Om een lekkere tosti te maken kun je het beste jong belegen kaas gebruiken, dit smelt namelijk goed. Als je van oude kaas houdt, kun je dit ook gebruiken op je tosti, laat hem dan wat langer in het tosti-ijzer zitten. Op die manier kan de oude kaas goed smelten en heb je een lekkere tosti met oude kaas.
Welke kaas is het beste voor een tosti? Voor een tosti kun je het beste kaas gebruiken met een lage pH-waarde, omdat deze sneller smelten. Denk bijvoorbeeld aan jonge kaas, belegen kaas, cheddar, mozzarella of gruyère. Daarmee krijg je een heerlijk smeuïge tosti met kaas.
Sharp cheddar, Gouda, Fontina, Monterey Jack, Gruyere, Pepper Jack en brie zijn allemaal goede opties. De hoeveelheid kaas die u gebruikt, hangt af van de grootte van uw brood. U kunt een mix van kazen gebruiken. Ik vind sharp Cheddar, Monterey Jack en Gouda lekker samen.
Jonge kaas en extra belegen kaas hebben bijvoorbeeld de juiste pH-waarde, maar ook gruyère, manchego, mozzarella en cheddar zijn geschikt.
Smeer 2 sneetjes brood in met wat boter en schaaf wat plakken kaas. Leg de kaas op de broodkant zonder boter en dek af met de andere boterham. Plaats een vel bakpapier op een bakrooster en leg hier de boterhammen op met de boterkant naar buiten. Zo droogt het brood niet uit en wordt het heerlijk knapperig.
In principe heeft een tosti dezelfde voedingswaarden als een boterham met kaas. Als u het broodje met exact dezelfde ingrediënten en dus niet extra's in het tosti-ijzer stopt, is een tosti dus gewoon even gezond als een koude boterham met kaas.
De kaas
Fiona zegt: "Als je een simpele kaastosti maakt, kies dan een scherpe, sterker smakende kaas zoals cheddar of een heerlijk smeltende kaas zoals Zwitserse kaas, Goudse kaas of Gruyère . Mijn perfecte combinatie is cheddar en Zwitserse kaas."
Ja, je kunt zowel harde als zachte kazen gebruiken voor een borrelplank. Harde kazen zoals Gouda, Cheddar of Parmezaan bieden een stevige textuur en intense smaak, terwijl zachte kazen zoals Brie, Camembert of geitenkaas een romige en rijke smaak hebben.
Combineer kazen die echt goed smelten met kazen met unieke smaken. Zoals Havarti en Gouda, bijvoorbeeld, in mijn Open-Faced Hot Honey and Ham Grilled Cheese. Beide zijn op zichzelf al heerlijk, maar Havarti is een uitstekende smeltkaas en Gouda is een smaakexplosie .
Kazen als geitenkaas, manchego, feta en halloumi smelten helemaal niet (goed). Dat maakt deze kazen wel perfect geschikt om op de barbecue of in de pan te bakken of om te gebruiken in salades.
Kaas met een hoger vochtgehalte, zoals jonge Goudse kaas of Mozzarella, zijn vrij goede smeltkazen. Drogere kazen, zoals oude Goudse kaas en Parmigiano Reggiano, smelten niet zo goed, tenzij er vocht aan wordt toegevoegd. Op dezelfde manier smelten kazen met een hoger vetgehalte, zoals Havarti, meestal beter dan kazen zoals magere mozzarella .
Waarom is de tosti weer zo populair? Het geheim van een goede tosti zit in de combinatie van brood met een krokante korst en een smeuïge vulling. Een tosti is snel, makkelijk en naar eigen smaak in te vullen. Je kan er een tosti op elk moment van de dag eten.
Heel simpel, bak eerst de toast. Doe wat lagen Edam op de toast, een beetje zout en onder de grill . Wat hete saus - Eet smakelijk!
Als je echt plakjes kaas wilt laten smelten, gebruik dan een magnetron . Als je sandwiches maakt, kun je ze op een koekenpan op laag vuur leggen en afdekken met een deksel. Hierdoor smelt de kaas en wordt je brood knapperig.
Witschimmelkazen. Voor het kaasplankje maken begin je het beste met een romige kaas, ook wel witschimmelkaas genoemd. Deze kazen zorgen voor een laagje op je gehemelte waardoor de smaken goed blijven hangen. Serveer deze zachte kazen met bijvoorbeeld wat (stok)brood of toastjes.
Harde Hollandse kazen, zoals Old Amsterdam zijn eigenlijk altijd wel goed. In plakjes op de boterham of in blokjes op de borrelplank. Je kunt ook voor jonge, belegen of blokjes geitenkaas kiezen, maar een harde kaas is altijd een goed idee.
De beste kaas voor een gegrilde kaassandwich die zo dicht mogelijk bij uw jeugdige genot komt, is cheddar . Het is perfect om te smelten en u kunt het vinden in milde of matig scherpe variaties. Combineer het met een eenvoudig gesneden witbrood dat goed is bedekt met boter en u bent nog maar een paar minuten verwijderd van perfectie.
Witbrood is je vriend
In plaats daarvan wil je iets dat wat dunner is, iets dat meer meegeeft. Hoewel een zacht wit sneetje brood altijd mijn hart zal hebben voor tosti's, zullen de meeste bloomers en granary broden goed werken, net als panini's (uiteraard) en ciabatta's.
Eerst moet het aan de buitenkant ingesmeerd worden met boter , zodat het een knapperige, goudbruine kleur krijgt.
Nee!Aan de samenstelling in voedingswaarden verandert er namelijk niks als je van je boterham een tosti maakt. Een tosti bevat dus niet ineens meer calorieën dan een gewone boterham met (ham en) kaas. Pas alleen wel op met de zwarte randjes, deze kunnen schadelijke stoffen bevatten.
Het is aangetoond dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen 's avonds, zoals bladgroenten, yoghurt en fruit, de kwaliteit van uw slaap verbetert, terwijl andere troostvoedsels en -dranken uw nachtrust kunnen saboteren. Deze schadelijke snacks voor uw slaap zijn donuts, sandwiches met witbrood, chocolade en alcoholische dranken.
Als je precies dezelfde kaassoort (en brood) gebruikt is een tosti niet ongezonder dan een broodje met kaas. Het smelten van de kaas heeft geen invloed op de voedingswaarden. Daarom maakt het dus ook niet uit of je nou een tosti of een normaal broodje met kaas eet.