Flightradar24 | Flight Tracker in de App Store.
Flightradar24 is online te bekijken en gebruiken, maar heeft verder een app voor iOS en Android. De uitgeklede versie van de app is gratis, maar als u extra mogelijkheden wilt, dan moet u de pro-versie aanschaffen. Met Flightradar24 weet u precies wat er zich in de wereld van vliegtuigen afspeelt.
Met het aanbod van Flightradar24 kun ook jij herkennen, waar de Airbus of de Boeing naartoe vliegt. Als je al altijd wilde weten, hoe het vliegverkeer er boven je hoofd, bij de dichtstbijzijnde stad of boven New York uitziet, is de service bij wijze van spreken voor jou gemaakt.
Sinds kort worden ook vliegtuigen weergegeven die gevolgd worden door satellieten. Dat systeem heet ADS-B. Die vliegtuigen zijn blauw gekleurd. Omdat er 10 minuten vertraging zit bij ADS-B wordt deze techniek alleen gebruikt bij vliegtuigen die niet meer te ontvangen zijn op de aarde.
De radar toont u civiele, militaire en kleine vliegtuigen (ook zweefvliegtuigen) op een kaart in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en andere landen. Bovendien toont de Flightradar u vliegvelden en een bijbehorend vluchtplan met starts en landingen.
1.260 vluchten per dag (gemiddeld)
Wil je een bepaald vliegtuig volgen of wil je gewoon zien welke vliegtuigen er bij je in de buurt vliegen? Dat kan via de live vliegtuig volgen radar. Mocht deze niet werken op je mobiel dan kun je online de gratis app downloaden. De vliegtuigen bewegen langzaam op Google Maps, waardoor je ze gemakkelijk kunt volgen.
Vliegtuig volgen met de vliegtuig radar is gratis. Met de flightradar op onze website kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week vliegtuigen volgen. Met de vluchtradar kun je vluchten volgen van alle vliegvelden op de wereld.
Je kunt niet alleen via websites jouw vlucht volgen, maar ook via verschillende apps. Zo hebben Flightradar24 en Planefinder ook een app. Met deze apps kun je een specifieke vlucht volgen of opzoeken met jouw camera. Naast Fightradar24 en Planefinder zijn er nog een aantal andere apps.
Veel delen van Europa en Noord-Amerika hebben MLAT dekking boven 5.000 – 10.000 voet (ongeveer 1500-3000 meter). Voor sommige locaties is er MLAT dekking beneden de 1500 voet (450 meter), zoals Amsterdam.
Vliegers van de luchtmacht oefenen dagelijks om hun vaardigheden op peil te houden. Bijvoorbeeld in laagvliegen en vliegen bij duisternis. In het oefenprogramma staat omschreven hoeveel vlieguren de vliegers jaarlijks moet maken.
Als een vliegtuig stijgt of daalt verandert de lucht om je heen sneller dan de lucht in je oren. Als je ooit hebt gevlogen weet je dat dit zwaar oncomfortabel is – maar tijdelijk. Om de druk een beetje te verzachten kun je kauwgum eten, inademen en uitademen terwijl je je mond en je neus dichthoudt, of gapen.
Kijkend naar het ergste wat kan gebeuren - namelijk dat een vliegtuig neerstort - dan is de kans zo'n 1 op 11 miljoen dat dit je overkomt. Ter vergelijking: de kans dat je omkomt door een fataal auto-ongeluk is 1 op 6.000.
De vraag "Hoe veilig is vliegen?" kan daarom als volgt worden beantwoord: Reizen per bus en trein is het veiligst, op de voet gevolgd door reizen per vliegtuig. Het is een feit: statistisch gezien is de kans op een ongeval in een vliegtuig ongeveer 1 op 188.364 (2019) en is dus veel kleiner dan in een auto.
De luchtmacht ontving de laatste F-16 van in totaal 213 toestellen in februari 1992. De levensduur van de F-16 was oorspronkelijk 20 jaar. Daarom ondergingen de F-16's sinds 1998 de midlife update (MLU). Deze wordt sindsdien voortdurend doorontwikkeld.
N/A is een afkorting voor Not Available, oftewel de gevraagde informatie is momenteel niet beschikbaar.
Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat het moment waarop de deuren van het vliegtuig opengaan (mits de passagiers dan ook het toestel mogen verlaten) als aankomsttijd moet worden gerekend.