Caffè lungo: Dit lijkt het meest op de koffie die we in Nederland gewend zijn. In feite wordt er eerst een espresso bereid, maar daarna blijft het water nog wat langer doorlopen, zodat de koffie een stuk minder krachtig geconcentreerd wordt.
Het verschil zit in hoeveel water je door het koffiefilter laat lopen . Als je naar een Italiaanse cafetaria of bar gaat en vraagt om een koffie zonder verdere uitleg, krijg je een klein kopje espresso. Het is erg sterk en geconcentreerd, dus het wordt meestal gedronken met suiker.
Als je in Italië een caffè bestelt, krijg je geen grote kop zwarte koffie. Un caffè is in Italië een synoniem voor espresso, sterke zwarte koffie die meestal geserveerd wordt in een klein porseleinen kopje (een tazzina genaamd). In de betere koffiebarretjes krijg je er vaak een glaasje water bij.
Toch hebben ook de Italianen hun favoriet. Namelijk: de espresso. Dit kleine kopje koffie drinken ze de hele dag door en dus altijd een goede keuze. Je bestelt de espresso in Italië simpelweg door 'caffè' te zeggen.
Cappuccino is waarschijnlijk de populairste Italiaanse warme drank met koffie. Het bevat melk en wordt gemaakt van espresso, gestoomde melk en melkschuim in gelijke delen.
In de avond blijft de espresso erg gewild onder de Italiaanse bevolking. Begin je aan het avondmaal of ga je even langs een bar, dan wordt er meestal een espresso gedronken. Italianen die echt geen behoefte hebben aan slaap en de hele avond willen blijven springen bestellen nog wel eens een americano.
Onlangs hoorde ik iemand uit de VS die moeite had om te krijgen wat hij wilde. Hij bleef maar vragen om een gewone koffie. In Italië is een gewone (of normale) koffie espresso (GEEN espresso), meestal caffe' of caffe' normale genoemd.
Koffiedrinken in Italië is een manier van leven. In de ochtend beginnen de Italianen de dag met een cappuccino, je drinkt het vóór het ontbijt, daarna eten ze bij voorkeur iets zoets. Voordat de Italiaan echt aan het werk gaat, neemt hij nog snel een espresso staande in een koffiebar.
Espresso. Espresso: dé nationale drank van de Italianen. In heel Italië wordt espresso eenvoudig caffè genoemd. Espresso wordt op elk moment van de dag gedronken.
De Italianen hebben echter beter dan wie ook ontdekt hoe ze Robusta met Arabica kunnen blenden. Het resultaat: De Arabica & Robusta blend geeft een betere crema, zachtere smaak, een beetje bite en iets meer cafeïne als je het gebruikt voor espresso.
Hoewel de passie voor koffie de wereldbevolking niet geografisch verdeelt, beweren de onderzoekers dat de reden waarom Italianen zoveel koffie drinken, is dat in hun genetische bagage een gen zit dat de dagelijkse behoefte aan cafeïne beïnvloedt .
Illy Koffie merk
Illy, of Illy caffè, staat er trots op een van de meest gerenommeerde Italiaanse koffiemerken ter wereld te zijn. De naam "Illy" vindt zijn oorsprong in de achternaam van de oprichter van het bedrijf, en tot op de dag van vandaag staat het bedrijf onder het beheer van een familielid: Andrea Illy.
De reden waarom je er vaak een glas water bij krijgt is trouwens niet om je mond te spoelen na de koffie maar wel net voor je hem begint te drinken om optimaal van de pure smaak te kunnen genieten. Het straffe is dat dit kleine kopje koffie er uit noodzaak is gekomen.
In conclusie, de Colombia Supremo koffiebonen behoren tot de beste koffiebonen ter wereld en zijn uitstekende keuzes voor koffieliefhebbers die op zoek zijn naar exclusieve en hoogwaardige koffiebonen uit Colombia.
De reden achter deze eetgewoonte is, dat Italianen ervan overtuigd zijn dat het drinken van melk na een maaltijd de spijsvertering moeilijker maakt. Dus het drinken van een cappuccino op elk moment na de lunch of het diner is in Italië ondenkbaar.
De term cortado wordt zelf breed geassocieerd met verschillende koffie- of espressodranken die met melk zijn "vermengd" . De cortado lijkt erg op of is hetzelfde als de Italiaanse macchiato of de Franse noisette.
Americano / Caffè lungo
Wil je een normale koffie bestel dan een Americano. Een americano is eigenlijk een espresso met extra water. Italianen drinken dit zelf bijna niet, maar in toeristische gebieden kan je dit vaak wel krijgen. Dit wordt ook wel caffè lungo genoemd, een lange espresso.
Een cappuccino, voor mijn smaak!
Na 11 uur 's ochtends wordt het echter als gepaster beschouwd om over te stappen op een sterkere, rijkere koffie, zoals een espresso of een macchiato . Deze koffies worden doorgaans geconsumeerd zonder toegevoegde melk of suiker, en zijn bedoeld om te nippen en te proeven in plaats van in te slikken.
Italiaans ontbijt 'a casa'
Maar ook thuis is het ontbijt van Italianen vooral zoet en eenvoudig, met warme thee of cappuccino. Heel langzaam zie je de ontbijt tradities ook in Italië veranderen met een bakje yoghurt en muesli aangevuld met een vruchtensap om de dag goed te beginnen.
Deze praktijk is geworteld in de overtuiging dat espresso, een sterke en rijke koffie, helpt bij de spijsvertering . De hoge zuurgraad en het cafeïnegehalte van espresso zouden de maag helpen bij het verwerken van een zware maaltijd, waardoor het een perfecte epiloog is voor het avondeten.
Zo'n Italiaanse krachtige espresso is al 'dikker en zwaarder' en wordt vaak ook nog eens extra aangelengd met suiker. Zo krijg je een caffeïneshot met een hele stroperige, rijke en volle body: echt een smaakbommetje.