Veel mensen vragen zich dan af wat voor soort kaas dit precies is. Mozzarella en burrata lijken namelijk erg op elkaar, maar zijn toch verschillend. Je kunt burrata in de supermarkten naast de mozzarella in het koelvak vinden.
Burrata is een Italiaanse verse kaas van rauwe koemelk die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant lijkt op een mozzarella, de binnenkant is romig. Burrata komt oorspronkelijk uit Andria in Apulië.
Scamorza is de kaas die het meest lijkt op gewone mozzarella, omdat hij op een vergelijkbare manier wordt gemaakt.
Comté-kaas
Net als cheddar en Zwitserse kaas heeft de Franse Comte-kaas een vergelijkbare smaak en halfharde textuur als oude mozzarella en is daardoor een uitstekend alternatief.
Het verschil tussen burrata en mozzarella is dus dat burrata een mozzarellabol is, gevuld met room. Mozzarella wordt vaak gemaakt van buffelmelk (dit noemen we buffelmozzarella). Burrata wordt meestal gemaakt van koemelk, maar er bestaat ook buffelburrata.
Hoe kan je het vervangen? Je bent helemaal klaar om je lekkere gerecht te bereiden, maar dan is de burrata in geen velden of wegen te bekennen. Je kunt het product eventueel vervangen door gewone mozzarella of buffelmozzarella, al zal het resultaat dan iets afwijken (minder romig).
Een standaard portie Mozzarella bevat ongeveer 85-100 calorieën en 6-8 gram vet. Ondertussen bevat Burrata, met zijn rijke romige kern, bijna 250 calorieën en 20 gram vet per portie . Dat gezegd hebbende, beide kazen zijn uitstekende bronnen van eiwitten en calcium, dus het hangt echt af van uw dieetdoelen.
Naast dat het geweldig is voor koude recepten zoals salades en dips, is cottage cheese een fantastische toevoeging aan recepten met onder andere beignets en pannenkoeken. Cottage cheese kan ook dienen als vervanging voor andere kazen, waaronder roomkaas, geitenkaas en zelfs mozzarella .
Mozzarella wordt beschouwd als een gezondere kaas vanwege het lagere vet- en caloriegehalte vergeleken met andere kazen. Het is ook een goede bron van eiwitten, calcium en andere essentiële voedingsstoffen, waardoor het een voedzame aanvulling is op een evenwichtig dieet.
Concluderend is het TikTok pasta recept met mozzarella in plaats van feta een heerlijk en makkelijk recept dat je in no time klaar hebt . Het is een geweldige manier om wat van de voorraadkast nietjes en ingrediënten die je misschien al in huis hebt op te maken.
Mozzarella heeft geen sterke smaak en als ingredient in iets, merk je het niet echt als het er niet in zit. In gerechten waar het heel prominent is zoals op pizza kun je het vervangen door jonge kaas.
Mogelijk moet u wat experimenteren met de verhoudingen en hoe u het moet gebruiken, vooral als u een hardere kaas als Parmezaanse kaas gebruikt. Met bijvoorbeeld mozzarella of burrata, andere vrij zachte, melkachtige kazen, zit u echter goed .
Kan ik mozzarella gebruiken in plaats van parmezaan in fettuccine? Ja! Dit is wat dit recept voor mozzarella alfredo saus je helpt doen. Hoewel het de smaak en een beetje textuur verandert, heeft het nog steeds dezelfde elementen van het romige comfortfood waar je van houdt.
Geraspte Violife, net als de Mozzarella.
De mooie smeltende en romige mozzarella smaak laat je veganistische en lactose-intolerante klanten steeds weer terugkomen! Geraspte Violife met Mozzarella-smaak is ideaal voor pizza's, gratins, croque-monsieurs of salades.
Burrata kun je supergoed combineren in heel veel gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een burrata salade, risotto met burrata, burrata op een plaattaart of pizza, door de pasta of een lekker burrata voorgerecht, zoals deze aubergine carpaccio.
Halloumi is een witte kaas uit Cyprus, meestal gemaakt van schapen- en geitenmelk. Soms wordt er een deel koeienmelk aan toegevoegd. De kaas doet qua smaak een beetje denken aan feta, maar is anders van structuur. Halloumi is elastischer en een beetje rubberachtig, zoals mozzarella.
Mozzarella heeft een zachte, zijdezachte, melkachtige en milde smaak. Het wordt beschouwd als een van de gezondere kazen, vanwege de hoge niveaus calcium, eiwitten en ijzer (en het lage percentage vet en natrium) . Die beroemde kaasstretch, wanneer je een stuk pizza eruit trekt en de mozzarella eraf hangt.
Vaak wordt mozzarella gelabeld als 'dikmaker'. Dit klopt niet. Net als veel andere soorten kazen kan mozzarella worden gegeten als je wilt afvallen. Ten eerste kunnen de eiwitten ervoor zorgen dat je langer een verzadigd gevoel hebt.
Mozzarella bevat relatief weinig vet en calorieën . Dit maakt het een gezondere kaasoptie vergeleken met andere. Mozzarella bevat probiotica zoals de bacteriën Lactobacillus casei en Lactobacillus fermentum.
Fontina (optie met weinig lactose)
Deze halfzachte geperste ongekookte kaas wordt geprezen om zijn romige textuur en milde, nootachtige smaak. Het is uitstekend om te smelten, wat het een fantastische keuze maakt voor recepten die de gladde, kleverige consistentie van Mozzarella vereisen.
Je kan de mozzarella vervangen door een plantaardige feta of gewoon weglaten.
Hüttenkäse of cottage cheese, ook huttenkaas genoemd, is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. De kaas wordt gemaakt van wrongel die men wel laat uitlekken, maar niet perst, zodat nog wat melkwei in de kaas achterblijft. Hij wordt niet gerijpt of gekleurd.
Wat zijn de gezondste kazen? De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas). Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas.
Ja, je kunt burrata eten voor het avondeten . Eens, in een restaurant in Puglia, Italië, at ik een hele burrata in mijn eentje.
Kun je de een door de ander vervangen? Mozzarella en burrata kunnen door elkaar gebruikt worden in salades, pasta's, sandwiches en pizza's , maar omdat burrata wateriger is, raadt Carminito aan om het aan het einde van het koken toe te voegen.