Een e-reader van Pocketbook komt als Beste uit de Test. Door de gunstige prijs is dit model tegelijk ook de Beste Koop. Een e-reader van Kobo scoort net zo goed, maar is wel een stuk duurder. Deze is alleen Beste uit de Test.
Amazon Kindle Paperwhite (2021)
De beste Kindle van het moment is ook meteen de nieuwste in de Kindle-lijn. De upgrade uit 2021 van de Kindle Paperwhite voelt groots aan in vergelijking met de voorganger. Dit maakt de e-reader dan ook het meest geschikte model voor wie een E-Ink-apparaat van Amazon zoekt.
De prijs van een e-boeklezer ligt tussen 80 en 900 euro. Voor één van de beste e-readers moet je rekening houden met een prijs vanaf 200 euro. Uiteraard is de kostprijs afhankelijk van je leestijd en het comfort dat je wenst tijdens het lezen.
uitgeefkosten wegvallen, omdat vervoer en drukkerijen niet meer nodig zijn. het geld om een boek geschikt te maken voor e-readers. met de ontwikkelaars van e-bookformaten." van het drukken kost normaal al duizenden euro's."
Bij Pocketbook is het geheugen uitbreidbaar. Mocht je niet genoeg hebben aan de 8GB intern geheugen, dan kun je het geheugen uitbreiden met een SD-kaartje. Kobo ondersteunt de belangrijkste bestandsformaten, maar Pocketbook ondersteunt er nog wat meer.
Een volledig opgeladen Kobo eReader-batterij kan tot twee maanden worden gebruikt, afhankelijk van hoe vaak je je eReader gebruikt. Laad je Kobo eReader indien mogelijk op met de meegeleverde USB-kabel. Als je USB-kabel moet worden vervangen, kun je een nieuwe kopen bij een winkel in USB-kabels.
Een ereader heeft zelf verlichting, die een nachtlampje overbodig maakt. Je kunt dus prima lezen in het donker zonder dat iemand anders er last van heeft. Nog een voordeel van een ereader en ebooks is dat ebooks doorgaans goedkoper zijn dan papieren boeken. Er zijn echt heel veel gratis ebooks die je kunt downloaden.
De Kobo e-readers bedien je door op het scherm te drukken of te 'vegen'. Mede door het type scherm variëren de prijzen van €100 tot €400.
Sommige e-readers beschikken over een WiFi verbinding. Zo kun je elektronische boeken nog sneller op jouw e-reader krijgen, namelijk direct van het internet. Ook kun je luisterboeken downloaden en andere content, als jouw e-reader over WiFi beschikt.
E-reader-app op tablets
Op veel tablets is al standaard een e-reader-app geïnstalleerd. Voor de iPad is dat bijvoorbeeld iBooks. Welke app op een Android-tablet staat, is afhankelijk van het merk en de Android-versie. Populair is Google Play Books: de app die hoort bij de e-bookafdeling van de Google Play Store.
Beste premium e-reader 2021: Kobo Forma
Dan is de Kobo Forma voor jou de beste ereader van 2021. Deze e-reader met een 8 inch scherm is een stuk groter dan de meeste e-reader die een scherm van 6 of 7 inch hebben, maar is toch licht van gewicht (197 gram).
Readly. Als je meer van tijdschriften houdt, heb je de mogelijkheid die allemaal via je tablet of smartphone te lezen met Readly. Voor 9,99 euro in de maand lees je meer dan 5.000 verschillende soorten tijdschriften, waaronder Quest, Vriendin, Quote, Cosmopolitan, en National Geographic.
Op een echte ereader rechtstreeks de krant lezen gaat volgens mij niet. Je kan wel artikelen bewaren in pocket en pocket is ook op de ereader en zo kan je dat artikel kezen. Wel eersr dat via wifi binnenhalen alvorens je vertrekt of tenzij je onderweg wifi hebt.
Waarom kan ik geen ebook kopen bij bol.com? Bij de grote webshop bol.com kun je heel wat ebooks kopen. Heel soms is het niet mogelijk om hier een digitaal boek te bestellen. Dit komt omdat je dan eerst een account bij Adobe moet hebben om het gekochte boek te kunnen lezen.
Volgens oogspecialisten is een ebook niet slecht voor je ogen. Het is wel zo dat het contrast bij een ebook vaak minder goed is dan bij een boek. Bij een boek heb je echt te maken met zwarte letters op witte bladzijden, maar bij een ebook is de achtergrond vaak eerder grijzig.
De e reader is aangenaam voor je ogen, door het e-ink scherm in plaats van het lichtgevende LCD-scherm van een tablet. De e reader heeft een accu die wekenlang meegaat. De e reader helpt je razendsnel door teksten heen, door minimale afleiding en maximaal leesgemak (schermkleur en lettergrootte aanpassen bijvoorbeeld).
Een 8″ scherm is wel ideaal voor pdf ebooks. Een 5″ ereader vind ik echt te klein om lang van te lezen. Als je A4 formaat pdf bestanden wil lezen dan ontkom je niet aan 10″, maar de DR1000S (de enige 10″ ereader van dit moment) neem je niet voor je plezier mee.
Boeken lezen op tablets en smartphones
Verder kun je op een tablet of smartphone kiezen voor luisterboeken, strips en boeken uit diverse online boekhandels. Een paar e-readermerken hebben apps die samenwerken met je e-reader.
De Kindle is makkelijker om mee te nemen onderweg omdat hij kleiner is, de Kobo Aura H20 is fijner als je liever een wat groter scherm hebt. Beide eReaders bieden een prettige leeservaring, dus wat dat betreft zit je met beide eReaders goed.