De 5 essentiële dranken in je drankkast zijn dus whisky, rum, gin, wodka en tequila.
- Bewaar de fles in een constante temperatuur van 15 tot 18 graden Celsius. Probeer er daarbij voor te zorgen dat de temperatuur niet al te veel schommelt. - De fles kunt u het beste bewaren in een donkere ruimte. Whisky en zon zijn namelijk geen goede vrienden.
Baileys is de enige roomlikeur dat zijn smaak voor 2 jaar vanaf de dag dat het werd gemaakt, geopend of ongeopend, opgeslagen in de koelkast of niet, bij het niet in direct zonlicht opgeslagen bij een temperatuur van 0-25 graden Celsius garandeert.
En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Jägermeister is op zijn best op -18°C en dat is ook de temperatuur van de meeste vriezers thuis. Handig, toch? Het kost een tijdje om een fles te koelen die op kamertemperatuur is. We adviseren je dan ook om je fles Jägermeister standaard in je vriezer te bewaren.
Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar 'm dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
alcohol kan je inderdaad niet bevriezen in een gewone diepvries. Daarvoor moet het namelijk veel kouder zijn: -114 °C. En een gewone diepvries gaat meestal maar tot -20°C. Zo heeft iedere stof zijn temperatuur waarop hij bevriest.
Rum bewaar je het best om de fles in een koele droge ruimte te waren. Je kan hem bijvoorbeeld in de koelkast leggen, maar hoeft niet perse nodig te zijn om de smaak van de Rum te behouden.
Gin bewaar je dus het best in de koelkast. En omdat gin niet bevriest -omwille van het hoge alcoholpercentage- kun je 'm gerust ook in de diepvriezer bewaren. “Gin drink je liever niet op kamertemperatuur.
Tequila is het best rond 15-18 graden te bewaren in een plek buiten bereik van de zon. De zon kan er voor zorgen dat de alcohol in de fles tequila wordt aangetast en daardoor zijn smaak verliest. Rum is een drank die veel verschillende kleuren te verkrijgen is maar dat maakt niet uit voor het bewaren van rum.
Je moet Limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal.
Bewaar de whisky op een constante temperatuur
De ideale temperatuur om whisky in te bewaren is tussen de 15 en 18 graden Celsius. Belangrijk is om de temperatuur niet teveel te laten schommelen en zeker niet te warm te laten worden.
Zoals iedereen weet, hoort Jägermeister echter in de vriezer, zodat hij ijskoud geserveerd kan worden. Op -18 graden om precies te zijn! Jägermeister is de absolute nummer één in de shot-categorie in Nederland.
Naast bier en wijn mag een basisvoorraad met sterke dranken en likeuren zeker niet ontbreken in je keuken.
Tequila kun je puur drinken maar natuurlijk ook in een cocktail of mix. Bekende tequila cocktails zijn de Margarita, Paloma en Tequila old fashioned.
Wodka. De een is er dol op, de ander gruwelt er van. Puur vaak lekker sterk, maar ook perfect in cocktails.
Het zal je wellicht niets verbazen; gin smaakt erg sterk als je het puur drinkt. Als het de eerste keer is dat je gin puur gaat drinken, raden we je aan om hier voorzichtig mee om te gaan. Een slok gin nemen en deze direct doorslikken kan resulteren in een scherp en brandend gevoel in je keel.
Kun je Baileys bevriezen? Het wordt niet aanbevolen om Baileys te bevriezen. Omdat het een mengsel is van whisky en room, zal de textuur aanzienlijke veranderingen ondergaan als gevolg van het invriezen en ontdooien. Bewaar Baileys het beste in het slipje of in de koelkast als je het liever iets gekoeld wilt.
Vriespunt bier
Water heeft een vriespunt van 0° graden Celsius. Dat houdt in dat bij een temperatuur van 0° graden Celsius of lager, water gaat bevriezen en dus ijs wordt. Het vriespunt van alcohol is daarentegen -114° graden Celsius.
Veel mensen drinken Baileys puur met wat ijs of gebruiken het als mixer in shotjes, martini's en Irish coffee. Sommige mensen genieten zelfs van Baileys in warme chocolademelk of milkshakes. Hoe je jouw Baileys ook drinkt, het zal een aangename aanvulling zijn voor je drankenkast.
Licor 43 Baristo garandeert de perfecte omstandigheden voor onbepaalde tijd als de fles ongeopend wordt bewaard, uit de buurt van direct zonlicht bij een temperatuur van minder dan 30 graden.
Creamy likeuren als Baileys, Amarula, of likeuren zoals Mozart chocolade likeur zijn het minst lang houdbaar. Geadviseerd wordt om deze zeker niet langer dan 1 jaar te bewaren. NB: in sommige gevallen kun je het ook goed zelf beoordelen.
Jägermeister werd oorspronkelijk gedronken als aperitief. Het wordt gezegd dat de likeur ook als panacee werd gebruikt, een alles genezend middeltje. Men zou het gebruikt hebben als hoestdrankje, maar ook als digestief om de spijsvertering na de maaltijd te bevorderen.
Bevries het, schenk het, shake het, roer het – van opwarmertje tot afkoeler, de mogelijkheden met Jägermeister zijn eindeloos. Ook al kun je heel veel kanten op met het product, de beste manier om het te serveren blijft nog altijd de pure, maar o-zo-perfecte ijskoude shot.
Consequenties van bevroren blikje bier
Het kan op zich geen kwaad, als je het rustig laat ontdooien wordt het volume in het blikje weer kleiner. Het koolzuur zal wel verdwenen zijn uit het bier. Het is nog wel te drinken, maar niet zo lekker als een gewoon gekoeld biertje, waar nog wel koolzuur in zit.