Ben je van plan elk weekend volop gebruik te maken van je barbecue? Kijk dan eens naar de gasbarbecue. Deze is misschien wat duurder in aanschafwaarde, maar hij is wel binnen een paar minuten opgewarmd en makkelijk schoon te maken.
Gasbarbecues zijn dus een stuk makkelijker en sneller in gebruik in vergelijking met een houtskool barbecue. Al wordt hij nooit zo heet als een kolenbarbecue. Ook zijn deze BBQ's groter en duurder. Je moet er dus zowel de ruimte, als de portemonnee voor hebben.
Houtskool barbecue
De ultieme barbecue-ervaring. Een houtskool barbecue is makkelijk te verplaatsen, omdat je niet afhankelijk bent van gas of stroom. Bovendien is de houtskool barbecue licht van gewicht. Ideaal om mee te nemen dus!
Het grote verschil tussen houtskool of briketten is dat briketten langer op temperatuur blijven en blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen. Ga je bijvoorbeeld een grote T-bonesteak grillen of wil je pulled pork maken, dan heb je briketten nodig.
Door de BGE gaan zelfs mensen die niet graag barbecueën ervan genieten”, zegt hij lachend. Ook over de prijs is de BGE-expert duidelijk. “Het kost wat, maar een goedkope barbecue die veel meer houtskool verbruikt, na vijf jaar kapot is en dan vervangen moet worden, is veel duurder.”
Voordelen Weber barbecue
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.
Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als "barbeque" geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.
Maar wat is de beste houtskool BBQ? Uit onze beste barbecue test is gebleken dat de Weber Master Touch Premium SE E-5775 Zwart met Sear Grate de beste optie van 2022 is. Deze barbecue heeft een groot oppervlak met een diameter van 57 cm.
Een gasbarbecue en de bijbehorende gasflessen zet je het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte, zoals een veranda. Dit is veiliger vanwege de hoge brandbaarheid van het gas.
Heeft de barbecue in de winter buiten gestaan zonder hoes? Dan heb je een grote kans dat er roestplekken op de buitenkant of het rooster zitten. Roest beschadigt het materiaal en verzwakt de constructie van de BBQ. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Voorkom vet en vocht
Dus om schimmelgroei te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk vocht en vet in je BBQ achterlaat. Een aantal tips. Na een BBQ-sessie is het goed om je barbecue flink mogelijk op te stoken, eventueel met nieuwe kolen. Daarmee brand je alle vet- en etensresten weg.
Was met heet water terwijl het gietijzeren rooster of pan nog warm is. Gebruik van zeep of vaatwasser is niet aan te bevelen. Gebruik grof zeezout om hardnekkige resten te verwijderen zonder de season laag aan te tasten. Gebruik keukenpapier of een borstel om het oppervlak goed met zout in te wrijven.
Weber gasbarbecue
Wil je gemak om aan het eind van de dag even snel de barbecue aan te steken zonder gedoe met houtskool of briketten? Dan ga je voor een Spirit of Genesis II gasbarbecue. Neem in ieder geval een uitvoering met minstens 3 of 4 afzonderlijke aanstuurbare branders en een zijbrander.
De voordelen van een gas BBQ
Dankzij het deksel van je gas BBQ bewaar je maximale controle. Wind of koude kunnen niet aan je bereidingen. De temperatuur kan je ook makkelijk verlagen of verhogen dankzij de regelknoppen. Dit type BBQ zal echter nooit zo warm kunnen worden als een houtskool BBQ.
Doordat Weber briketten absoluut geen chemicaliën bevatten weet je zeker dat er ook geen rommel in het eten terecht komt. Bewaar briketten altijd voor de zekerheid op een droge plek. Zo behoud je een optimale conditie van de briketten.
Deze uitgebreide klassieke brikettenbarbecue heeft het unieke One-Touch ventilatie- en reinigingssysteem en een verwijderbare aspan zodat u heel gemakkelijk, snel en schoon de as kunt verwijderen. Dit is de brikettenbarbecue met het grootste grilloppervlak uit de lijn van Weber.
Na 18 verschillende Kamado Barbecue's getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de Big Green Egg Large momenteel de beste keuze is van 2022. Met deze big boy grill je direct voor 8 personen. Verder is de kuip bestand tegen temperaturen tot 350 graden.
Het grootste verschil is het materiaal waaruit de barbecue bestaat. Zo is de Green Egg volledig gemaakt van keramiek. Bovendien zal er nooit een originele kolenbarbecue komen dat een alternatief gaat zijn voor de Green Egg.