Plateau/dienblad lopen Het is een kunst om drankjes met een dienblad aan je gasten te serveren, maar iedereen kan het leren wanneer je niet opgeeft en blijft oefenen. Pak het dienblad op door het voorzichtig van de bar af te schuiven en ondersteun het blad met de vingertoppen van je linkerhand.
Het uitserveren van borden en glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Bij het uitserveren van drankjes serveer je altijd het drankje met het logo naar de gast toe en de borden altijd met het gerecht netjes in het midden.
Een dienblad is een plat schaaltje of bakje dat wordt gebruikt om eten te dragen of te serveren . Je kleine zusje en haar vriendjes zullen behoorlijk enthousiast worden als je ze een dienblad met chocolade cupcakes brengt. Dienbladen zijn gemaakt van veel verschillende materialen, waaronder hout, zilver en plastic.
In de woonkamer kun je het dienblad voor heel veel doeleinden gebruiken: vaasjes, bloemen, plantjes, kaarsen, seizoensdecoratie of lampjes. Tip: wat ook handig is van een dienblad, is dat door gebruik van een dienblad je spulletjes bij elkaar kunt ordenen.
Plateau/dienblad lopen
Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad licht te begeleiden met de duim en wijsvinger van de rechterhand.
De stropdas moet, op het breedste punt, ongeveer dezelfde breedte hebben als je revers.Over het algemeen, draag je een smallere stropdas bij smalle revers en een bredere bij brede revers. Houd echter ook rekening met je bouw. Ben je breedgeschouderd?
Zo houd je de borden vast:
Je vingers blijven in lijn met je onderarm.Zet het eerste bord op je drie vingers.Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.Het derde bord pak je met je rechterhand.
Serveren van voedsel gebeurd links (behalve soep) en afruimen gebeurt dan rechts. Dranken worden altijd rechts geserveerd. Na het bestellen wordt overbodig bestek afgeruimd of extra bestek bijgelegd. Het bestek wordt altijd van buiten naar binnen gebruikt.
Grote Diepe Borden
Ze zijn bijzonder geschikt voor gerechten zoals grote salades, pasta met veel saus, of zelfs voor exotische stoofschotels, waarbij de diepte van het bord helpt om alle sappen en sauzen prachtig te presenteren.
Zorg dat de zwaarste glazen in het midden van het dienblad staan. Op deze manier staan de glazen recht boven je hand en heb je de meeste controle over het dienblad. Zorg dat het zwaartepunt altijd op het midden ligt. De grote glazen plaats je zo dicht mogelijk bij jezelf en de andere glazen zet je verder van je weg.
Een middelpunt maken met een dienblad
Denk erover om een stoffen servet over het dienblad of een stapel borden te leggen en bouw van daaruit je middelpunt . Normaal gesproken zet ik mijn verzameling ijzeren potten op de open planken naast de tafel, maar nu wissel ik de dingen om.
Een dienblad of presenteerblad is een hulpmiddel om eet- en drinkgerei op te plaatsen, zodat de gastvrouw, gastheer of ober dit over een korte afstand kan verplaatsen, zoals van de keuken naar de eet- of koffietafel en weer terug.
dienblad. (zelfstandig naamwoord) in de betekenis van schotel . schotel . Het eten werd geserveerd op zilveren schalen. bord.
Trays zijn ondiepe, stevige of halfharde bakjes die gemaakt zijn van verschillende materialen en die zowel voedsel als niet-eetbare producten bevatten.