Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
In Nederland kunnen op dit moment klanten van onder andere ABN AMRO, bunq, Monese, N26, Revolut en Wise gebruikmaken van Google Pay. Met Google Pay koppelen gebruikers gemakkelijk hun eigen betaalpas aan een Android-smartphone.
Binnen 2 minuten heb jij een digitale Betaalpas op jouw Android™ telefoon staan en kan je 'm gaan uitproberen. Ga naar "Mobiel Betalen" via de instellingen in de ING app. Maak een "mobiele pas" en lees en accepteer de voorwaarden.
Mobiel betalen op je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig met Google Pay en parkeren is beschikbaar in de Rabo App. Veel andere functies van de Rabo Wallet, zoals betaalverzoek, zijn al langere tijd beschikbaar in de Rabo App.
Google Play iDeal-optie nu beschikbaar
Iedereen in Nederland kan nu met iDeal betalen in de Play Store. Gebruikers kunnenvia iDeal betalen bij vrijwel alle grote banken. Op dit moment worden ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN Bank, RegioBank, Bunq, Knab, Triodos Bank en Van Landschot ondersteund.
Als je creditcard is geregistreerd op een ander adres, kan dit ertoe leiden dat de betaling wordt geweigerd. Check of de postcode overeenkomt met je huidige adres. Log in op https://pay.google.com met je Google-account. Zoek de betaalmethode die je probeert te gebruiken voor de aankoop.
Een belangrijke reden om met Rabo Wallet te stoppen is omdat de meeste functies van de Rabo Wallet, zoals betaalverzoeken, inmiddels beschikbaar zijn via de Rabo App.
Rabobank laat Android-gebruikers al contactloos via hun smartphone betalen met de Rabo Wallet-app. Die app komt volgens de bank op termijn te vervallen en wordt op 1 augustus uitgefaseerd.
De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus. Je kan geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen met je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig via Google Pay. Veel andere functies van de Rabo Wallet zoals betaalverzoek, zijn al langere tijd beschikbaar in de Rabo App.
Betalen met je mobiele telefoon is wel mogelijk bij SNS en werkt op een vergelijkbare manier. Als je een toestel met Android 5.0 of hoger hebt, dan is betalen met je mobiele telefoon wel mogelijk.
Google Pay is een handige manier voor klanten om in verschillende omgevingen gratis en zonder extra kosten te betalen. U kunt deze service eenvoudig instellen en gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor klanten die snel een digitale betaaloplossing willen.
De Google Pay-app heet nu de Google Wallet-app. Deze wijziging is bedoeld om kaarten en passen eenvoudiger op te slaan en te gebruiken. Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren.
Zo betaalt u met uw mobiele Android-telefoon
Druk kort op de aan/uit-knop van uw telefoon, houd uw telefoon bij de betaalautomaat en u heeft betaald!
Het is niet mogelijk om content te delen met of over te zetten naar andere accounts op Google Play, zelfs niet als je de eigenaar van beide accounts bent. Als je meerdere accounts op je apparaat hebt, moet je inloggen op het account dat je wilt gebruiken voordat je de aankoop afrondt.
Let op: deze is gestopt! De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus 2022. Sinds die datum kun je geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen op je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig met Google Pay en parkeren is beschikbaar in de Rabo App.
Parkeerticket betalen met Google Maps
In Google Maps zal er via de knop Pay for Parking betaald kunnen worden nadat het nummer van de parkeermeter en de tijd ingevoerd is. Je kan ook de parkeertijd in de app verlengen.
In een wallet app kun je al je pasjes digitaal opslaan. Van je bonuskaart van de Albert Heijn tot je spaarkaart van HEMA en in sommige landen zelfs je rijbewijs. Het is de ideale manier als je geen portemonnee mee wilt nemen. Je bewaart al je pasjes dan gewoon in één app.
U vindt het kaartnummer op de achterkant van uw pas. De laatste 4 cijfers van het kaartnummer zijn gelijk aan de 4 cijfers op uw digitale betaalpas in Google Pay.
Het is niet mogelijk om contactloos betalen uit te zetten. Contactloos betalen werkt nadat je eerst 1 keer mét pincode hebt gepind of betaald. Contactloos betalen zonder pincode kan natuurlijk niet ongelimiteerd. Hieronder lees je welke limieten er zijn.