Welke naam vul ik in als ik getrouwd ben? Wanneer je getrouwd bent vul je als achternaam ALTIJD je oorspronkelijke achternaam volgens paspoort in. Reizen met je getrouwde naam of 'echtgenoot van' is niet toegestaan.
Namen op uw vliegticket dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam. Geeft u bij boeking daarom de correcte gegevens door. 1e voornaam volgens paspoort, dit kan dus afwijken van de roepnaam!
Zowel je voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan je reisdocument. Het is voldoende om alleen met je voornaam te reizen; de tweede naam is niet verplicht.
Geef altijd de achternaam op die in je paspoort staat. Het is belangrijk om de juiste naam in te vullen. Je mag namelijk niet met een vlucht mee als de naam in de boeking en de naam in je paspoort niet overeenkomen. Tip: Geef alleen je meisjesnaam op, deze blijft hoe dan ook altijd in je paspoort staan.
Bij “Eerste voornaam” vul je de eerste volledige voornaam in volgens je paspoort. Heet een passagier Hendrik Abraham Martinus Jansen dan vul je bij de eerste voornaam Hendrik in. In het volgende veld vul je je achternaam in volgens paspoort.
Op officiële documenten, zoals uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, blijft uw eigen achternaam staan. U kunt wel bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart aan uw gemeente vragen ook de achternaam van uw partner in uw paspoort of op uw identiteitskaart te vermelden.
Meisjesnaam/getrouwde naam
Bij het boeken van een vlucht adviseren wij passagiers om de namen zo in te voeren als ze vermeld staan op het paspoort en de reisdocumentatie.
Een spelfout op je ticket kan namelijk tientallen euro's kosten, waarschuwt de Consumentenbond. In de basis is het simpel: de naam die op je ticket staat, moet dezelfde zijn als de naam die in je paspoort staat. Komen die twee niet overeen, dan kan een vliegmaatschappij je weigeren.
Via Mijn Transavia kun je zelf een voornaam, achternaam, geboortedatum en geslachts- en paspoortinformatie wijzigen. Je mag altijd 1 gratis wijziging doorvoeren per passagier. Voor meer wijzigingen rekenen we een toeslag. Je ziet direct de eventuele kosten voor de wijziging(en).
Wanneer je een ticket boekt, vul je altijd je eerste voornaam– en achternaam in zoals deze in je paspoort of op je identiteitsbewijs staat. Het komt vaak voor dat mensen hun roepnaam gebruiken, terwijl dit niet zo in hun paspoort staat. Heb je meerdere (doop-)namen, dan gebruik je op je ticket alleen de eerste.
Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe. Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan.
Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort. Spaties worden niet herkend en zijn daarom niet verplicht.
Als je een kaartje van iemand anders overkoopt, kun je dus niet naar binnen want: jouw naam staat er niet op. Het wijzigen van die naam kan niet, net als het ticket retourneren of verkopen via een platform als Ticketswap. Conclusie: je bent je geld kwijt.
Geen prboleem! Het is mogelijk een reservering te maken en te betalen voor iemand anders. Je gebruikt overal in de boeking jouw eigen gegevens behalve natuurlijk bij de naam van de passagiers. Het ticket komt dan op naam van die persoon terwijl de betaling via jou verloopt.
Namen op trouwkaarten
Voor jullie trouwdag is hij nog niet het hoofd van jullie gezin dus krijgt de vrouw de eer. Haar naam wordt dus als eerst vermeld op de trouwkaart voor de bruiloft. Na de bruiloft wordt op alle officiële communicatie de naam van de man eerst genoemd.
Gebruik van elkaars achternaam
Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, mag u de achternaam van uw partner gebruiken. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik van de achternaam van uw partner. U kunt die naam (laten) registreren bij uw gemeente in de Basisregistratie Personen (BRP).
De keuze voor een achternaam kunt u voor de geboorte of bij de geboorteaangifte laten vastleggen. U gaat samen naar de burgerlijke stand om uw naamskeuze te laten vastleggen. Dit kan niet door 1 van u beiden en ook niet schriftelijk. Als u uw kind eerst moet erkennen, maakt u de naamskeuze tijdens de erkenning.
Deze mogelijkheid is in de wet op de reisovereenkomst en in de ANVR-voorwaarden opgenomen. Dit betekent dat u tijdig (tot 7 dagen) voor aanvang van de reis de overeenkomt kunt overdragen aan een ander.
Om de datum/tijd van je vlucht te wijzigen betaal je € 35 wijzigingskosten per persoon, per vlucht. Je betaalt ook het verschil in ticketprijs, indien van toepassing. Om je vluchtroute te wijzigen, betaal je € 50 wijzigingskosten per persoon per vlucht. Je betaalt ook het verschil in ticketprijs, indien van toepassing.
Waarom kind achternaam moeder geven
Een mooie manier om je eigen vader te eren, als die alleen maar dochters heeft. Zo hoeft de naam niet "uit te sterven". Als er onenigheid is in de familie langs vaders kant, en je partner daardoor zijn naam niet wil doorgeven.
Eén van de redenen waarom mensen kiezen voor een dubbele achternaam voor hun kind, is omdat ze zo de verbondenheid met hen beiden kunnen laten zien. Het kan ook een praktische oplossing bieden voor mensen met meerdere nationaliteiten; het komt namelijk voor dat mensen in verschillende landen verschillende namen hebben.
Een familienaam of geslachtsnaam is dat deel van een persoonsnaam dat uitdrukt dat de drager lid is van een bepaalde familie. De familienaam gaat meestal over van ouders op kinderen, van de ene generatie op de andere.