Een fietsbroek met zeem is net zo belangrijk als een goed fietszadel. Bij een goede kwaliteit zeem kan het zweet goed afgevoerd worden. Ook moet een zeem goed aansluiten op het lichaam en de zeem en broek mogen zeker niet schuren. Een goede zeem kan voorkomen dat je last hebt van zadelpijn.
Broeken zonder zeem. Er bestaan ook fietsbroeken zonder zeem. Voor wielrenners raden we een broek zonder zeem af, omdat de kans op zadelpijn dan heel groot is. Sommige mountainbikers geven wel de voorkeur aan een broek zonder zeem, zodat ze meer bewegingsvrijheid hebben.
Zadelpijn voorkomen is beter dan genezen
Investeer in een goede koersbroek met naadloze zeem, was deze tussen de ritten door, en blijf nooit langer in je bezwete broek zitten dan nodig is.
Fietskleding tussen de 8 en 15 graden
Mocht je geen zin hebben in 'gedoe' dan is een ¾ broek een goede optie of toch een lange, niet gevoerde broek. Om je lijf warm te houden kun je kiezen voor armstukken of een shirtje met lange mouwen. Trek ook een baselayer aan om te zorgen dat je niet te snel afkoelt.
Bij een goedkoop model fietsbroek kun je er vanuit gaan dat deze een minder kwalitatief goede zeem heeft. De beste fietsbroek kost altijd boven de 100 euro terwijl zo'n betaalbare elastische broek met zeem al ver onder de 50 euro te koop is. Toch hoeft de duurste fietsbroek niet altijd voor jou ritten de beste te zijn.
Tussen de 8 en de 12 graden
Kies voor een lange broek, of een korte broek met beenstukken. Verder een shirt met lange mouwen (of mouwstukken), ondershirt en windstopper. Het wordt nu tijd voor lange mouwen en een iets dikker fietsshirt met bijvoorbeeld een lichte fleece binnenkant.
Zelfs als je een goede conditie hebt, is het niet verstandig om hele zware inspanningen te doen als de temperaturen richting de 30 graden Celsius gaan. Voor mensen met een matige tot slechte conditie geldt zelfs dat zij bij temperaturen boven de 25 graden al voorzichtig moeten zijn.
Boven de 18 graden is het makkelijk: dan kun je altijd wel een korte broek aan (yes, lievelings!). Onder de 12 graden moet je een lange broek tijdens het fietsen. Dit kan een lange fietsbroek zijn of een korte fietsbroek met beenstukken.
Om zadelpijn te voorkomen kun je gebruikmaken van chamois crème. Deze crème zorgt voor minder wrijving tussen de zeem en de billen tijdens het fietsen en gaat irritaties tegen. Verschillende merken verkopen chamois crème, dus het is misschien even uitvinden welke het beste voor jou werkt.
Deze FYTS SNLR Fietsbroek is supercomfortabel dankzij de hoogwaardige materialen en elastische stof. Door die elastische stof rekt de broek goed mee, zit hij comfortabel om je lichaam en heb je veel bewegingsvrijheid. De broek blijft goed op zijn plek door de goed zittende bretels, gemaakt van gaasstof.
Het beste fietszadel tegen zadelpijn is de SQLab 611 omdat hij de juiste breedte en hardheid heeft (te zacht werkt vaak nadelig). Daarnaast zorgt de anatomische opening voor minder druk op je zenuwen en bloedvaten. Hij biedt precies voldoende vering en bewegingsvrijheid.
Als je goed en stevig zit, dan fiets je veel makkelijker en gaat er minder energie verloren.De fietsbroeken gaan nare geurtjes tegen en zijn allemaal sneldrogend en zweet afvoerend. Er zijn dames en heren fietsonderbroeken en deze zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevordere fietsers.
De fietsbroek heeft een speciale zeem die je op de huid moet dragen. Een onderbroek doet niet alleen het effect van de zeem teniet, maar gaat zelf ook schuren. Niet doen dus. Wat je juist wél moet doen is een ondershirt dragen, tenzij het héél erg warm is – en ook dan kun je nog kiezen voor een extra dun hemd.
Een fietsbroek met zeem is net zo belangrijk als een goed fietszadel. Een fietsbroek is een belangrijk onderdeel van jouw fietsoutfit. Je hebt voor heren en dames verschillende broeken. Dit komt doordat de zeem een andere vorm heeft.
Gelukkig is fietsen een uitstekende cardio workout, waarmee je goed kunt afvallen. Fietsen verbetert de gezondheid van het hart, de longen en je bloeddoorstroming. Bovendien helpt fietsen vet en calorieën te verbranden en gewicht te verliezen.
Vijf of meer dagen per week 30 min tot 1 uur per dag fietsen, maakt uw lichaam sterker en beter in staat virussen en griep af te weren. Daarnaast verkleint u met fietsen de kans op diabetes type 2 en hart- & vaatziekten. Ook worden uw bloedvaten flexibeler en sterker en slibben minder snel dicht.
Om gewicht te verliezen is het over het algemeen noodzakelijk om minstens twee of drie keer per week op de fiets te stappen en sessies van minstens 45 of 50 minuten te maken.
Je spijkerbroek wassen: tips & tricks
Wees dan wel voorzichtig: geen hogere temperatuur dan 30 graden Celsius en gebruik wasverzachter Gebruik voor zwarte jeans altijd een speciaal wasmiddel voor zwarte kleding om de kleur langer mooi te houden.
Zowel softshell als hardshell broeken zijn geschikt om mee in de sneeuw te gaan. Ook hier zal je liever voor softshell kiezen als je veel bewegingsvrijheid wil en is een hardshell de beste bescherming tegen wind en regen. Bekijk hier softshell broeken, waterdichte broeken en ski-broeken voor dames.
De beste tip voor kleding bij een temperatuur van 5 tot 10 graden is het dragen van laagjes! Zo kun je met deze temperatuur prima een blouse of een gebreide top aan, maar wel als je het combineert met een blazer of een vest. Het merk Aaiko heeft veel kleding die past bij deze temperatuur, maar toch stijlvol zijn.
En hoe je dan moet plassen met een fietsbroek? Ook daarin heb je twee opties. De meeste mannen trekken de broek aan de voorkant naar beneden, hangen de slurf over de rand en plassen. Een andere optie is een pijp van je broek omhoog trekken en dan via de zijkant 'binnendoor' je jonge heer naar buiten te wurmen.
Dus een 'genant' onderwerp mag besproken worden? Met de deur in huis dan maar: draag nooit ondergoed onder je fietsbroek. De zeem in je fietsbroek is bedoeld om direct op de huid te zitten en schuren te voorkomen, en hij bestaat uit stoffen die vocht afvoeren en snel drogen.
Hoe draag je de fietsonderbroek met zeem? Je draagt de onderbroek met zeem gewoon zonder je reguliere ondergoed. Je gaat dus gewoon met je blote bips op de zeem zitten. Er overheen kun je alles dragen wat je zelf maar fijn vindt zitten.