Er zijn hondenrassen die niet zijn toegestaan om Kroatië binnen te treden, dat zijn allemaal bull terriër-achtige honden en hun kruisingen (Staffordshire Bull Terriër, American Staffordshire Terriër, Bull Terriër en Miniature Bull Terriër) als ze geen stamboom hebben die uitgegeven is door de Kennel Club van een van de ...
Verboden hondenrassen: Pitbull, Fila Brasileiro, Tosa, Dogo Argentino, American Staffordshire terriër, Tsjechoslowaakse wolfshond en kruisingen van hond met wolf. Voor honden die een gelijkenis met deze hondenrassen vertonen zijn de officiële stamboompapieren nodig om het tegendeel te bewijzen.
Was de hond vaak welkom? “In Slovenië en Kroatië zijn ze heel vriendelijk voor honden. Je kunt ze rustig meenemen naar een terrasje. Ook in veel natuurgebieden mogen ze mee.
Vaak geldt de muilkorf in het openbaar vervoer, zo ook in Frankrijk, maar in Italië geldt dit in alle openbare gelegenheden. In sommige landen zijn 'risicohonden' zoals pitbulls en rottweilers, helemaal niet welkom. In niet-EU-landen zoals Zwitserland, IJsland en Noorwegen gelden andere regels.
De akita hoort bij die gevaarlijke soorten, tot ongenoegen van Jansen. "Hij is op de lijst terechtgekomen omdat akita's rond het eind van de achttiende eeuw in Japan als vechthond werden gebruikt. Ze hielpen bij de jacht op groot wild, zoals herten, zwijnen en beren."
De volgende dieren zijn verboden in Noorwegen in te voeren: Pitbull Terriër, Fila Brasileiro, Tosa Inu, Dogo Argentino, American Staffordshire Terrier, de Tsjechoslowaakse wolfhond en honden die een kruising zijn van de hond met de wolf.
Rottweilers zijn wereldwijd verantwoordelijk voor bijna de helft van dodelijk aanvallen, en in sommige landen is dat zelfs 74 procent.
Verder is Oostenrijk één van de weinige landen in Europa waar alle hondenrassen welkom zijn. Er bestaat wel een lijst met honden die een hoger risico vormen, maar als jij mag je hond gewoon meenemen. In het openbaar vervoer en in de skiliften is het verplicht dat je hond een snuitje of een muilkorf om krijgt.
Slovenië is een van de meest huisdiervriendelijke bestemmingen in Europa. Ga je op vakantie naar Slovenië neem dan gerust de hond mee. Op veel plekken zijn honden welkom, ook in de meeste hotels en appartementen.
Zo is het o.a. verplicht dat jouw hond ingeënt is tegen rabiës (hondsdolheid). De eerste prik (als je hond die niet eerder heeft gehad) of de herhaalprik moet minimaal 21 dagen voor aankomst in Oostenrijk gezet worden. Zorg dat je het paspoort van jouw hond meeneemt om te kunnen bewijzen dat jouw hond is ingeënt.
Chihuahua en Jack Russell
Bassets, golden retrievers, labradors en greyhounds zijn kennelijk het minst agressief.
De Bloedhond heeft het beste reukvermogen ter wereld. Vanwege zijn uitzonderlijke reukvermogen is hij zeer populair onder jagers. Onderzoeken hebben aangetoond dat Bloedhonden door hun buitengewone reukvermogen, in staat zijn om tijdens de jacht te onderscheiden of een prooi uitgeput, angstig of woedend is.
Fokverbod kortsnuitige honden
Sinds maart 2019 zijn er duidelijke regels over het fokken van honden met een korte snuit: honden met een snuit korter dan de helft van hun schedel mogen niet meer worden gefokt. Voor honden met een snuitlengte van een derde van hun schedel is tijdelijk een uitzondering.
Al decennia lang hebben de meeste Amerikaanse schapenproducenten grote witte honden gebruikt, zoals de Pyreneese Berghond , de Akbash of Maremma-herdershonden, maar ook Anatolische herders worden gebruikt.
1. Labrador Retriever. Als eerste de trouwe hond die iedereen wel kent: de Labrador Retriever.
Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!
Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.
Wees niet bang als je een zacht grommend geluid hoort komen van je Rottweiler. Dit hoeft niet komen omdat ze zich ongemakkelijk of bedreigd voelt. Dit is gedrag die je veel ziet als ze genieten van zichzelf en die tijd die je met ze doorbrengt.
Sinds 1 juli 2010 zijn de volgende hondenrassen niet toegestaan: Pitbull Terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak.
Specifieke rassen, honden met gekorte oren en staart zijn verboden Zwitserland in te brengen. Er kan een uitzondering op de regel worden gemaakt met betrekking tot kort verblijf.
Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (Pitbull), Mastiff en Tosa zijn verboden.