Als je echt last hebt van overmatig zweten, is het beter om te kiezen voor een anti-transpirant. Dit type product moet, in tegenstelling tot de traditionele deodorant, 's avonds aangebracht worden omdat het enkele uren nodig heeft om in te werken. Bovendien moet het niet iedere dag aangebracht worden.
Baxter of California Deodorant Stick. Baxter of California Deodorant Stick is bij mannen in 2021 een van de populairste deodorant sticks. De huidvriendelijke formule bevat geen alcohol of aluminium en geeft geen vlekken of verkleuring.
De apocriene klieren houden zich bezig met geurproductie. Deze klieren worden pas ontwikkeld in de pubertijd en zijn voornamelijk actief in het okselgebied en de schaamstreek. Wanneer deze apocriene klieren overactief zijn, veroorzaakt dit een heftige transpiratiegeur.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Fout 4: deo te vaak opspuiten of -smeren
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
Welk type deodorant moet je kiezen bij een gevoelige huid? Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een crème, een stick of een roller, die zeker hypoallergeen en eventueel ongeparfumeerd is. Vermijd agressieve chemicaliën indien mogelijk en natuurlijk ook parabenen als je hier allergisch voor bent.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Deo gebruiken op een natte huid
Anti-perspirants en deo's werken het beste op een droge huid. Dus als je net uit de douche komt of al zweterig bent, werkt het minder goed.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Borotalco Original Deodorant Spray | Kruidvat NL.
Hoe werkt syNeo 5? Door de unieke samenstelling vernauwen de poriën zich. Hierdoor zweet je minder en wordt het zweet beter verdeeld over de huid, waardoor deze langer droog blijft. Bovendien doodt het anti-transpirant middel de bacteriën die de zweetlucht veroorzaken, hierdoor verdwijnt de zweetlucht voor 100%.
Ongeveer een derde van de vrouwen gebruikt standaard haarconditioner, van de mannen doet 5 procent dat. Lekker ruiken willen we allemaal: deodorant wordt door bijna 80 procent van de ondervraagden dagelijks gebruikt – slechts 8 procent doet dat nooit. 15 procent zegt nooit een luchtje op te doen.
Deodorant versus antitranspirant
Een deodorant maskeert alleen de geur van zweet, terwijl een antitranspirant het zweten zelf tegengaat. Dit laatste middel doet dat door de zweetklieren te blokkeren met aluminiumzouten, waardoor het zweten wordt afgeremd.
Deodorant ultra douceur, anti-transpirant (Payot)
Deze roller zonder alcoholligt lekker in de hand en de deo plakt niet op je huid.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
deodorant worden vaak aluminiumzouten toegevoegd, om zweten tegen te gaan. Daarnaast kan deodorant stoffen bevatten die de groei van bacteriën remmen, zoals alcohol. Alcoholen worden vaak gebruikt als oplosmiddel, ontsmettingsmiddel (bacteriedodend), schoonmaakmiddel en brandstof.
Callewaert: 'Veel mensen hebben eigenlijk helemaal geen deo nodig, maar gebruiken het omdat het ons zo is opgelegd. Ik zou iedereen aanraden om eens een tijdje zonder deo te leven, zodat je microbioom zich kan herstellen en de bacteriën zelf hun werk kunnen doen.
Was je oksels tot tweemaal daags met PH-neutrale zeep. De waslotion van Dermalex, bijvoorbeeld, zorgt dat de bacteriën die zweetgeur veroorzaken, worden verwijderd. Zo voorkom je in ieder geval stinkende oksels!
Bij overmatig zweten produceren de zweetkliertjes in je huid meer zweet dan nodig is om jouw lichaam te beschermen tegen oververhitting. Je kunt ook last krijgen van plotselinge hevige zweetaanvallen. Overmatig zweten kan onder andere veroorzaakt worden door zenuwen of de overgang.
Haar helpt luchtjes verspreiden
Die ontstaat pas als bacteriën het talg dat bij het zweet zit afbreken. De okselharen zouden een extra oppervlak vormen waar deze geurstofjes zich aan hechten en van waaruit ze zich makkelijker in de lucht kunnen verspreiden. Een soort springplank dus voor geurmoleculen.