Goed verpakt kun je appelflappen twee dagen buiten de koelkast bewaren. Liever invriezen? Verpak de appelflappen luchtdicht en dan kun je ze zo'n 3 maanden in de vriezer bewaren.
Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak. Laat ze na het bakken eerst goed afkoelen.
Laat je de appeltaart in de koelkast ontdooien, geef het dan ongeveer 24 uur om er zeker van te zijn dat je appeltaar volledig ontdooit is. Laat je de appeltaart op kamertemperatuur duurt het ongeveer 5 uur, verwarm de appeltaart voor het serveren ca. 10 min op 165°C.
Antwoord: De appelflappen zijn het lekkerste als ze net gebakken zijn. Je kunt de appelflappen ook even oppiepen in de oven: 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Zo worden ze weer lekker knapperig.
Volledig afgekoelde appelflappen kun je ook invriezen. Bak de bevroren appelflappen in een voorverwarmde oven op 200 graden circa 10 minuten.
In de vriezer kunnen oliebollen en appelbeignets tot maximaal 6 weken bewaard worden. Laat ze voor gebruik helemaal ontdooien. Daarna raden wij aan om ze op te warmen.
De magnetron lijkt misschien een handige optie om appelflappen op te warmen, maar die is helaas niet zo geschikt. Ze worden er slap van: koud zijn ze vaak lekkerder!
Laat de flappen eerst na het bakken goed afkoelen. Daarna kun je ze buiten de koelkast bewaren. Het beste kun je ze dan in luchtdichte trommel stoppen of ze luchtdicht verpakken met plasticfolie. De appelflappen zijn koud enorm lekker, maar je kunt ze ook een paar minuten opwarmen in de oven op 150 graden Celsius.
Om ervoor te zorgen dat je bladerdeegbodem niet zo 'nat' blijft, hebben wij een hele makkelijke en handige tip voor je! De oplossing: Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Strooi een dun laagje paneermeel over de bladerdeegbodem en schep vervolgens je vulling er bovenop.
Zelfgemaakte appelflappen kun je het beste dezelfde dag nog opeten, omdat ze het lekkerst zijn als ze vers zijn gebakken. Als je ze toch wilt bewaren, kun je ze in een luchtdichte trommel bewaren bij kamertemperatuur. Ze zijn dan nog ongeveer 1-2 dagen houdbaar, maar de krokante textuur kan wel wat minder worden.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel.
Houdbaarheid: Koelkast: 1 dag Vriezer (-12C): 1 maand Ten minste houdbaar tot einde (bij -18C): zie onderzijde verpakking. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Gebruik bakpapier of vet de bakplaat in met boter of margarine.
Antwoord: Ja, dat kan. De oliebollen blijven ongeveer 2 maanden goed.
Koelvers bladerdeeg is goed in te vriezen, maar is dit ook mogelijk met zelfgemaakt bladerdeeg? Het antwoord is: ja, dit kan zeker.
Het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW) maakt een duidelijk onderscheid tussen de twee: het driehoekige appelgebak van bladerdeeg uit de oven heet appelflap, en de in beslag gedoopte en gefrituurde appelschijf is een appelbeignet.
Antwoord: Zonnebloemolie of arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak.
Voor een krokante bodem bak je het deeg blind voor. Dat doe je door een groot vel bakpapier over het deeg te leggen, en het wat over de randen uit te laten steken.
Bladerdeeg heeft een gladde en een ruwe kant. De kant waar het papier zit, is de gladde kant en hier moet de vulling op, want deze kant plakt goed dicht. Vervolgens goed aandrukken met een vork en de hapjes blijven goed gesloten en mooi van vorm.
Kluts je ei in een kommetje en leng het aan met een klein scheutje melk. Dat hoeft echt niet veel te zijn, een flinke slok om het te vergelijken. Dit mengsel geeft een mooie glans aan je baksels en voorkomt dat er zich vellen vormen op het oppervlak.
Als het bladerdeeg ontdooid is, kan het niet meer ingevroren worden. Verpak de ongebruikte bladerdeeg luchtdicht, anders droogt het uit in de diepvries.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Cake, koek met vulling, zachte koek en ontbijtkoek THT-datum aanhouden. Uitzonderingen mogelijk, maar dan goed kijken, ruiken, proeven.
Gebakken bladerdeeg hapjes bewaren
Gebakken bladerdeeg hapjes bewaar je op een schaal afgedekt met aluminium folie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed. Het bladerdeeg zal waarschijnlijk wat minder knapperig worden, maar wanneer je ze weer opwarmt in de oven komt dit vanzelf goed.
De lekkerste appelflap bestellen doe je bij Bakker Bart.
Er zitten 360 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) appelflap. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'appelflap'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Appelflap is de benaming voor een soort koffiekoek. De appelflap is gemaakt van bladerdeeg, is driehoekig van vorm en gevuld met een mengsel van appelblokjes en kaneel, eventueel aangevuld met amandelspijs, krenten en/of rozijnen.