In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen.
Pure chocolade — bekend om zijn rijke en robuuste smaak — is populair geworden vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van gewichtsverlies. Begrijpen hoe u pure chocolade in uw dieet kunt gebruiken zonder uw calorie-inname te verhogen, is de sleutel tot het oogsten van deze voordelen en het bereiken van uw gewichtsverliesdoelen.
Chocolade nr. 1 in dit lijstje is KitKat. 1 reepje van deze chocolade bevat maar 54 calorieën.
In melkchocolade zit 50 tot 60 procent suiker en ruim 30 procent verzadigd, ongezond vet, in pure chocolade zit weliswaar minder suiker maar des te meer vet. Daardoor zitten er in pure chocolade ongeveer evenveel calorieën als in melkchocolade, dus beter voor de lijn is pure chocolade ook niet.
Je geniet veel meer van de smaak en krijgt zo een psychologische verzadiging. Maar als je voor en na elke maaltijd chocolade eet, al is het maar een klein stukje, zit je al snel aan een 500-tal extra calorieën per dag. Niet bepaald een goede manier om gewicht te verliezen.
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen.
Als zodanig bevordert pure chocolade op zichzelf geen gewichtstoename . Sommige onderzoeken, waarbij deelnemers elke dag pure chocolade moesten eten (variërend van 20-50 g en gedurende 2-8 weken, afhankelijk van de studie), concludeerden dat de regelmatige consumptie van pure chocolade geen gewichtstoename veroorzaakt.
Rauwe chocolade is gezonder, dat stofje flavonoïde is hier beter behouden door een andere bereiding. Wat betreft de verzadigde vetten, dit zit dus wel meer in pure chocolade. Dit komt door de cacaoboter. En hoe puurder de chocolade, des te minder suikers het bevat.
Donkere chocolade helpt donkere vlekken en pigmentatie te verminderen en houdt de huid stralend en gezond . Het werkt ook om de vochtigheid van de huid terug te brengen en vast te houden, verbetert het collageengehalte en stimuleert de bloedsomloop, wat allemaal helpt om de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te vertragen.
Pure chocolade bevat minder ingrediënten, en dus in verhouding méér cacao.Hierdoor bevat pure chocolade dus meer antioxidanten dan melkchocolade. Daarnaast bevat donkere chocolade gemiddeld gezien slechts 40% suiker, terwijl een reep melkchocolade tot wel 60% suiker kan bevatten.
Pure chocolade : Vaak geprezen om zijn gezondheidsvoordelen, wordt pure chocolade over het algemeen beschouwd als de beste optie voor degenen die calorieën tellen. Hoe hoger het cacaogehalte, hoe lager de suiker en dus hoe minder calorieën.
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Wat vult goed en heeft weinig calorieën? Voor een vol gevoel kun je het beste volkorenproducten zoals brood, pasta en zilvervliesrijst, groenten, peulvruchten, mager vlees, vette vis, noten, zaden en avocado's eten.
Pure chocolade vermindert de behoefte aan suiker en zorgt ervoor dat je je voller voelt, waardoor het de perfecte snack is voor mensen die bewuster omgaan met hun figuur. Chocolade heeft ook een positief effect op onze stemming en mentale gezondheid, wat essentieel is voor het bereiken van gewichtsverliesdoelen. Het beste moment om chocolade te eten is overdag.
Stop met het eten van snelle suikers
Zoals koek, snoep, chocolade, maar ook witbrood, witte pasta en patat.Vergeet ook frisdranken en vruchtensappen niet. De suikers in dit soort producten geven je snel energie, maar niet een langdurig vol gevoel. Daardoor krijg je snel weer honger.
Chocolade
De pure variant bevat de minste calorieën: 55 kcal voor twee blokjes.
Witte chocolade wordt niet gemaakt van cacaopoeder, maar van cacaovet gemengd met melkpoeder en suiker. Het is juist de cacaopoeder die de gezonde antioxidanten (polyfenolen) bevat. Witte chocolade bevat dus geen stoffen die gezondheidsvoordelen opleveren, daarnaast bevat het ook nog eens veel suiker.
Amul Dark Chocolate : Rijk van smaak, betaalbaar. Cadbury Bournville: Zacht en lichtzoet van smaak. Lindt Excellence: Premium chocolade, zachte textuur en verfijnde smaak.
Aardbeien : Aardbeien zijn een ander voorbeeld van voedingsrijke vruchten met een huidverhelderend effect. Ze bevatten ook veel vitamine C, een bekend huidbleekmiddel. Watermeloenen: Qua hydratatie van de huid zijn watermeloenen het beste. Ze zitten vol vitaminen en mineralen en bevatten 92% water.
Wanneer jij een stukje gezonde chocolade eet voor elke maaltijd, dan stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet. De hoge hoeveelheid antioxidanten in de chocolade ondersteunt de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.
Witte chocolade is het ergst: het bevat meer calorieën dan melkchocolade en meer suiker dan pure chocolade.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Uit onderzoek is gebleken dat pure chocolade, rijk aan polyfenolen, een gunstig effect heeft op de vet- en koolhydraatstofwisseling en op het verzadigingsgevoel. Ook is de hypothese geopperd dat een kleine, zoete snack de trek in eten vermindert en daardoor kan bijdragen aan gewichtsverlies.
Het voordeel van pure chocolade met een hoog cacaogehalte is dat één blokje al behoorlijk vult. Daardoor zult u minder snel overeten en de negatieve effecten van te veel suiker ondervinden. Geniet dus elke dag van een beetje pure chocolade.Uw lichaam zal u er dankbaar voor zijn!
Je kunt dagelijks een bepaalde hoeveelheid pure chocolade eten, maar het is beter om de dagelijkse consumptie te beperken als je diabetes of obesitas hebt. De aanbevolen dagelijkse dosis kan rond de 30-60 g liggen, volgens sommige bronnen. Als je meer eet, betekent dit dat je mogelijk te veel calorieën binnenkrijgt.