Welke isolatie kan het beste tegen vocht?

Om dit tegen te gaan kies je dan ook best voor een vochtregulerende isolatie zoals EPS-parels. Deze EPS parels zijn tegenwoordig de koploper als het aankomt op spouwmuren isoleren. PUR wordt steeds minder gebruikt. De muren langs de regenzijde worden ook best geïmpregneerd met een vochtafstotende laag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op murenvochtig.nl

Welke isolatie neemt geen vocht op?

EPS isolatie is net als PUR gemakkelijk op maat te snijden, neemt geen vocht op en is niet gevoelig voor schimmelvorming. De EPS platen zijn te gebruiken ter isolatie van vloeren, muren en daken. De korrel variant kan goed gebruikt worden voor spouwmuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woonbewust.nl

Kan PUR isolatie tegen vocht?

Vloerisolatie met PUR houdt namelijk geen vocht tegen. Het vocht blijft aanwezig in de kruipruimte en gaat zichzelf ophopen. Dit vocht veroorzaakt schimmels en nare geuren. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat deze schimmels, geuren en vocht in uw woning zichtbaar worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op broavloerisolatie.nl

Kan Rockwool tegen vocht?

ROCKWOOL isolatiematerialen zijn waterafstotend, niet-hygroscopisch en niet-capillair. Dankzij de combinatie van eigenschappen vormt het geen voedingsbodem voor bacteriën en krijgt schimmelvorming geen kans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Welk isolatiemateriaal isoleert het best?

Er zijn dan ook een aantal isolatiematerialen waarvan we kunnen concluderen dat deze onder vrijwel alle omstandigheden de hoogste isolatiewaarde kunnen bieden voor jouw woning: Glaswol. Steenwol. EPS.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isotech.nl

Huis geruïneerd door Pur Vloerisolatie.

19 gerelateerde vragen gevonden

Wat isoleert beter piepschuim of glaswol?

Daarom is piepschuim zo licht, terwijl het toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Dat betekent dat u bij de toepassing van piepschuim een minder dikke laag nodig heeft dan andere isolatiematerialen, zoals het bekende en veel toegepaste glaswol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op essent.nl

Wat isoleert beter PIR of PUR?

Het verschil zit vooral in de prestaties. PIR is namelijk een 'verbeterde versie' van PUR. PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid (vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen). Daarnaast biedt PIR een betere dimensionale stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op renoffice.be

Is PIR isolatie waterbestendig?

PIR heeft de volgende voordelen: Het materiaal neemt geen vocht op en kan daarom prima in vochtige condities worden gebruikt (platte daken, spouwmuren). In veel gevallen heb je geen apart dampscherm nodig (platen zijn reeds voorzien van een dampscherm).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatie-info.nl

Wat isoleert beter ROCKWOOL of glaswol?

Daarnaast is de isolatiewaarde van glaswol bij dezelfde dikte hoger dan de isolatiewaarde van steenwol. Hierdoor worden er met glaswol isolatie betere resultaten behaald met minder ruimte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Kan PIR isolatie tegen regen?

PIR is sterk, drukbestendig en krimpt niet

Daarbij zijn PIR-platen weersbestendig. Dat betekent dat regen, vorst en tropische hitte geen invloed hebben op PIR. Water wordt door de platen ook niet opgenomen, maar juist tegen gehouden. Rot en schimmelvorming komt dan ook vrijwel niet voor bij PIR.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Wat is beter PIF of PUR?

Lucht heeft de grootste isolatiewaarde van alle materialen. Ja pur isoleert beter omdat het fijnere luchtbelletjes heeft. Maar het enige verschil is dat pur dan wat dunner kan zijn dan andere materialen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op community.consumentenbond.nl

Waarom geen PUR isolatie?

Bij het aanbrengen van polyurethaan kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Veel woningen worden geïsoleerd met polyurethaan (PUR). Bij het aanbrengen en ook later nog, kunnen stoffen vrijkomen die de gezondheid soms blijvend kunnen schaden. Daarom zou deze isolatiemethode verboden moeten worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medischcontact.nl

Is PUR Vochtdoorlatend?

PUR laat veel meer vocht door dan andere isolatievormen en veel vocht kan problemen veroorzaken. Opgehoopt vocht kan bijvoorbeeld resulteren in blijvende schade aan uw woning, nare geuren, schimmels en ongedierte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op broavloerisolatie.nl

Wat is beter steenwol of PIR?

Een nadeel van steenwol is dat het, bij een gelijke isolatiewaarde, dikker is dan bijvoorbeeld PIR. Om een isolatiewaarde van ca. 1,35 te bereiken, heeft u een steenwolplaat van 50mm nodig. Vrijwel dezelfde waarde bereikt u al met een PIR-plaat van 30mm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl

Kan glaswol schimmelen?

Isolatiemateriaal kan niet schimmelen

Het is daarom zeer belangrijk om vocht op de juiste manier af te voeren. Deze stelling is dus een fabel. Vocht kan gereguleerd worden met folie. Lees ons uitvoerige artikel over het belang van een folie of kijk direct in de webshop, bijvoorbeeld bij het product klimaatfolie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl

Is PIR dampdicht?

Meestal hebben PIR platen aan beide zijden een dampdichte laag. U kunt de platen dan aan beide zijden gebruiken en u hoeft geen dampscherm aan te brengen. U dient wel de naden tussen de platen goed te dichten met tape. Er zijn ook PIR platen die een combinatie vormen met ander isolatiemateriaal zoals glaswol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakdekkeraanhuis.nl

Hoe lang gaat glaswol mee?

Glaswol is een duurzaam isolatiemateriaal, omdat het levenslang meegaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isover.be

Hoe dik moet glaswol zijn?

De dikte van glaswol zal een grote impact hebben op de uiteindelijke akoestische en thermische isolatiewaarde. De diktes van glaswol beginnen vanaf 60mm en lopen omhoog per 20mm ( 80, 120, 140, 160, 180,…). Voor een hellend dak wordt een minimumdikte van 160mm aangeraden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatie-info.nl

Waarom aluminium op PIR?

Deze PIR platen zijn aan twee zijden bekleed met een aluminium cachering. Deze toplaag beschermt de PIR tegen vocht en zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Dit komt doordat aluminium reflecteert. PIR 2-zijdig aluminium kunt u gebruiken voor veel toepassingen zoals isolatie voor daken, muren en vloeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Welke folie onder PIR platen?

Dampremmende folie en PIR

Gebruik daarom altijd de dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Is PUR verboden?

In situ gespoten PUR wordt in 2022 verboden door Europa. Het verbod komt er vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden blaasgassen, HFK's, die broeikasgassen zijn met een zeer hoog CO2 gehalte. SYSTEEM BETOPOR SILVER PLUS is het BESTE ALTERNATIEF voor in situ gespoten PUR.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op betopor.com

Is EPS beter dan PUR?

Een EPS-laag die evengoed isoleert als PUR moet namelijk veel dikker zijn, waardoor de vloer ineens een heel stuk hoger komt te liggen. En dat heeft dan weer een effect op deuropeningen en raamkozijnen die al geplaatst zijn, of op een toilet dat veel te laag zal komen te hangen ten opzichte van de vloer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belgroup.be

Wat kost purschuim?

Purschuim kost in aanschaf zo'n 16 euro per vierkante meter voor een laag van 8 à 10 centimeter. Ga je naar 15 centimeter toe reken dan op een gemiddelde prijs van 20 euro per vierkante meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatieprijzen.nl

Populaire vragen