In het algemeen adviseren wij om van het merk Birkenstock (of Papillio of Birki's) 1 maat kleiner te nemen dan uw gewone schoenmaat is. Dit geldt ook voor de kinderslippers, met uitzondering van Betula (de badslippers Energy), want dat merk valt iets kleiner dan Birkenstock.
Heb je voeten die niet kenmerkend breder zijn? Dan is het smalle voetbed uiterst geschikt. Het smalle voetbed is bovendien de standaard maat voor Birkenstocks zonder stukje tussen de tenen. Enkel voor extreem brede voeten of voeten met een hoge wreef kan een breed voetbed in slippers/sandalen aangewezen zijn.
Birkenstocks vallen doorgaans zeer ruim. Dat komt omdat Birkenstock gebruik maakt van Duitse schoenmaten. Daarom heb je meestal een maatje kleiner nodig dan in andere schoenen of sandalen. Enkel de Birkenstocks met zacht voetbed of Birkenstocks met een schapenvacht vallen kleiner uit.
Merken als Peter Kaiser, Hassia, Gabor, Magnanni en Floris van Bommel hebben vaak breedtematen of vallen wat groter. Als je brede voeten hebt, zijn de schoenen van deze merken ideaal voor jou. Deze toffe merken bieden verschillende soorten schoenen aan.
Naast het ondersteunen van je voeten en rugklachten verminderen, heeft de voetzool van Birkenstock nog een voordeel. Zo activeert het de spieren in je voeten, wat voor een continue voetmassage zorgt. Daarnaast bevordert de beweging van de spieren ook de bloedcirculatie.
Antwoord: Een paar dagen op teenslippers lopen kan geen kwaad. Sterker nog: dat is een goede training voor je voetspieren. Maar mensen die veel op teenslippers lopen, kunnen ervaren dat gesloten schoenen opeens strakker zitten. Een voet bestaat uit onder meer 28 botten en 33 gewrichten.
Wij adviseren je om je nieuwe schoenen, slippers, sandalen of muilen in het begin niet langer dan een paar uur achtereen te dragen. Zo kun je voeten wennen aan het voetbed. Draag ze daarna steeds iets langer, totdat je nieuwe Birkentocks heerlijk comfortabel aanvoelen en je ze het liefst niet meer wilt uittrekken.
Schoenwijdte G : Voor normale voeten. Schoenwijdte H : Voor iets bredere voeten. Schoenwijdte J : Voor brede voeten. Schoenwijdte K : Voor zeer brede voeten.
De wijdtematen H, K en M zijn ideaal voor iets bredere tot extra brede voeten.
Birkenstocks hebben een lompe robuustheid, dus door ze te stijlen met een midi-jurk, benadrukt en complementeert de vorm. Ik wil mijn Birkenstocks niet verbergen; ik wil dat ze een even grote rol spelen [in mijn outfit] als de jurk. Ik draag mijn Birkenstocks ook graag met een midi-jurk en kleurrijke sokken.
Aan de voorkant, bij uw tenen, mag u iets ruimte overhouden. De hele voet moet dus op het FitFlop Voetbed vallen waarbij de tenen ongeveer 10 mm speling mogen hebben. Heeft u teveel ruimte aan zowel de voor- als achterkant en zitten de sandalen los aan uw voeten dan zijn ze te groot en moet u een maatje kleiner nemen.
De slippers en sandalen van Birkenstock vallen normaal tot iets groter. Doordat Birkenstock werkt met hele maten is het soms lastig in te schatten welke maat je het beste kan bestellen. Mocht je tussen twee maten in zitten, kan je beter kiezen voor een maat kleiner dan een maat groter.
Het tekenen van de omtrek is het meest nauwkeurig als iemand anders dit voor u doet, terwijl u rechtop staat en recht vooruit kijkt, met de armen slap langs uw lichaam. U moet beide voeten opmeten, want heel vaak is de ene voet ietsje groter of kleiner dan de andere voet.
Papillio is de trendy, frivole collectie van Birkenstock met behoud van het draagcomfort van de klassieke Birkenstock. In de Papillio collectie vind je slippers met kleurrijke prints, speciale gespen en alternatieve bovenmaterialen.
Een echte Birkenstock herken je meteen. Het iconisch en origineel ontwerp is niet alleen herkenbaar aan het asymmetrische voetbed, aangepast aan de natuurlijke anatomische eigenschappen van de voet. Ook het bot-patroon van de zolen is typerend.
Wijdtemaat G is een gemiddelde schoenwijdte. Schoenenmerken die geen wijdtematen hanteren, maken hun schoenen vaak in een G leest. Staat er dus geen breedtemaat vermeld bij de schoen, dan heeft de schoen een wijdtemaat G.
Gebruik voor het meten van de breedte van de voet een niet rekbaar meetlint en ga vervolgens op de voeten staan. Zet de voeten naast elkaar. Dan ga je de bal van de voet opmeten hier tel je 1cm bij op Schrijf je uitkomst even op een papiertje dan kun je in de volgende tabel kijken welke breedtemaat jouw voet heeft.
Om er achter te komen welke breedtemaat u heeft moeten we eerst de lengtemaat meten en daarna de breedtemaat. Zo kunt u uw voetbreedte meten: Meet eerste de lengte van uw voet in centimeter. Daarna meet u de balomvang in centimeter van de voet.
Deze extra ruimte wordt aangeduid met een letter. Bijvoorbeeld G, H of K. Oplopend met het alfabet wordt het volume van de schoen steeds iets groter. Oftewel een H is voelbaar breder dan een G.
Koop slippers die lekker zitten en niet omdat ze mooi zijn
Kijk vooral niet naar de schoenmaat die je hebt, maar pas ze aan hoe ze zitten en of ze wel lekker zitten. Als je de slippers aan past moet je recht op de zool van de slipper staan. Dus je hak of tenen mogen niet over de rand uitsteken of er net op zitten.
Een goede, comfortabele schoen is altijd iets groter dan je voet. Je tenen hebben namelijk de ruimte nodig om een beetje te bewegen. Ook de bal van je voet moet voldoende vrije ruimte hebben, zowel in de lengte als in de breedte. 1 cm extra ruimte geeft je voeten voldoende speling tijdens het lopen.