop je blouse tot boven dicht en trek je trui eroverheen voor een preppy look. Naast een trui is een vest ook erg handig om mee te nemen. Een vest kun je makkelijk in je tas stoppen zodat je altijd voorbereid bent op de kou.
Vliegen vergroot de kans op veneuze trombose ongeveer 3 keer. De kans op trombose is onge- veer 1 per 4.500 passagiers gedurende 8 weken na een vlucht van meer dan 4 uur. 2. Dit risico wordt aanzienlijk groter wanneer men langer vliegt of verscheidene vluchten achter elkaar maakt.
Maar dit risico is niet alleen tijdens de vlucht verhoogd. Tot wel 14 dagen na lange vluchten kunnen er bloedstollingsstoornissen optreden. De gezondheidstoestand moet ook na de vlucht worden geobserveerd om mogelijke tekenen van trombose op tijd te herkennen. Na twee weken neemt het tromboserisico weer af.
Verstop dingen in je jas
ze zijn misschien niet groot, maar wegen meer dan kledingstukken. Prop ze in je jaszakken en trek deze jas aan wanneer je aan boord van het vliegtuig stapt. Wat ook kan, is je jas over je arm vouwen en zo mee naar binnen dragen.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Mensen die zich zorgen maken om hun gezondheid gebruiken bij voorkeur een medisch mondkapje van type IIR of een FFP2-masker. En voor iedereen geldt: doe een zelftest als u klachten heeft en ga bij een positieve uitslag niet naar de luchthaven.
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Wit blijft het koelst omdat het alle kleuren terugkaatst.
Katoen is een ademende stof, neemt snel vocht op en verstikt de boel niet, waardoor het lekker luchtig blijft en geurtjes wegblijven. Ideaal dus voor deze warme temperaturen.