Duolingo is zonder twijfel de populairste app voor het leren van een vreemde taal. Net als Memrise kun je Duolingo zien als een spel. Een spel dat jou tijdens het spelen een vreemde taal aanleert.
Duolingo is verreweg de bekendste app en helpt enorm bij het leren van een nieuwe taal. Als je alleen Nederlands spreekt, dan kun je via Duolingo alleen een cursus Engels volgen. Spreek je echter goed genoeg Engels, dan heb je veel meer opties.
De populairste manier ter wereld om online Engels te leren
Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of dat je je lees-, schrijf- en spreekvaardigheid wilt oefenen, Duolingo is wetenschappenlijk bewezen effectief.
Al met al kunnen we concluderen dat Duolingo goed in elkaar zit. De verschillende methodes die aangeboden worden om een taal te leren, maken het leuk, leerzaam en veelzijdig. Daarnaast valt het datagebruik mee en word je gemotiveerd door de te winnen 'skill points'.
Duolingo Plus mag je 14 dagen gratis gebruiken. Daarna betaal je 167 euro voor een jaarabonnement of 14 euro per maand. Er is ook een familie-abonnement voor 2-6 leden voor 155 euro per maand.
Duolingo abonnement
Maandelijks kost een abonnement 9,99 euro en het heeft twee voordelen. Ten eerste verdwijnen alle reclames in de app en ten tweede kun je lessen downloaden, zodat je ook offline kunt leren.
Een jaarabonnement kost 4,99 euro per maand. Babbel is verkrijgbaar in de App Store en Google Play.
Op Duolingo kun je volledig gratis talen leren. Je kunt het op je computer gebruiken en synchroniseren met onze gratis apps voor je mobiele apparaat. Je kunt zelfs met dezelfde account gebruik maken van Duolingo voor Scholen wanneer je de voortgang van studenten wilt bijhouden. Ook volledig gratis.
Bij Duolingo ontwikkelen we cursussen om je op het B2-niveau (pagina in het Engels) te brengen, omdat je op dat niveau een baan kunt krijgen in de taal die je leert. Het bereiken van dit niveau vereist toewijding, afwisselende oefeningen en ontzettend veel tijd.
De talen-app Duolingo, waarmee je spelenderwijs vreemde talen kunt leren, is voortaan ook beschikbaar in het Nederlands. De nieuwe versie van de app is vanaf donderdag beschikbaar voor Android en iOS, hoewel de update in beide app-winkels nog moet verschijnen.
​ Het beste wat je kan doen om je voor te bereiden op een Engelse leestoets is veel Engelse teksten lezen en hierbij opdrachten maken. Ook kan je je kennis vergroten door overdag je bezig te houden met Engels. Zo kan je bijvoorbeeld de app: Guardian downloaden en elke dag een nieuwsartikel in het Engels lezen.
Met Duolingo kun je drie talen leren in combinatie met het Nederlands: Engels, Duits en Frans. Niet zo'n heel ruim aanbod dus. Om andere vreemde talen te leren moet je het Engels machtig zijn.
Met dit boek leer je alle trucs, waarmee je elke taal snel en efficiënt kunt leren - veel sneller dan je ooit had kunnen dromen: Je leert, hoe je nieuwe woorden correct onthoudt, hoe je woorden tot drie keer sneller onthoudt door van associaties gebruik te maken en hoe je ze.
Met de app Duolingo kun je op een speelse wijze talen leren. Je doorloopt verschillende levels waarin je punten kunt behalen. Je kunt ook vrienden toevoegen, en een wedstrijdje spelen wie de meeste punten haalt. Je moet woorden en zinnetjes vertalen, en ook regelmatig tekst inspreken.
Voor talen uit groep 5 zoals het Chinees en het Arabisch, heb je maar liefst 2200 uren nodig om de taal vlot te spreken. Terwijl je voor het Engels en het Deens na 600u al in staat bent om jezelf uit de slag te trekken.
Er zijn verschillende manier om Engels te leren. Je kunt het jezelf leren door een app zoals Duolingo of Simya te gebruiken, maar je kunt het ook professioneler aanpakken en een cursus of taaltraining Engels volgen. Cursussen en taaltrainingen worden op verschillende niveaus aangeboden.
Je kunt lessen op elk moment downloaden, om ze te gebruiken op moment zonder internet. Wil je onderweg naar je vakantie-adres nog even de lokale taal oefenen in het vliegtuig, dan kan dat met Duolingo Plus.
💡Een wetenschappelijke methode die echt werkt
Daarom maakt Babbel gebruik van een studiehulpmiddel dat specifiek is ontworpen om informatie te herhalen zodat deze in je geheugen gegrift wordt. Als je nieuwe woorden leert, bijvoorbeeld bij de beginnerscursus, worden deze woorden door de toepassing geĂŻnventariseerd.