De pekingees of pekinees is een klein hondenras (een volwassen dier wordt ongeveer 28 centimeter hoog), afkomstig uit China. Het ras is al ruim tweeduizend jaar bekend. Tot 1860 kwam het ras voor als gezelschapshond in China en in de laatste eeuwen mocht de pekingees alleen aan het keizerlijk hof gehouden worden.
Tot de bekendere Oost-Aziatische rassen behoren de chowchow, de Chinese shar-pei en de Tibetaanse mastiff. Deze rassen hadden 20.000 jaar geleden vermoedelijk allemaal één gemeenschappelijke Oost-Aziatische voorouder, legt John Bradshaw, expert in diergedrag aan de University of Bristol, in een e-mail uit.
Een Pekinees puppy kost gemiddeld tussen 1000 en de 1500 euro met stamboom.
Een Maltezer hondje is een klein ras dat ook wel bekend staat onder de naam Maltezer Leeuwtje. De honden van dit ras zijn allemaal wit en zijn nagenoeg net zo klein als de Shih Tzu, vaak zelfs nog een paar centimeter kleiner. De Maltezer is net als de Shih Tzu een langharige hond die veel vachtverzorging nodig heeft.
De Basenji komt van origine uit Afrika en is het enige ras dat helemaal niet kan blaffen. Om te kunnen communiceren, laat de Basenji een soort “lachend” geluid horen. Deze honden maken dus wel geluid, maar dat komt niet overeen met wat mensen interpreteren als een blafgeluid.
Papillon. Deze schattige kleine rakkers zijn geweldig voor iemand die op zoek is naar een onderhoudsvriendelijke, makkelijke metgezel. Ze hebben een geweldig karakter en vinden het heerlijk om bij hun mensen te zijn.
Een Shih Tzu is een gezelschapshond die niet graag alleen is en ook niet te lang alleen thuis kan worden gelaten, maar daar kun je je dier wel aan leren wennen.
De Boomer is doorgaans iets groter dan de Shih Tzu en wordt gemiddeld tussen de 25 en 35 centimeter groot. Dit is sterk afhankelijk met welke honden een kruising gemaakt is. De karakters van Boomertjes en het uiterlijk kunnen behoorlijk verschillen.
De vacht klitvrij houden
Door zijn lange haren kan de Pekinees snel last krijgen van klitten in zijn vacht en het is noodzaak om deze hier zo snel mogelijk weer uit te halen. Werk bij het borstelen van de hond van de kin tot aan de achterpoten en werk zorgvuldig door elke laag van het haar heen.
Wat wel voor alle boomers geldt is hun lengte en hun gewicht: de schofthoogte van een boomer ligt tussen de 25 en 35 centimeter hoog en hun gewicht mag schommelen tussen de 4 en 8 kilo.
Tijdens het schilderen knoeide God met de blauwe verf. De Chow Chow 's zagen dit gebeuren en renden op het tafereel af. Zij likten de blauwe verf van de grond af. Zodoende hebben zij sindsdien een blauwe tong.
Met het Engelse dew claw wordt niet alleen de vijfde teen aan de achterpoot, maar ook de normale vijfde teen aan de voorpoot bedoeld. Het is beslist niet gewenst deze teen te verwijderen. Hubertusklauwen zijn standaard voor de Franse Pyrenese berghonden en Turkse kangals (Anatolische herders).
Bij de Shar Pei en de Chow Chow is de mutatie echter dominant, wat wil zeggen dat deze honden eigenlijk altijd een blauwe tong hebben.
Waarschijnlijk niet: we weten allemaal dat labradors zo ongeveer het liefste hondenras zijn. Ze zijn niet alleen goed als jacht- en hulphond, maar ook als liefdevolle gezinshond. Deze veelzijdige, stabiele honden zijn ontzettend trouw aan hun familie én ze zijn altijd op zoek naar wat lekkers te eten.
1. Labrador Retriever. Als eerste de trouwe hond die iedereen wel kent: de Labrador Retriever.
De golden retriever is met de juiste training een uiterst gehoorzame hond. Het mooiste bewijs daarvan zijn de blindengeleide- en hulphonden.
Ze hoeven, en willen, niet iedere dag een tocht van 1,5 kilometer, maar ze houden wel van kortere wandelingen en moeten in conditie worden gehouden. Shih Tzu's presteren vrij goed in gehoorzaamheids- en behendigheidscompetities. Let bij een Shih Tzu op met lichaamsbeweging in warm en vochtig weer.
Liefhebbers van de zijdezachte shih tzu, maltezer of yorkshireterriër weten dat hun langharige zijdevacht klitgevoelig is. Dagelijks borstelen en maandelijks wassen is de boodschap!
De algemene regel is: je mag hem uitlaten zo vaak als je wil, echter niet meer dan het aantal minuten als dat hij weken oud is. Dus een puppy van 9 weken, niet langer dan 9 minuten per keer. Als hij wat ouder wordt geeft hij zelf wel aan wanneer het genoeg is en dat je moet stoppen.
Uit dit onderzoek blijkt dat American Staffordshire Terriers, Bull Terriers of Franse Buldoggen nauwelijks mensen bijten. Deze rassen veroorzaakten gemiddeld zo'n 0,6 procent van de bijtincidenten.