Eucerin Deodorant Gevoelige Huid bevat geen irriterende stoffen zoals alcohol, parfum, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
FRESH NATURAL DEODORANT SPRAY tegen jeuk onder de oksels
NIVEA Fresh Natural Deodorant Spray droogt snel op en bevat geen aluminium. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van verstopte poriën en jeukende oksels. Het is belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden.
Wanneer je last hebt van irritatie bij het gebruik van deodorant, is het verstandig om een deodorant zonder alcohol en parfum te proberen. Alle huidverzorgingsproducten van Dermolin zijn geschikt voor gebruik bij de meest gevoelige huid.
Een goede deo voor als je een gevoelige huid hebt, is Dermolin Anti-Transpirant Spray. Dit product bevat aluminiumzouten. Deze vernauwen de klieren, maar dringen niet in de huid. Of bijvoorbeeld Deoleen Sensitive Roller.
Eugenol kan als geurstof in deodorant zitten. Geurstoffen, waaronder eugenol, kunnen bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. In dat geval kun je beter een deodorant zonder eugenol kiezen.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
In de zomermaanden is een goede deodorant een must. Maar ga je voor een spray of een roller? Je denkt misschien dat het niet uitmaakt, maar er is wel degelijk een verschil. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat een spray een stuk minder effectief is dan een roller.
1. Dove Original Anti-transpirant Spray. De Dove Original deodorant is onder vele gebruikers de absolute beste koop deodorant en is al jaren favoriet. De deodorant is zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt en biedt een langdurige bescherming tegen transpiratie.
Citroensap. Citroenzuur doodt de geur veroorzakende bacteriën in je zweet. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de binnenkant over je oksels om vervelende geurtjes te voorkomen. Let op: doe dit niet na een scheerbeurt.
Verzorg je huid goed.
Gebruik dan een hydraterende bad- of doucheolie en crème, liefst zonder bewaarmiddelen en parfum. Was je huid en haar niet te vaak met water en zeep. Droog je lichaam na een bad of douche steeds goed af. Was regelmatig en grondig je handen om een infectie te voorkomen.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Een deodorant roller werkt discreet en je maakt echt huidcontact door de roller tegen je oksel aan te drukken. Dit is ook meteen het nadeel van een roller, omdat je dan ook steeds eventuele bacteriën van je huid oppakt en die terug rolt in de roller.
Een natuurlijke deodorant bevat geen chemische toevoegingen en is aluminiumvrij. Er zitten natuurlijke antibacteriële stoffen in die ervoor zorgen dat de zweetgeur gemaskeerd wordt en dat bacteriën gedood worden. Zweet krijgt namelijk pas geur zodra dit in aanraking komt met bacteriën op het huidoppervlak.
In anti-transpiranten en in een aantal deodoranten zit de stof aluminiumchloride, ook wel aluminiumzout genoemd. Volgens Nuud zou gebruik van deze stof op de huid kunnen zorgen voor ziekten als Alzheimer en borstkanker. "Volsverlakkerij", volgens toxicoloog Martin van den Berg van de Universiteit Utrecht.