Vanuit de churrera wordt het deeg in de hete olie gespoten en eventjes gefrituurd tot ze een goudkleurige kleur hebben. Vaak wordt er nog een beetje suiker over de churros gestrooid en dan kan het dippen in de chocola beginnen. In Madrid zijn de churerrias het populairst.
De churrería van San Gines is een van de belangrijkste attracties in Madrid, zeer geliefd bij iedereen die het bezoekt, zelfs voor een dagje. Het is de oudste vestiging waar ze churros maken sinds 1894.
Ze worden in Spanje bij voorkeur gegeten als ontbijt samen met een dikke, warme chocoladesaus, geserveerd bij een kop koffie. Maar je kunt deze lekkernij eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Churros zijn bijvoorbeeld ook perfect als zoete snack tussendoor of als toetje.
Hoewel churros oorspronkelijk uit Spanje komen, zijn ze populair geworden in andere delen van de wereld, zoals Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Europa. In sommige landen worden churros zelfs als ontbijt gegeten.
De Oorsprong van de Naam
Dit verwijst naar de vorm van de churros, die vaak gekruld zijn. Een andere theorie stelt dat het woord afkomstig is van het Spaanse woord 'churrar', wat 'frituren' of 'sissen' betekent, een verwijzing naar het geluid dat het deeg maakt wanneer het in hete olie wordt gefrituurd.
Het eten van churros met of zonder gesmolten chocola, is een échte Spaanse traditie en wordt gezien als een erg gezellig en sociaal gebeuren, want volgens de Spanjaarden is het ondenkbaar om ze alleen te eten! Churros, ook wel een Spaanse donut, is dé lekkernij van Spanje en andere Spaanstalige landen.
knappe man . 36. Slang. churro [m] PE. een aantrekkelijke man.
In het naburige Spanje bakten herders reepjes deeg en bedekten ze met suiker om ze een makkelijk mee te nemen snack te geven tijdens hun lange tochten in de bergen . Na verloop van tijd gingen de herders het heerlijke zoete gebakje "churro" noemen, omdat de vorm hen deed denken aan de hoorns van het Navajo-Churro schapenras.
Tegelijkertijd zijn Churros (spreek uit als 'Tsjoerros') ook heerlijk als snack. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag je het aan je gasten serveert.
Buiten Spanje kennen we de Spaanse keuken vooral door gerechten als paella, tortilla, tapas, gazpacho en gerechten met de Spaanse worst chorizo. Bekende Spaanse dranken zijn sangria en tinto de verano. Maar de Spaanse keuken heeft nog zo veel meer te bieden! Wat dacht je van albondigas of Iberico secreto?
Paella is misschien wel het meest beroemde gerecht van het land, met eindeloze variëteiten die door de jaren heen zijn gemaakt. Deze rijststoofpot is afkomstig van de Valenciaanse Gemeenschap, waar het traditioneel wordt bereid met konijnenvlees, kip en soms zelfs slakken.
In Spanje worden churros vaak gegeten bij het ontbijt , gedoopt in dikke warme chocolademelk of café con leche. In Mexico serveren straatverkopers en churrerías (churrowinkels) ze met verschillende toppings en vullingen, en ze zijn een populaire snack op kermissen en festivals.
Het beslag maak je van water, suiker, boter, kaneel en bloem. De churros bak je in hete olie. Serveer ze met een heerlijke chocoladedip van slagroom en chocolade, eventueel met extra kaneel. Prima als dessert of voor bij de koffie.
Net als pretzels worden churros verkocht door straatverkopers , die ze vers op de straatkraam kunnen bakken en ze warm kunnen verkopen. In Spanje en een groot deel van Latijns-Amerika zijn churros verkrijgbaar in cafés voor het ontbijt, hoewel ze de hele dag door als tussendoortje gegeten kunnen worden.
In Spanje worden churros vaak gedoopt in een kop warme, dikke chocolade, maar je kunt je churros ook serveren met een klein bakje chocoladesaus of karamelsaus – eventueel een gezouten karamel – waarin je ze kunt dopen . De warme churros smaken ook heerlijk met een lekker bolletje ijs of ingelegde bessen.
Hoe eten de Spanjaarden churros? Soms als ontbijt, en soms als een lekker tussendoortje.Churros worden vaak geserveerd met een kop dikke, hete chocolade om in te dippen. Ja, je leest het goed – Spanjaarden dippen hun churros in hete chocolade!
meervoud churros [ choor, -ohz, choor, -, r, aws ]. een lang, slank, gefrituurd gebakje dat lijkt op een cruller.
In het zuiden van Nederland ken je de churro misschien onder de naam 'suikerfriet'.
Een top etnisch dessert, churros bieden een simpele maar memorabele smaak waar iedereen van houdt . Perfect als dessert of snack, ze zijn snel en makkelijk te bereiden en serveren en zeer winstgevende menu toevoegingen.
Churros is een traditioneel Spaans gerecht, een lekkernij die in Spanje bij voorkeur als ontbijt wordt gegeten met koffie en een hele dikke chocoladesaus, ofwel Churros con Chocolate. De oorsprong van de Churros is in nevelen gehuld: er doen verschillende verhalen de ronde.
croissant (zn): cruasán.
1. Churros con Chocolate. Churros zijn één van de bekendste en meest geliefde Spaanse desserts. Deze gefrituurde deegstengels zijn knapperig van buiten en zacht van binnen, en worden vaak geserveerd met een warme chocoladesaus om in te doppen.