De meeste Starbucks-vestigingen gebruiken Oatly Barista Edition voor hun havermelk.
In 2021, toen Starbucks voor het eerst havermelk aan zijn assortiment toevoegde, noemde het Oatly zijn officiële leverancier van havermelk. Starbucks gebruikt specifiek Oatly's barista-mix van havermelk .
Starbucks klanten betalen vanaf 7 november wereldwijd niet langer meer extra voor plantaardige melk, zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk en kokosmelk. “De kern van de Starbucks Experience is de mogelijkheid om je drankje aan te passen zodat het helemaal van jou is.
De Friesche Vlag Barista Haver kwam als beste uit de test. Deze havermelk is romig, heeft het beste schuim uit een volautomatische koffiemachine en is in combinatie met onze koffie perfect in balans. Met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5 was het unaniem onze favoriet.
Een grote havermelk latte bij Starbucks bevat 2 gram vezels en 1 gram proteïne, wat iets is om op te merken, maar niet om te vieren , zegt Horton. Er zitten ongeveer 270 calorieën in de drank van dit formaat, wat niet alarmerend is, maar de 28 gram suiker en 42 gram koolhydraten in totaal kunnen een grotere belasting vormen voor uw dagelijkse dieet.
Kies voor magere of plantaardige melk .
Magere melk is de beste optie om het verzadigde vetgehalte van uw drankje te verlagen. Er zijn ook genoeg zuivelvrije opties beschikbaar. (Plantaardige melk is nu gratis bij Starbucks.)
Starbucks gebruikt uitsluitend Oatly voor hun havermelk. Af en toe is niet het einde van de wereld, maar het toevoegen van zaadoliën kan wel ontstekingen veroorzaken.
De Barista Edition heeft een hoger vetgehalte, 3% om precies te zijn, waardoor het extra romig is . Het is perfect in espresso en koffie, geweldig om mee te bakken en koken, en kan zelfs rechtstreeks uit het pak worden gedronken. Onze Original havermelk heeft een vetgehalte van 2% en is heerlijk op ontbijtgranen, in smoothies of puur geserveerd.
Oatly havermelk
De havermelk schuimt het beste van allemaal. De smaak is iets zoetig en romig, maar niet overheersend. Samen met de Soja melk is dit de beste optie voor het maken van een goede cappuccino. We hebben wel gemerkt dat niet iedere havermelk goed schuimt, maar die van Oatly wel.
Waarom havermelk
Havermelk is een plantaardig alternatief voor koeienmelk. Dat is per definitie al positief, want de uitstoot van een koffie met havermelk is vele malen lager dan die van een koffie met koeienmelk. Daarnaast bevat havermelk eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.
Havermout van gerold en gesneden havermout : Voedingswaarde: Starbucks Coffee Company.
Amandelmelk, Kokosmelk en Sojamelk zijn van het merk Starbucks (VS), en de cijfers zijn allemaal rechtstreeks van onze verpakking gehaald. Het merk havermelk varieert per locatie.
Koude drankjes
Iced Coffee (met siroop) is met 60 calorieën en 0 gram vet de meest gezonde variant! De Iced Skinny Latte staat op de tweede plek met 70 calorieën en 0 gram vet. De Caramel Frappuchino (de magere variant) bevat 100 calorieën en 0 gram vet. De Coffee Frappuchino bevat alweer 180 calorieën en 2,5 gram vet.
De koffieketen gebruikt met name Oatly's Barista Edition Oatmilk , dat is samengesteld voor warme en gestoomde dranken. Het heeft een hoger vetgehalte dan gewone Oatly en is wat al je favorieten, warm of koud, heerlijk romig maakt.
De meeste standaard latte recepten worden gemaakt met 2%. Zuivel opties zijn magere melk, 2%, volle melk, half & half en slagroom . Voor zuivelvrije opties hebben ze ook kokos-, soja-, amandel- en havermelk.
Wij adviseren de Starbucks® by Nespresso® Creamy Vanilla of Starbucks® By Nespresso® Smooth Caramel te gebruiken.
1. Wat is het verschil tussen barista havermelk en gewone havermelk? Barista havermelk is speciaal ontworpen voor gebruik in koffiebereiding en heeft een hogere schuimkwaliteit. Het bevat meestal toevoegingen om de schuimstabiliteit te verbeteren en heeft een romige textuur dan gewone havermelk.
Volgens de website van het Detox Project is Planet Oatmilk glyfosaatresidu-vrij. Bovendien is het glutenvrij en niet-GMO-geverifieerd. Op het gebied van voeding verrijkt Planet Oatmilk dit product met vitamine A, D, B2 en B12. Het bevat echter weinig proteïne (slechts één gram per portie) .
Beste alternatieven op Oatly
Het moge nu duidelijk zijn dat (Oatly) havermelk NIET gezond is. Ook de Bio Oatly versie met alleen water, haver en zeezout niet. Ook die bevat dus de 'supersuiker' Maltose die bij dagelijks gebruik je gezondheid ernstig kunnen schaden. Het is niet gezonder dan frisdrank te noemen!
Switch naar lifestyle brand. Tot 2013 bestond de doelgroep van Oatly voornamelijk uit mensen met een lactose-intolerantie. Maar destijds zag het managementteam in dat duurzaamheid steeds belangrijker werd. Ze zagen kansen in het rebranden van Oatly, om zich vervolgens op alle klimaatbewuste consumenten te richten.
De Oatly Barista Edition Oatmilk was vergelijkbaar met de gewone Oatly Oatmilk, alleen iets zoeter en dikker. Het was aangenaam havermoutig, maar niet zo sterk van smaak dat het de nuances van de koffie overstemde. Als je havermelk wilt die lekker schuimt voor lattes, dan is dit de juiste keuze.
HAVERMELK [HAVERMELK (WATER, HAVER), CANOLA-OLIE, BEVAT 2% OF MINDER VAN: DIPOTASSIUMFOSFAAT, CALCIUMCARBONAAT, TRICALCIUMFOSFAAT, ZEEZOUT, DICALCIUMFOSFAAT, RIBOFLAVIN, VITAMINE A, VITAMINE D2, VITAMINE B12], GEZETTE ESPRESSO, BRUINE SUIKERSTROOP [INVERTSUIKER, BRUINE SUIKER, WATER, NATUURLIJKE SMAAK, ZOUT, KALIUM ...
Starbucks gaat de extra toeslag voor zuivelvrije melk, waaronder sojamelk, havermelk, amandelmelk en kokosmelk, vanaf7 november schrappen, zo maakte het bedrijf bekend in samenhang met de bekendmaking van de winstcijfers van het vierde kwartaal. Veganistische activisten protesteren al jaren tegen de extra toeslag van het bedrijf voor zuivelvrije melk.
Amandelmelk is de gezondste melk die je bij Starbucks kunt krijgen. Op grotere schaal is de boodschap om bij de notenmelk te blijven, omdat die allemaal aanzienlijk minder suiker bevatten dan de zuivelmelk.
Koffiegigant Starbucks brengt geen extra kosten meer in rekening voor plantaardige alternatieven , waardoor alternatieven op basis van soja, haver, amandel en kokos aantrekkelijker worden voor consumenten.